Home page
Haber Menüsü


“Türkiye’nin performansı güçlü”
Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Horst Köhler, programın ana hatlarıyla yolunda gittiğini belirtirken, ekonomik programa harfiyen uyulmasının önemine işaret etti.
Washington
AA
29 Haziran— Köhler, IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun Türkiye’ye 1.15 milyar dolarlık yeni kredi dilimini serbest bırakmasının ardından yaptığı açıklamada, Türk yetkililerinin güçlü siyasi performansını övdü. IMF Başkanı, finans piyasalarındaki son gelişmelerin, bazı zayıflıkların sürdüğünü ortaya çıkardığına dikkat çekerek, piyasaların, “ekonomik, finansal, siyasi istikrar ve dolayısıyla Türkiye’nin reform çabalarının uzun vadedeki inanılırlığına ilişkin ikna edilmesi” gerektiğini belirtti.

   
 
       
   
MSNBC News IMF'den Ecevit'e destek mektubu
MSNBC News Derviş: IMF'nin tüm şartları tamam
MSNBC News IMF'den alınan kredi toplamı 11.5 milyar $
MSNBC News IMF: Ekonominin direnci arttı, başarılar korunmalı
MSNBC News IMF: İstikrar ekonomiye geri dönüyor
MSNBC News JP Morgan: Cari açıkta IMF'ye ödeme etkili oldu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Horst Köhler, “Türk hükümeti güçlü siyasi performans sergiledi. Mali politika yerinde kaldı. Merkez Bankası, sağgörülü bir para politikası izledi, bankacılık alanında ve kamu sektöründeki yapısal reformlar etkileyiciydi. Bu politikalar, enflasyon ve enflasyon beklentisinde keskin bir düşüş sağladı ve ekonomi düzelmeye başladı” dedi.
        Köhler, açıklamasına şöyle devam etti:
        “Son iki yıldaki önemli mali düzenlemeler, programın ana kazanımlarından biridir. Türk hükümetinin, mevcut güçlü mali duruşu 2003 yılında ve orta vadede de koruma kararlılığı, borç sürdürülebilirliğini garanti etmenin hayati parçasıdır. Kamu iktisadi teşebbüsleri yoluna sokacak fiyat artışı getiren son kararlar, bu kararlılığın güçlü bir sinyalidir. İlerlemek için doğrudan vergi, devlet ekonomik girişimlerindeki gerekenden fazla çalışanların etkili bir yönetimle azaltılması, vergi yönetimi ve satın alma prosedürlerinin geliştirilmesine yönelik reformlarla takviye sağlanmalıdır.
  2. gözden geçirmeye onay
IMF,1.15 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bıraktı
Niyet mektubu açıklandı: Hedeflerde kararlıyız
Köhler: Türkiye’nin performansı güçlü
"Türkiye'den siyasi talep yok"

        Merkez Bankası’nın enflasyonu ve enflasyon beklentilerini düşürmeye katkısı ileriye dönük büyük bir kazanımdır. Şimdi bu, enflasyon hedefine yönelik teknik hazırlıkların ilerletilmesiyle güçlendirilmelidir. Merkez Bankası, ödemeler dengesi durumu izin verdiği sürece, döviz rezervlerini aşamalı olarak artırma politikasına devam etmelidir. Hükümet ayrıca finans piyasalarında vergi çarpıtmalarını azaltmaya çalışmalıdır.”
Niyet Mektubu’nun tam metni

        Köhler, “ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), özel bankaların denetleme ve yeniden sermayelendirilmesi işlemini beceriklilikle başardı ve son adımıyla Türkiye’nin finans sistemini güçlendirme ilkesine bağlılılığını gösterdi. Şirket borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin İstanbul yaklaşımının benimsenmesi ve iflasa yönelik yasal çerçevede planlanan ilerlemelerle birlikte bu durum, kredilerin büyümesinde kalıcı bir düzelmenin temelini oluşturacak.
        Önümüzdeki zamanlarda yapısal reformlar ve özellikle özelleştirmeye daha fazla dikkat gösterilmesi gerekecek. Kamu iktisadi teşekküllerindeki verimsizlikler ve bunların bütçeye getirdiği yük ışığında hükümet, bu kuruluşların özelleştirilmesi çabalarını yoğunlaştırmalı. Meclise yeni doğrudan dış yatırım yasasının sunulması, iş ortamının geliştirilmesinde ve özelleştirme çabalarının desteklenmesinde önemli bir adım oldu” ifadelerini kullandı.
        IMF Başkanı son olarak, “genelde hükümetin etkili uygulamaları, gözle görülür kazançlar sağladı. Ancak finans piyasalarındaki son gelişmelerde de görüleceği gibi zayıflıklar halen sürüyor. Dolayısıyla programın stratejisinin tam olarak uygulanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme için şart. Bu çabaların tamamen başarıya ulaşabilmesi için, piyasaların, ekonomik, finansal ve siyasi istikrar konusunda ikna edilebilmesi kritik bir öncelik olmalı ki böylece Türkiye’nin reform çabalarının uzun dönemde güvenilirliği sağlanabilir” dedi.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları