Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:16 TS 31 Tem., 2000
Modemin  
‘Hafızalı modem’
Özellikle ekran kartları konusunda ünlü bir marka olan Diamond kullanışlı bir modem üretmiş: Supra Express 56e Memory.
Özgür Çetin
NTV-MSNBC
 
    12 Temmuz—  Modemler, bilgisayarımızın dış dünya ile bağlantısını sağlayan ürünlerin başında gelir. İnternete bağlanmak, faks çekmek, faks almak, oyun oynamak ve daha bir çok iş için kullandığımız modemler nedense bir ekran kartı ya da işlemci kadar ilgi görmez kullanıcılardan. Bazen elimiz ayağımız olan bu ürünlerden, Diamond tarafından üretilen Diamond Supra Express 56e test merkezimize geldi. Yeni ürün olmayan bu modem yaklaşık1-1,5 yıldır piyasalarda satılıyor. İnceleme yapmamın sebebi biraz kişisel merak biraz da şu ünlü telesekreter özelliğinin nasıl olduğunu merak etmemdi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Özgür Çetin

       Ürünün ambalajı güzel. Kutusunun içinde program CD’si, mikrofon ve kulaklık bağlamak için kullanılanacak kablo, seri kablo, güç adaptörü ve hatta paralel telefon bağlamayı sağlayan telefon çıkışını çoğaltıcı kablo. Ambalaj güzel, ancak içinden tatminkar bir kullanım kılavuzu çıktığını söyleyemem. Daha çok ürünün nasıl çalıştırılması gerektiğini anlatan ve katlamalı tarzda ve birkaç dilde hazırlanmış bir kılavuz çıkıyor. Ancak sadece ürünün nasıl kurulması gerektiğini anlatan kılavuz başka bir bilgi içermiyor. Ayrıntılı bilgi ise sadece kurulum CD’sinde bulunan PDF dökümanlarında bulunuyor.
       
Diğer Ürün İncelemeleri

Diamond SupraExpress 56e Memory        Ürünün bilgisayara tanıtılmasında sorun yaşanmıyor. Gerekli bağlantılar yapılır yapılmaz hemen tanınıyor bize de sadece sürücü CD’sini takıp “Aha sürücüler burada demek kalıyor.” Tanıtılma işlemi bittikten sonra hemen deneme yapayım dedim. İxir bağlantımı kullanarak yaptığım denemelerde 44000 bps hızından yüksek hızlara çıkamadım. Sanırım bulunduğum yerdeki hatlardan dolayı bir sorun var diye üzerinde fazla durmadım. Bir iki sitede yaptığım download denemelerinde 4,5-5 kbyte’lık bağlantı hızlarında dosya indirdim. Uzun süreli bağlantılarda da hattan kopma gibi durumlarla karşılaşmadım.
       Harici modem olduğu için internal denilen ve soft modem tabir edilen işlemlerin bir kısmını işlemci üzerinden yapan modemler gibi bağlan düğmesine basıldıktan sonra 2-3 saniyelik kitlenme olayı bu modemde yok. Sistemi herhangibir şekilde zorlamıyor. Zaten harici bir modemin zorlamaması da lazım.
       
BİLGİSAYAR KAPALIYKEN KAYIT
       
       İnternet testinden başarıyla geçen modemde merak ettiğim diğer özelliklerini incelemeye başladım. Modem üzerinde 2 mbyte’lık bellek ile geliyor. Bu bellek sayesinde bilgisayarınız kapalı olsa bile telefonunuza arayan insanlar mesaj bırakabiliyorlar. Ayrıca siz evde yokken faks bile alabiliyorsunuz. Yani aynı zamanda telesekreter olarak da kullanılıyor. Aslında hemen hemen tüm modemler telesekreter olarak kullanılabilir. Ancak bu modemin farkı yukarıda da anlattığım gibi bilgisayar kapalı bile olsa kayıt yapabilmesi. Bunu sakın Modem On Ring özelliği ile karıştırmayın. Zira Modem On Ring özelliği telefon çaldığında bilgisayarın açılması olarak tanımlanabilecek bir özellik. Bu sayede eğer telesekreter programını başlangıçta çalışacak şekilde ayarlarsanız ve makinenizde hızlı açılabilirse üzerinde bellek olmayan herhangibir modemi de telesekreter olarak kullanabilirsiniz. Ancak Supra56e’de bellek olduğu için buna gerek kalmıyor.
       Kurulum CD’sinde bulunan Ring Center isimli program sayesinde telesekreter özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bu program oldukça kapsamlı ve gerekli ayarları yaptıktan sonra çok güzel çalışıyor. Program seyesinde telefonun kaç kez çaldıktan sonra cevaplanacağı, nasıl bir karşılama mesajının kullanılacağı vb. gibi bir çok ayarlara buradan ulaşıyorsunuz. Modemde bulunan mesaj ve fakslara da yine program vasıtasıyla ulaşıyorsunuz. Burada şunu belirtmek isterim: Modem gelen bütün mesajları üzerinde saklıyor. Eğer siz kaydetmek isterseniz hardiskinize atıyorsunuz. Tavsiyem önemli mesaj ya da faksları hemen makinenize kaydetmeniz. Zira modem üzerindeyken başına bir iş gelmesini istemeyeceğiniz bilgileriniz bulunabilir.
       Supra Express 56e’de sadece bazı kaliteli modemde bulunan meşgul sesini anlayabilme özelliği var. Bu sayede İSS’nize bağlanmak için numara çevirdiğinizde eğer karşı tarafın hattı meşgulse (ki güzide ülkemde akşam saatlerinde bu sese aşina olmak gerekiyor) hat hemen kesilip “karşı tarfın hattı meşgul” şeklinde bir uyarı veriyor. Bu güzel bir özellik zira benim gibi soft modem kullanıyorsanız her meşgul çalışta hattı kapatıp tekrar bağlantı kurmak çoğu zaman sıkıcı bir işlem oluyor.
       Bu modem bir zamanların efsane modemi US Robotics Message modeme rakip olarak üretilmiş bir ürün. Kalite olarak US Robotics’ten pek aşağı bir yönü de yok. Hatta fazlası var, hafızası upgrade edilebiliyor, standart 2MB olan hafıza, 6MB’a kadar yükseltilebiliyor.
       
       Çok amaçlı ve kullanışlı bir modem istiyorsanız tavsiye edebileceğim bir ürün.
       
       Diamond Supra Express 56e
       
Standartlar: V.90 56K ITU Standart, K56Flex
       Faks: 14.4 Kbps, Fax Class 1 ve 2 uyumlu
       Bağlantı: Seri port
       Diğer: Mesaj kaydetme, handsfree kullanılabilme,
       Artıları: Telesekreter olarak kullanılabilme, sistemi yormadan çalışması
       Eksileri: Ayrıntılı kullanım kılavuzu yok
       Garanti: 5 yıl
       Fiyatı: 112$ + KDV
       Üretici Firma: Diamond MM
       Distirübütör Firma: Multimedya
       
       
 
       
   
MSNBC News Aiwa'dan MP3 kayıt cihazı
MSNBC News Portatif CD Yazıcı
MSNBC News Nomad II'yi inceledik
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları