Home page
Haber Menüsü


İş dünyası taahüt istedi: Program tehlikeye atılmamalı
İş dünyasının önde gelen örgütleri, siyasi alanda yaşanan çalkantıların ekonomik krize dönüşmemesi için; siyasetçilerden ekonomik programın tehlikeye atılmaması için taahüt istedi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
24 Temmuz— Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İstanbul Sanayi Odası, siyasetçilerden ekonomik programın tehlikeye atılmaması için taahüt isterken; Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Partiler taahütlerini namusları olan programlarına koymalı” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News TOBB: Siyasi partiler ve seçim yasaları değişmeli
MSNBC News TOBB krize karşı önlem istedi
MSNBC News TOBB'dan Derviş'e "siyaset" desteği
MSNBC News TOBB: Siyasi belirsizlik aşılmalı
MSNBC News ANAP: Seçim 3 Kasım'da yapılsın
MSNBC News Ecevit: Erken seçim seneye yapılsın
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nde konuşan Hisarcıklıoğlu, siyasetçilerin seçim süreci yaklaştıkça vaatlerini artırdıklarına işaret ederek; “Siyasilerden, başlatılan reformlara devam edip etmeyeceklerini net olarak açıklamalarını istiyoruz. Eğer bu reformlara devam etmeyeceklerse, somut alternatiflerini sunmalarını istiyoruz” dedi.
       Siyasilerden ekonomiye ilişkin hedeflerini parti programlarıyla ilgili ortaya koymalarını talep eden Hisarcıklıoğlu, “Söz namustur. Programlar da partilerin namusudur ve seçim tartışmaları ekonominin eksenine oturtulmalıdır” dedi.
       
OY İSTEMEK İÇİN KAPI ÇALINACAK
       Siyasi partiler ve seçim yasasında önlerini açacak değişiklikler yapılmadan gidilecek bir seçimi, üyelerinin yüzde 96.5’inin istemediğini bildiren Hisarcıklıoğlu, “Yarın siyasiler oy istemek için kapımızı çalacaklar. Bu değişimin önüne engel koyanlar, boş yere umutlanmasınlar” dedi.
       Daha önce yaptıkları açıklamalarda, AB’ye üyelik konusunun iç politika malzemesi yapılmamasını istediklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “AB’ye giriş meselesinin siyasi partiler arasında pazarlık konusu yapılması bizleri derinden yaralamaktadır” diye konuştu.
       
ÇOLAKOĞLU: ENDİŞELERİMİZ BÜYÜK
       Türkiye Odalara ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu da, ekonomik programın kesintisiz devamı konusunda ciddi endişeleri olduğunu söyledi.
       Meclis toplantısına konuk olarak katılan Çolakoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en derin krizini yaşadığı günlerde, şimdi de Cumhuriyet tarihinin en kritik seçim dönemine girildiğini söyledi.
       Siyasi istikrarsızlığın getirdiği güven ortamından yoksun durumun, ülkede siyaseti ekonominin önüne geçirdiğini ifade eden Çolakoğlu, yaşanmakta olan bu sürecin belirsizliği de beraberinde getirdiğini, koalisyonu oluşturan partilerden en büyüğünün kendi içinde bölünmeye gittiğini, diğer ikisinin de AB gibi çok hayati bir konumda anlaşmazlığa düştüğünü kaydetti.
       Çolakoğlu, “Bu ortam siyaseti kilitlemiştir. Siyasetin kilitlendiği demokrasilerde çözüm yeri seçim, yani sandıktır. Bu nedenle, bugüne kadar hiç de sıcak bakmadığımız erken seçimin artık tarihinin belirlenmesi gerektiğini açıkça arzu ediyor ve vurguluyoruz” dedi.
       
KÜÇÜK: YENİ KURTULUŞ SAVAŞI GEREKLİ
       İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük de, yaptığı konuşmada, “İçinde bulunduğumuz kaos ortamından çıkabilmek için, Türkiye’nin yeni bir kurtuluş savaşı ruhuna ihtiyacı var” dedi.
       “Sanayiciler olarak bizler, artık sadece uygun görülen rolleri oynamak değil, senaryonun yazılması sürecinde de yer almak, rolümüzü kendimiz belirlemek istiyoruz” diyen Küçük, özel sektörün, bir borç sarmalının içinde kaybolmak üzere olduğunu kaydetti.
       Zarar eden işletmelerin, çalışan sayısını da azaltmak mecburiyetinde kaldıklarına işaret eden Küçük, “Çalışan sayısındaki bu düşüş nereye kadar sürecek, işsizliğin ekonomik ve sosyal boyutları daha ne kadar göğüslenebilecektir?” diye sordu.
       Yaşanan siyasi krizin sonucu olarak yükselen kurlar ve faizlerin yılın ikinci yarısında kaçınılmaz olarak olumsuz etkilerini göstereceğine işaret eden İSO Başkanı, iç talepteki durgunluğun devam ettiğini, dünya ekonomisindeki kötü gidişin de, muhtemelen dış talebi olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları