Home page
Haber Menüsü


Satıcı: Milli Takım örnek olmalı
TİM Başkanı Satıcı, Dünya Kupası’nda Milli Takım’la yakalanan başarının, ekonomi yönetimine örnek olması gerektiğini söyledi. Satıcı, “Deklarasyon yayınlamak çözüm değil” dedi.
İstanbul
AA
1 Temmuz— Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’ndaki başarısını, ekonomi yönetimindeki birçok kurumun örnek alması gerektiğini söyledi. Satıcı, yaptığı değerlendirmede, Milli Takım’ın Dünya Kupası’nı üçüncülükle bitirdiğine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik içinde, insanlar omuz omuza verdiği sürece her şeyin başarılabileceğini vurguladı.

   
 
       
   
MSNBC News Eximbank ihracata desteği artırıyor
MSNBC News Otomotivde ihracat yüzde 6 arttı
MSNBC News İhracat Mayıs'ta rekor kırdı
MSNBC News Egeli ihracatçı pazar kaybediyor
MSNBC News TİM: İhracatta gerileme olacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Milli Takımın takım oyunu ortaya koyduğunu kaydeden Satıcı, “Bu, Türkiye’de ekonomi yönetimindeki birçok kuruma örnek olmalı. Onlar, Milli Takım gibi iyi pas yaparlarsa ve gol noktalarında iyi vuruşlar yapabilirlerse, kalenin önüne gelecek topları biz kesinlikle gole çevirebileceğimizi düşünüyoruz. Ama, malasef kalenin önündeki santrfor oyuncuları diyebileceğimiz biz üreticilere ve ihracatçılara bir türlü top gelmiyor...” dedi.
       
EKONOMİ, BELİRSİZLİĞE FEDA EDİLMEMELİ
       Türkiye’nin büyük bir değişim ve dönüşümden geçtiğini belirten Satıcı, ekonominin, şartlar ne olursa olsun siyasi belirsizliğe feda edilmemesi gerektiğini kaydetti.
       Bir ekonomik programın yürütüldüğünü ve mevcut hükümetin kendi içerisinde bazı konulardaki görüş ayrılığına rağmen, büyük bir uzlaşı içerisinde devam ettiğini bildiren Satıcı, şöyle dedi:
       “Önümüzdeki 6 aylık dilimde hiçbir siyasi belirsizlik bir öngörü olarak bile alınmadan, dış satım üzerine kurulu bir üretim ve ihracat modeliyle büyümeye odaklanılması gerekiyor. Bunu becerebilirsek, siyasi, ekonomik ve AB’ye giriş sürecindeki belirsizlikleri de çok daha kolay yeneriz.”
       Oğuz Satıcı, olası bir erken seçimin de ekonomiye faturasının ağır olacağını ifade etti.
       Sanayicilerin (yeni bir krizin arifesindeyiz) söylemlerine, katılıp katılmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken Satıcı, şunları kaydetti:
       “Bizim, buna katılmamamız mümkün değil. Türkiye, daha önceki krizlere de yeterince üretememekten girmiştir. Biz, aylardır programın üretim ve ihracat bacağının tamamlanmadığını, Türkiye’nin dış satım üzerine kurulmuş bir üretim politikası izlemediği sürece krizlere mahkum olacağını söylüyoruz.”
       
DEKLARASYON ÇÖZÜM DEĞİL
       TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yarın yapılacak genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında, geçen hafta İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) dile getirilen (hükümeti bir deklarasyonla uyarma) konusunun ele alınmasına ilişkin de şu görüşleri dile getirdi:
       “Sağduyulu davranmak lazım. Türkiye’de şu andaki mevcut durum, kimse için bir gizlilik içermiyor. Konuşulacak ya da ortaya çıkarılacak şeyler mucize değil. Türkiye’nin çözemeyeceği hiçbir sorun yok. Bence patırtı, gürültü yapmadan, herkesin (Önce Türkiye) diyerek, bir konsensus içinde, çözümler noktasında açıklamalar yapması gerekiyor. Biz, sonuçları tartışmaya devam edersek, hiçbir şekilde bu sıkıntılı durumdan çıkamayız.”
       “Bizim artık sonuçları değil, bu sonuçları meydana getiren sebepleri tartışıp onları çözmemiz gerekiyor” diyen Satıcı, şunları kaydetti:
       “Bunların da, sadece böyle deklarasyonlarla ya da ayağınıza basıldığında çıkartacağınız acı dolu seslerle çözülmesi imkansız. Bunlar için ciddi çalışmak lazım. Her kesiminin şov yapmadan, sadece ve sadece Türkiye’nin üretimini ve ihracatını nasıl artırabilirizi tartışması lazım. Herkesin tek çıkışı, daha fazla üretmek ve ürettiğimizi dış pazarlarda daha çok satmaktan geçiyor. Dış satımımız nasıl artıracağımız tartışılacağına, kestirme yollar aranmaya çalışılıyor. Deklarasyon yayınlamak çözüm değil. “
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları