Home page
Haber Menüsü


DSP-ANAP: Zamanında yapılmalı Muhalefet: Biz hazırız
DSP ve ANAP, seçimin zamanında yapılması gerektiğini yinelerken, muhalefet partileri bir an önce erken seçime gidilmesini istediler.
Ankara
NTV-MSNBC
8 Temmuz— DSP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer, Bahçeli’nin 3 Kasım’da seçim tarihini “Ecevit’siz ve MHP’siz hükümet senaryolarına” karşılık öne sürdüğünü söyledi. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı ise “Hükümeti oluşturan parti liderlerinin erken seçim kararı yok. ANAP’ın önceliği de seçim değil Avrupa Birliği’dir” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  MHP Lideri
  Seçim tartışmaları
Bahçeli: 3 Kasım’da seçim yapılsın
DSP-ANAP: Seçim zamanında yapılmalı Muhalefet: Biz hazırız
Yılmaz: Zamanında yapılması ülke için daha yararlı
Erdoğan: Geç kalmış bir açıklama
Hisarcıklıoğlu: Erken seçim olabilir
Piyasalarda “seçim çağrısı” tedirginliği
DSP’de olağanüstü toplantı çağrısı
ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin sonbaharda erken seçime gidilmesi yönündeki önerisi, politika kulislerini hareketlendirdi. Bahçeli’nin seçim çağrısının ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, parti genel merkezine giderek kurmaylarıyla bir araya geldi. Genel başkan yardımcıları Zeki Sezer ve Emrehan Halıcı ile parti genel merkezinde bir süre görüşen Rahşan Ecevit, çıkışta MHP lideri Bahçeli’nin seçim önerisine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.
       
DSP: 2004’TE YAPILMALI
       DSP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer ise “Belli çevreler Ecevit ve MHP’siz hükümet diye bir kamyanla başlattı. Bahçeli de bunu istiyorlarsa, millete sormak lazım dedi.” şeklinde konuştu. DSP’nin erken seçim istemediğini yineleyen Sezer, “DSP erken seçim istemiyor. Seçimlerin zamanında, yani 2004’te yapılmasını benimsiyoruz.” dedi.
       
ANAP: ÖNCELİĞİMİZ SEÇİM DEĞİL AB
       ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin erken seçime ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Akarcalı, “Hükümeti oluşturan parti liderlerinin erken seçim kararı yok. ANAP’ın önceliği de seçim değil Avrupa Birliği’dir” dedi.
       
“SEÇİM KAÇMIYOR AMA AB KAÇIYOR”
       NTV özel yayınına katılan Akarcalı, partisinin gündeminde erken seçim olmadığını belirterek, “Bugün ANAP’ın bir numaralı önceliği Avrupa Birliği’ne hazırlanmaktır. Bu sene, son senedir. Seçim önümüzdeki sene, ondan sonraki sene de olabilir. Seçim kaçmıyor. Ama, AB kaçıyor.” diye konuştu.
       
“LİDERLERİN ORTAK KARARI YOK”
       Bülent Akarcalı, hükümeti oluşturan liderlerin biraraya gelip aldıklarını bir erken seçim kararı ve niyeti olmadığını belirtti. Akarcalı, hükümete mensup partilerin ferdi tavırlarının hükümeti bağlamayacağını savundu ve sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Avrupa Birliği’ne girmemeyi politika olarak kendilerine vazife edinmiş olanlar ya da iki yüzlü olanlar, ’(AB’ye) girelim ama... girelim ama...’ diyenler, erken seçime gitmeyi Türkiye’yi AB’ye sokmamaya iyi bir gerekçe eder. Ama ahlaksız bir gerekçe olarak öne sürüyorlarsa, kendilerinin bileceği bir iştir.”
       
MUHALEFET: HEMEN YAPILSIN
       Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin, “3 Kasım’da erken seçim olsun” önerisine, muhalefet partilerinden destek geldi. NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün konuya ilişkin sorularını yanıtlayan muhalefet partilerinin temsilcileri, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nun değiştirilerek bir an önce seçime gidilmesini istediler.
       
DYP: MECLİS HEMEN TOPLANSIN
       NTV özel yayınına katılan DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, partisinin uzun süredir Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nın değiştirilip seçime gidilmesini savunduğunu hatırlattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, eylülde değil, hemen şimdi toplanıp erken seçim kararı almasını isteyen Güven, Bahçeli’nin samimiyetinden kuşku duyduklarını ifade etti.
       
“BAHÇELİ SAMİMİ DEĞİL”
       Turhan Güven, “Sayın Bahçeli’ye sormak lazım, 3 günden bu tarafa ne değişti Türkiye’de? 3 gün evvel Ecevit’le birlikte poz verildi, televizyonların önüne geçildi. Seçimin normal tarihte yapılmasına dair karar aldıklarını açıkladılar. Sayın Bahçeli’nin beyanlarında ne kadar samimi olduğuna nasıl güvenmeli millet.” diye konuştu.
       
AKP: ACİLEN SEÇİME GİDİLMELİ
       Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan, partisinin hemen bir seçime ihtiyaç olduğunu uzun süredir savunduğunu söyledi. Mercan, “Bahçeli’nin söylediği şekilde bir takvime uyma konusunda bizim bir sıkıntımız olmaz. Bu konuda her türlü desteği veririz.” dedi.
       
“BAŞBAKAN BÜYÜK SORUN YARATIYOR”
       Mercan, erken seçim koşuluyla, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nda değişiklik konusunda da destek vermeye hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:
       “Bu hükümetin artık gitmediğini, Başbakan’ın çok büyük sorun yarattığını, Avrupa bile söylüyor. O bakımdan bu tür ayrıntılarla meşgul olmak istemiyoruz biz. 3 Kasım’da seçim olmak kaydıyla Meclis, eylülde de ağustosta da çalışabilir.”
       
SP: BAHÇELİ SAMİMİ DEĞİL
       SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Devlet Bahçeli’nin, TBMM’nin 1 Eylül’de toplanarak erken seçim kararı alması yönündeki çağrısını, “samimi bulmadığını” ifade etti. Bekaroğlu, Bahçeli’nin, daha önce terör örgütü elebaşının dosyasının Meclis’e getirilmesi için Çin’den hükümet ortaklarına çağrı yaptığını, ancak “birşey elde edemediğini” söyledi.
       Erken seçimi kendi partisinin de istediğini belirten Bekaroğlu, Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
       “Eğer samimilerse Meclis’i hemen toplasınlar. Ama bence, Bahçeli’nin bu çıkışı, Ecevit sonrası siyasi gelişmelerde partisine bir yer bulmak için yapılmış bir manevradır.”
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları