Home page
Haber Menüsü


Karakoyunlu: IMF tedirgin değil
IMF heyetiyle görüşen Devlet Bakanı Karakoyunlu, özelleştirme programı üzerinde durduklarını söyledi ve ekledi: IMF’yi, siyasi belirsizlik konusunda çok öyle bir tedirginlik içinde görmedim.
Ankara
AA
16 Temmuz— Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen ve IMF Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Willy Kiekens ile beraberindekilerden oluşan IMF heyetini makamında kabul ederek bir süre görüştü. Karakoyunlu, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından, IMF heyetine özelleştirmedeki gelişmeler konusunda bilgiler verdiğini belirterek, “IMF’yi, siyasi belirsizlik konusunda çok öyle bir tedirginlik içinde görmedim” dedi. IMF’nin her zaman, aynı teknik ihtiyaç içinde müzakerelere geldiğini vurgulayan Karakoyunlu, bu görüşmede özelleştirme programı üzerinde durduklarını ifade etti.

   
 
       
   
MSNBC News Derviş: Ne olursa olsun program sürecek
MSNBC News IMF heyeti, Toskay ile görüştü
MSNBC News Oral: Belirsizlik uzun sürmezse bütçeye etkisi fazla olmaz
MSNBC News Derviş özelleştirmeye el attı
MSNBC News Özelleştirme yeniden başlıyor
MSNBC News Kamu bankalarına özelleştirme vizesi
MSNBC News Özelleştirmede model yenileniyor
MSNBC News Karakoyunlu: Özelleştirme sarkacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Özelleştirme programına alınmış olan TEKEL, Telekomünikasyon ve enerji santralleri ile ilgili takvim üzerinde çalıştıklarını anlatan Karakoyunlu, TEKEL özelleştirmesine ilişkin stratejik çalışmalar hakkında da IMF heyetine bilgiler verdiğini ifade etti.
       Karakoyunlu, bir soru üzerine, ekonomik etkileri olan siyasi belirsizliğin payı üzerinde de durduklarını, ancak üzerinde durulacak kesin bir siyasi durum olmadığından, mevcut verilere dayalı olarak olumlu veya olumsuz bir yorumda bulunmanın bu aşamada çok sıhhatli olamayacağını vurguladı. Bakan Karakoyunlu, biraz beklenmesi gerektiğini, zira Türk siyasetinde son bir kaç gün içinde önemli gelişmeler olduğunu ifade ettiğini kaydetti. Bakan Karakoyunlu, IMF heyetinin de bu gözlemler içinde olduğunu bildirdi.
       
‘ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLİYOR
       Karakoyunlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuyla ilgili, “şu günlerin telaşı ve heyecanları geçtikten sonra, hiç şüphe yoktur ki birkaç gün içerisinde bu konu daha ayrıntılı bir sonuca ulaşacak” dedi.
       Karakoyunlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili soru üzerine, “ÖYK’nın tayinine ilişkin mutabakatın, Sanayi Bakanlığı ile Özelleştirme İdaresi başkanlığı arasında daha öncesinde sağlandığına” işaret ederek, şöyle konuştu:
       “Bu çalışmaların hazırlıkları tamamlandı. ÖYK’ya sunuldu. Şu günlerin telaşları ve heyecanları birkaç gün içerisinde geçtikten sonra şüphe yoktur ki birkaç gün içerisinde bu konu daha ayrıntılı bir sonuca ulaşacak.”
       Karakoyunlu, siyasi belirsizliğe ilişkin bir başka soru üzerine, IMF heyetiyle görüşmesinde, ekonomiyi etkileyecek unsurlardan biri olan siyasi belirsizliğin payı üzerinde durduklarını da ifade etti.
       Karakoyunlu, üzerinde durulacak nokta henüz kesinleşmiş bir siyasi durum olmadığından, “mevcut verilere dayalı olumlu ya da olumsuz yorumda bulunmanın bu aşamada çok sıhhatli olamayacağı ve biraz beklenilmesi gerektiğini, Türk siyasetinde son birkaç gün içerisinde önemli gelişmeler olduğunu” ifade ettiğini bildirdi.
       Karakoyunlu, “Onlar da bu gözlemleri yapmış olduklarını belirttiler. Dolayısıyla, daha ziyade biz kendi özelleştirme hedeflerimizin teknik yönüyle ilgili tartışmalar üzerinde yoğunlaştık” diye konuştu.
       Karakoyunlu, kamu sektörü içerisinde bulunan ve hiçbir şekilde faaliyeti bulunmadığı halde ekonomiye yük olmaya devam eden kuruluşlarla ilgili, stratejik çalışmaların yapılması lazım geldiği konusunda da tartışmalarda bulunduklarını kaydetti. Bakan Karakoyunlu, “IMF’nin kaygısı var mı” şeklindeki soruya karşılık, “O konuda tedirginlik içerisinde görmedim. Onlar her zaman aynı teknik müzakerelere gelirler” dedi.
       Karakayonlu, ekonomi politikasını ilgilendiren çok önemli gelişmelerden bir tanesinin de, ülkenin siyasal istikrarı olduğunu belirtirken, “O konudaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini her vesileyle yaptığımız toplantılar sırasında da gözlemiş olduğum için, bugün çok büyük bir duyarlılıkla ve farklılılıkla bu meseleyi tartışmaya gelmiş olduklarını söyleyemem” diye konuştu.
       
ÖZELLEŞTİRME PROGRAM HEDEFLERİ
       Karakoyunlu, “IMF heyetinin özelleştirme programının hedeflerinin gerçekleşmesiyle ilgili değerlendirmeleri ne oldu?” şeklindeki soru üzerine, IMF heyeti ile özelleştirme programının ikinci 6 ayı ile ilgili olarak tartışmaya başladıklarını söyledi. Karakoyunlu, şunları kaydetti:
        “Bunların içerisinde önemli olanlar, zaten belli bir zaman dilimine göre hazırlanmıştı. Geçtiğimiz hafta içinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında da sayın Kemal Derviş, ekonomi programının takvimi ile ilgili açıklama notlarında bulunmuştu. Bunların içinde önemli olan bir başlık da, özelleştirme ile ilgiliydi. O takdim içerisinde özelleştirmeye ilişkin başlıkta ele alınan konuların tamamı hakkında ayrıntılı olarak bilgiler verdim. Onlar da o takvimin yerine getirilmesiyle ilgili ümitlerini koruduklarını belirttiler.”
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları