Home page
Haber Menüsü


IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen
IMF: Mali Yönetim Yasası çıkmalı
Uluslararası Para Fonu Türkiye Masası Şefi Kahkonen, büyüme ve enflasyon hedeflerinin yakalanabileceğini belirterek; İcra Direktörleri Kurulu’na kadar Kuvvetlendirilmiş Mali Yönetim Yasası’nın Meclis’e sunulması gerektiğini söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    22 Temmuz—  Uluslararası Para Fonu Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen, Ağustos başında yapılması beklenen IMF İcra Direktörleri toplantısına kadar, bir takım önlemler alınması gerektiğini bunlardan birinin de Kuvvetlendirilmiş Kamu Mali Yönetim ve İç Denetim Yasası’nın Meclis’e sunulması olduğunu söyledi. Üçüncü gözden geçirme çalışmalarını tamamlayan Kahkonen, düzenlediği basın toplantısında, erken seçim nedeniyle yasal düzenleme gerektiren yapısal reformlarda bazı gecikmeler olabileceğini vurguladı.  

   
 
       
   
MSNBC News Niyet Mektubu taslağı yazıldı
MSNBC News Dawson: Program ana hatlarıyla yolunda
MSNBC News IMF: Kamu bankaları daha çok şube kapatmalı
MSNBC News IMF denetimine Kiekens de katıldı
MSNBC News Karakoyunlu: IMF tedirgin değil
MSNBC News Derviş'ten IMF'ye: Risk yok
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Taslak Niyet Mektubu’nun Ağustos başında yapılması beklenen İcra Direktörleri Kurulu’nda görüşüleceğini ve yaklaşık 1. 1 milyar dolarlık dilimin serbest bırakılacağını ifade eden Kahkonen, “Programın 2002 yılı hedeflerinin son derece ulaşılabilir sınırlar içinde olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
       Son zamanlardaki siyasi belirsizliklerin, finansal piyasalardaki göstergeleri olumsuz etkilediğini, bu kapsamda faizlerin arttığını, Türk Lirasının değer kaybettiğini belirten Kahkonen, “Ancak ekonomik performans, özellikle enflasyondaki düşüş anlamında oldukça iyiydi” dedi.
       
ÖZELLEŞTİRME HIZLANACAK
       Yılın ikinci çeyreği için büyüme imkanlarının elverişli olduğunu ifade eden Kahkonen, “Yüksek faizler sürerse büyümeye bir miktar olumsuz etkisi olur ama ikinci çeyrek büyümesi için göstergeler kuvvetli. İkinci yarıda yüksek faizden bir miktar olumsuz etki gelse de, yüzde 3 yılsonu hedefi erişilebilir” dedi.
       Kahkonen, Türkiye’ye ek bir mali desteğin verilmesinin de gözden geçirme sırasında, gündeme gelmediğini belirtti.
       Özelleştirmeye ilişkin sürecin yılın kalan bölümünde hızlanacağını da söyleyen Kahkonen, seçimlerden sonraki siyasi tablonun programı etkileyip etkilemeyeceği konusundaki bir soruya da, “Politik gelişmelerle ilgilenmiyoruz. Önemli olan programın devamlılığıdır” dedi.
       Kahkonen, bir başka soru üzerine, siyasi belirsizliğin getirdiği risk primi ile faizler arasında doğrudan bir bağlantı bulunduğunu, fakat siyasi belirsizliğin ortaya çıktığı sürecin ortasından bu yana programın iyi sonuçlar verdiğini, ayrıca Hükümetin para, maliye ve yapısal reformların uygulanmasını da sağlam şekilde sürdürdüğünü kaydetti.
       Kamu Mali Yönetim Yasa Tasarısı üzerindeki çalışmalar Maliye Bakanlığı tarafından tamamlanırken; görüş alınmak üzere ilgili bakanlıklara gönderilmişti. Maliye Bakanı Sümer Oral, tasarının Ağustos ayında TBMM’ye sunulacağını söylemişti.
       
KREDİ AĞUSTOS’TA SERBEST KALACAK
       Öte yandan, Kahkonen’in basın toplantısının ardından bir açıklama yapan Hazine Müsteşarlığı, IMF programının uygulanmasındaki kararlılığın sürdürülmesine bağlı olarak, yıl sonuna ilişkin yüzde 35’lik enflasyon ve yüzde 3’lük büyüme hedeflerinin tutturulabileceğini açıkladı.
       Açıklamada, IMF ile mevcut stand-by düzenlemesinin 3. gözden geçirmesi kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlandığı görüşmelerde, kamu maliyesi, para politikası ve yapısal reformlar konularındaki uygulamalar ve kaydedilen gelişmelerin değerlendirildiği ifade edildi.
       Açıklamada, 3. gözden geçirme çerçevesinde, bütün parasal ve kamu maliyesi hedeflerinin tutturulduğu belirtilerek, “aynı zamanda yapısal reformların gerçekleştirilmesindeki kararlılık sürdürülmüştür” ifadesi kullanıldı.
       Açıklamada, IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun Ağustos ayının ilk yarısında toplanarak, 867.6 milyon SDR (yaklaşık 1.1 milyar ABD doları) tutarındaki 3. dilim krediyi serbest bırakmasının beklendiğine de işaret edildi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları