Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı Kemal Derviş
Derviş: En büyük sorun istihdam
Devlet Bakanı Derviş, en büyük sorunun ‘istihdam’ olduğunu söyledi. Derviş, makroekonomik dengelerin iyileşmesi ardından, üç yıllık sürede yüksek oranda dış yatırım geleceğini söyledi.
İstanbul
AA
    27 Mayıs—  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, makroekonomik dengelerle birlikte yatırım ortamının da iyileşmesi durumunda, önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye’ye benzeri görülmemiş bir yatırımın geleceğini söyledi. İstanbul’da bulunan Avrupalı sanayiciler yuvarlak masası grubuna verilen öğle yemeğinde bir konuşma yapan Derviş, Türkiye’nin en büyük sorunun “istihdam” olduğunu dile getirdi.  

   
 
       
   
MSNBC News İşsizlik oranı yüzde 11.8'e çıktı
MSNBC News Derviş: %8 büyüme yakalanabilir
MSNBC News Derviş: Seçim felaket olmaz
MSNBC News Derviş: Artık Türkiye'de düzen değişti
MSNBC News Derviş: Seçim ekonomi için tehlike değil
MSNBC News Derviş: Üretim yapan haklı çıkacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Avrupalı önde gelen sanayicilerden Türkiye’de yatırım yapma konusunda büyük ilgi gördüğünü söyleyen Derviş, söz konusu grubun uzun vadeli, istihdam yaratabilecek sermayeyi temsil ettiğini vurguladı. Derviş, Avrupalı sanayicilerle yaptığı görüşmede, Türkiye’de gerçekleşen yapısal değişikliklere kamuoyunun verdiği desteği de dile getirdiğini kaydetti.
       
SORU İŞARETLERİ DEVAM EDİYOR
       Bakan Derviş, görüşme sonrası açıklamasında, şöyle konuştu:
       “Çok çok ilgi var gerçekten Türkiye’ye. Bazı soru işaretleri tabii devam ediyor. Ama temelde her zaman da vurguladığım bir olay, Türkiye eğer yatırım ortamını gerçekten iyileştirebilirse, bu makro dengelerdeki kazandığımız istikrar sayesinde çok ciddi bir üretim istihdamı yaratacak bir uzun vadeli dış yatırım mümkün. Türkiye’nin en büyük sorunu istihdam. Dolayısıyla bu istihdamı hızla artıracak, hızla yaratacak yatırıma şiddetle ihtiyacımız var. Bu kısa vadeli sıcak para değil, bugün gelen yarın çıkan cinsten para değil.
       Gerçekten üretime, istihdama yönelecek, uzun vadede Türkiye’de iş alanı yaratacak sermaye. O açıdan bugünkü toplantı çok önemliydi. Bu tür sermayeyi temsil ediyor buradaki sanayiciler. Ve elbetteki Türkiye’nin lehine olan bu uzun vadeli yatırımlarını yapmalarını bekliyoruz, ümit ediyoruz. Çok ilgi gördük. Sanıyorum önümüzdeki 2-3 yılda gerçekten şimdiye kadar görülmedik boyutta bir dış yatırım Türkiye’de mümkün olacaktır.”
       
KAMHİ: AVRUPALILAR ÇOK ETKİLENDİ
       Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası (ERT) üyesi Jak Kamhi de, Avrupa’nın en önde gelen sanayicilerinin, Türkiye’den etkilendikleri söyledi. ERT’nin Türk üyesi Profil Telra Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi, Devlet Bakanı Kemal Derviş’in katıldığı yemeğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Buraya gelenler, (Türkiye neymiş, bilmiyorduk) duygusuna sahip oldular” dedi.
       Kamhi, Avrupa’nın en büyük kuruluşlarını biraraya getiren ERT üyelerinin yıllık toplam cirolarının 950 milyar euro olduğunu, 4 milyon kişi çalıştırdıklarını söyledi.
       Bu kişilerin Türkiye’yi tanımalarının önemine dikkat çeken Kamhi, birçok odaktan Türkiye’ye olumsuzluklar yapıldığına işaret etti. 11 yıldır bu kuruluşa üye olduğunu ve toplantının Türkiye’de yapılması için çok çaba sarfettiğini belirten Kamhi, ERT’nin her toplantısına o ülkenin cumhurbaşkanı veya başbakanının daveti üzerine gidildiğini vurguladı.
       
TÜRKİYE OLANAKLARLA DOLU
       Türkiye’nin olanaklarla dolu bir ülke olduğunu kaydeden Kamhi, “Türkiye çok cazip bir bölge, bundan hepimiz payımızı alacağız” şeklinde konuştu. Kuruluş üyelerinin bugüne kadar AB’ye üye olmayan hiçbir ülkeye gitmediklerini vurgulayan Kamhi, Türkiye’nin imajının çok kuvvetli olduğunu kaydetti.
       Jak Kamhi, ERT üyelerinin iyi izlenimler Türkiye’den ayrıldıklarına emin olduğunu dile getirirken de, “Buraya gelenler (Türkiye neymiş, bilmiyorduk) duygusuna sahip oldular” ifadesini kullandı.
       Bu arada, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Devlet Bakanı Kemal Derviş’le görüşen Avrupa’nın en önde gelen sanayicilerinin, Derviş’le yenen yemeğin ardından Türkiye ziyaretlerinin sona erdiği bildirildi. Konukların, bugün İstanbul’dan ayrılmaya başlayacakları kaydedildi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları