| | | Bankalara anlaşmanın imzası için tanınan sürenin BDDKnın tavsiye niteliğindeki bir kararı olduğunu vurgulayan Memiş, anlaşmanın önümüzdeki hafta başlarında imzalanan şekliyle kurulun onayına sunulacağını ifade etti.
BDDKnın onayının ardından yapılacak ilk işin bir hakem komitesi kurulması olduğunu belirten Adnan Memiş, Haziranın ikinci yarısından itibaren anlaşmanın fiilen uygulanacak hale gelebileceğini söyledi.
MUTLAK ÖNLEMLER GEREKLİ
İcra iflas yasalarında yapılacak değişikliklerin en kritik başarı faktörlerinin başında geldiğini dile getiren Adnan Memiş, yapılacak düzenlemelerin mali ve reel sektörün sağlıklı olması için alınması gereken mutlak önlemler olduğunu sözlerine ekledi.
İLSEVEN: ÖZEL SEKTÖR % 80 ORTAK
Varlık Yönetim Şirketi Projesi Koordinatörü Nebil İlseven de, kurulacak şirketin bir tahsilat merkezi değil, piyasaya derinlik ve çeşitlilik getirecek yeni bir mali yapı olacağını söyledi.
İlseven, CNBC-enin canlı yayınında yaptığı açıklamada, bu nedenle, özel sektörün şirkete yüzde 80 oranında ortak olması gerektiğini belirtti. İlseven, şirketin oluşumu için yurtdışı ve içinde, banka olmayan, ancak kaynaklarının bir bölümünü mali piyasalarda yatırıma dönüştürmek isteyen kurumlarla görüştüklerini de ifade etti.
BDDKnın bir ay içinde varlık yönetim şirketinin kuruluşuna ilişkin yönetmeliği çıkaracağını belirten İlseven, daha sonra sermaye yapısını oluşturacak grupların tekliflerinin alınacağını kaydetti.
KESKİN: PAZARTESİ BDDKDA
Bu arada, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Ekrem Keskin de, zor durumdaki şirketlerin kurtarılmasına yönelik hazırlanan Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşmasını kabul eden bankaların imzaladığı metni BDDKya 3 Haziran Pazartesi sabahı göndereceğini söyledi.
Keskin, metne kaç bankanın imza attığına ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı. | |