Home page
Haber Menüsü


Bahçeli: Seçim kararı hayırlı olsun
MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, erken seçim kararının “hayırlı, uğurlu olmasını” diledi.
Ankara
NTV
31 Temmuz — TBMM Genel Kurulu’nda erken seçim kararı alınmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, erken seçim kararına ilişkin oylamaya katılımın çok olduğunun belirtilmesi üzerine “Evet, öyle oldu” şeklinde konuştu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
YILMAZ’IN TEPKİSİ: EVET
       ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ise Genel Kurul’dan çıkarken gazetecilerin sorularına kısa yanıt verdi. Yılmaz, oyunu kullanıp kullanmadığı yönündeki soruya “Evet” yanıtını verirken, oyunun yönünün sorulması üzerine de “Evet” dedi.
       
ÇİLLER: MİLLETİN DEDİĞİ OLDU
       DYP
  Türkiye seçime gidiyor
Erken seçim 3 Kasım’da
Erken seçimler ülkesi Türkiye
En çok yasa çıkaran Meclis
18 Nisan 1999’dan bugüne TBMM
Erken seçimin maliyeti 120 trilyon
Ecevit: Seçim ekonomisi uygulamayacağız
Genel Başkanı Tansu Çiller, erken seçim kararının alınmasından çok memnun olduğunu belirterek “Milletin baskısı Meclis üzerinde hissedildi ve milletin dediği oldu” dedi. Çiller NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını üzerine “Aşağı yukarı 5 yıldır iktidardalar. Bu beş yılda en hızlı fakirleşen ülke olduk. Milletin baskısı Meclis üzerinde hissedildi ve milletin dediği oldu” diye konuştu.
       
AB YASALARI
       Çiller hükümetin AB yasaları konusunda üstüne düşeni yapamadığını belirterek “Mart’ın 18’ine kadar bütün kısa vadeli yasaların çıkmış olması lazımdı. Kapatmayın Meclis’i dedik. Bugün komisyonda idam, terör suçu olduğu için o paketten çıkması lazımdı. MHP bunu engelledi ve bir büyük yanlışa daha imza attı. Biz AB’yi seçeriz demiştik. Seçiyoruz ama Türkiye hazırlıklarını yapamadı” dedi.
       
YTP ÖNEMLİ ROL OYNADI
       YTP Genel Sekreteri İstemihan Talay da, seçim kararı alınmasını memniyetle karşıladıklarını belirtti. Talay, seçim kararı alınmasında YTP’nin önemli bir rol oynadığını söyledi. “Herkes birilerinin bir şeyler yapmasını bekliyordu” diyen İstemihan Talay, YTP’nin bir seçenek olarak milletin gündeminde yer aldığını belirtti.
       
“YTP SOL PARTİ DEĞİL”
       Talay, YTP’nin sol parti olmadığını ifade ederek, “Biz kendimizi bu tür katagorik ve ideolojik kavramlar içinde tanımlamıyoruz. Bütün Türkiye’yi kucaklayan, tüm seçmenle buluşmayı hedefleyen bir parti olmayı amaçlıyoruz” dedi.
       AB yasalarının çıkması için YTP’nin Meclis’te tam kadro hazır bulunacağını belirten İstemihan Talay, “Meclis’in de sorumluluğunu yerine getirerek bu yasaları çıkaracağına ininayorum” diye konuştu.
       
HALICI: SEÇİM KARARI ALMAK KOLAY
       NTV’ye konuşan Emrehan Halıcı, seçim kararı almanın kolay olduğunu, seçime karşı olan patilerin dahi seçimden kaçmamış olmak için seçim kararına onay verebildiğini söyledi.
       Seçim kararının ardından AB uyum yasalarının çıkarılıp çıkarılamayacağı şeklindeki bir soru üzerine, Halıcı reform niteliği taşıyan yasaları çıkarmanın zor olduğunu belirtti. AB uyum yasalarının çıkması ümidinde olduklarını dile getiren Emrehan Halıcı, bunun seçim malzemesi yapılmaması gerektiğini söyledi.
       Halıcı, “Mevcut anketler paralelinde düşünüldüğünde oluşacak yeni Meclis’te de koalisyonlar olabilir mi?” şeklindeki soru üzerine, “57. Hükümet, koalisyonlar konusunda önemli bir fonksiyon üstlenmiştir. Bu Türkiye için önemli bir fırsattır. Tahmin edilemeyen partilerle oluşturulan koalisyon 3 yıla yakın bir süre varlığını sürdürmüştür. Koalisyonlardan korkmamak gerekir” dedi.
       
TÜRK, KOLTUĞU TARAFSIZ BİRİNE BIRAKACAK
       Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, erken seçim kararının alınmasından sonra görevinin bugünden itibaren sona erip ermediğinin sorulması üzerine, yasa gereğince koltuğunu beş gün içinde tarafsız birine devretmesi gerektiğini söyledi.
       Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ise Genel Kurul’an çıkarken, yanında bulunan milletvekillerine “Liderlerin veda konuşması yok mu?”diye espri yaptı.
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları