Home page
Haber Menüsü



Zorlanan Fiat’a müşteri aranıyor
İtalyan hükümeti Fiat için acilen toplanıyor. Agnelli Ailesi’nden Umberto Agnelli , “Fiat otomotiv grubu kara geçmek zorunda. Bu umarım Fiat çatısı altında olur. Ama olmazsa çalışanlara daha verimli olabilecek bir sermaye yapısı sağlarız” dedi.
Açıl Sezen
CNBC-E
    28 Mayıs—  İtalyan otomotiv devi Fiat, satılma tehlikesiyle karşı karşıya. Agnelli ailesi Fiat Otomotiv Grubu’nu satmayı açık açık tartışmaya başladı. Yılın ilk çeyreğinde 529 milyon Euro zarar açıklayan, Avrupa’nın en büyük isimlerinden Fiat, son günlerde artan borçları ve düşen satışları nedeniyle ağır bir kriz geçiriyor.  

   
 
       
   
MSNBC News Fiat 3 bin kişinin işine son verecek
MSNBC News Fiat zararda, Ferrari borsa yolunda
MSNBC News Fiat üretimini Türkiye'ye kaydıracak
MSNBC News Agnelli: GM'ye satış yok, Fiat büyüyecek
MSNBC News Fiat: Türkiye de yatırım sürecek
MSNBC News Nahum: Tofaş, Fiat'ta kritik önemde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Alacakları bankalar, Fiat’ın uygulamakta olduğu yeniden yapılanma planını güçlendirmemesi durumunda şirketin borcunu “batık bono” statüsüne indirme uyarısı yaparken, İtalyan hükümeti ulusal otomobil üreticisinin durumunu görüşmek üzere acilen toplanıyor.
       
AGNELLİ: YENİ SERMAYE YAPISI
       İtalyan sanayi devi Fiat’ın ana hissedarı Agnelli Ailesi’nden Umberto Agnelli ise, “Finansal yeniden yapılanmanın ardından Fiat otomotiv grubu daha başarılı olmak ve kara geçmek zorunda. Bu umarım Fiat çatısı altında olur. Ama olmazsa da çalışanlarımıza daha verimli olabilecek bir sermaye yapısı sağlarız” dedi.
       
EN GÜÇLÜ ADAY GM
       Önceki yıl hisselerinin yüzde 20’sini General Motors’a satan Agnelli Ailesi’nin, Fiat’ın kalan yüzde 80 hissesini de 2004 yılına kadar aynı şirkete satma opsiyonu bulunuyor.
       General Motors’un da kendi içinde Fiat hisselerinin kalan kısmının da alınmasına dönük görüşmeler gerçekleştirdiği sızan bilgiler arasında.
       Ancak, Agnelli ailesinin güçlü ismi Fiat Şeref Başkanı Gianni Agnelli, hisseleri General Motors’a satmaya karşı çıkıyor. Umberto Agnelli, Gianni’nin kardeşi olmasına rağmen, grup içinde o kadar güçlü durumda değil.
       
İLK ÇEYREK ZARARI 529 MİLYON EURO
       İki yıldır ciddi miktarda zarar eden ve bankalara olan borçlarını ödemekte güçlük çeken Fiat, yönetim değişikliğinin ardından finansal açıdan da yeniden yapılandırma programı uygulamaya başlamıştı. Bugün Reuters’ta yer alan bir haber, ilk çeyrekte 529 milyon Euro zarar açıklayan ve yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kaybeden Fiat Otomotiv Grubu’nun, ana hissedar Agnelli Ailesi tarafından da gözden çıkarılmak üzere olduğunu ortaya koydu.
       Ajansın, Umberto Agnelli’ye dayandırarak verdiği haberde, otomotiv grubunun başarılı olamaması halinde Fiat bünyesinden ayrılabileceği ifade edildi. Haberde, Agnelli’nin “Fiat Otomotiv Grubu, bundan sonra karlı bir yapıya kavuşmak zorunda. Bunun Fiat çatısı altında olmasını diliyoruz. Ancak finansal yapılandırmaya rağmen başarıya ulaşılamazsa hisselerin satışı gündeme gelebilir. Çalışanlarımıza daha verimli çalışabilecekleri bir ortam sağlar, hisselerimizi daha güçlü bir finansal yapıya devrederiz” şeklindeki sözlerine yer verildi.
       Umberto Agnelli, geçen yıl şirketin stratejilerine yönelik olarak yaptığı açıklamalarda “Fiat Grubu, bundan sonra enerji, telekomünikasyon gibi artı değeri daha yüksek sektörlere yönelecek. Ancak bu alanlar için gereken likidite Otomotiv Grubu’ndan sağlanacak” demişti.
       
YENİ TAHVİL İHRACI: 3 MİLYAR EURO
       Fiat, yeniden yapılanma planı çerçevesinde 3 milyar dolar Euro’luk bir tahvil ihracı üzerinde duruyor. Yapılandırma planı doğrultusunda, Fiat’ın leasing ve tüketici finansmanı şirketi Fidis’in hisselerinin yüzde 51’inin bankalara devri de konuşuluyor. Böylelikle Fiat’ın 33 milyar Euro’yu bulan toplam borcunun yaklaşık 10 milyar euroluk kısmının konsolide edileceği ifade ediliyor.
       Anlaşma uyarınca alacaklı bankaların bu yıl halka açılması beklenen Ferrari hisselerinin bir bölümünü de alacakları ifade ediliyor.
       Üç yıllık yeniden yapılandırma planına, alacaklı bankalar olarak Intesa, Banka di Roma ve Sanpaola Imi’nin imza attığı ifade ediliyor.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları