Home page
Haber Menüsü


Ziraat Bankası da kredi atağında
Halkbank’ın kredi imkanı yaratması ardından, Ziraat Bankası’da reel sektöre kredi konusunda adım attı. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Ocak, 1.08 katrilyon nakdi, 2.5 katrilyon gayrinakdi kredi kullandırmayı hedeflediğini açıkladı.
Ankara
AA
9 Mayıs— Halk Bankası’nın ardından Ziraat Bankası da kredi kullandırmaya başlıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Niyazi Erdoğan, 1.1 katrilyon liralık nakit plasman bütçesi yaptıklarını açıkladı. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Safa Ocak da, 1 Haziran’dan itibaren tarımsal kredilerde faizin yüzde 65’e, döviz kredisi faizlerinde faizin yüzde 7.5’e indirileceğini bildirdi. Ocak, 1.08 katrilyon nakdi, 2.5 katrilyon gayrinakdi kredi kullandırmayı hedeflediğini açıkladı.

   
 
       
   
MSNBC News Halkbank'tan esnafa kredi müjdesi
MSNBC News Ziraat'ten tarım kredilerine kolaylık
MSNBC News Ziraat ve Halkbank'tan 897 birim kapatılacak
MSNBC News Kamu bankaları zararı %75 arttı
MSNBC News Kamu bankaları kredi faizlerini düşürüyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ziraat Bankası, Ekonomi Muhabirleri Deneği ile ortak düzenlediği bilgilendirme toplantısında 3.6 katrilyon liralık nakdi, gayrinakdi yeni kredi bütçesi açıkladı. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Safa Ocak, kredilerin bankacılık koşulları içinde tedbirli şekilde verileceğini vurguladı.
       Ziraat Bankası’nın 30 Haziran tarihine kadar organizasyonel yapısındaki değişiklikleri tamamlaması gerektiğini hatırlatan Ocak, “Şubelerimizde talebin olduğu noktada, talebi sisteme yansıtacak ve kredileri harekete geçirecek bir organizasyon yaptık. Dolayısıyla kredi verebilmenin arifesine geldik” diye konuştu.
       Ocak, 1 Haziran’dan itibaren tarımsal kredi faizlerini yüzde 70’ten 65’e, döviz kredileri faizini de yüzde 9’dan 7.5’e çekileceğini söyledi. Ocak, yıl sonuna kadar söz konusu kredi miktarlarını gelişmelere göre revize etmeyi hedeflediklerini de söyledi.
       Ocak, “Reel sektörün talepleri dikkate alınarak, fon ihtiyaçlarının kamu bankaları olarak, gercek bankacılık ve uluslararası kabul görmüş normlara uygun olarak yerine getireceğiz” dedi.
       
ERDOĞAN: PLASMAN BÜTÇESİ 1.1 KATRİLYON LİRA
       Kredi bütçesinin detaylarını Ziraat Bankası Genel Müdürü Niyazi Erdoğan da, müteahhitlik sektörü ve bankanın portföyünde bulunan işletmeler için 2.5 katrilyon liralık gayrinakdi bütçe ayırdıklarını açıkladı.
       Bankanın misyonu ve pazar profili hakkında bilgi veren Erdoğan, nakit plasman bütçelerinin 1.1 katrilyon lira olduğunu, bunun 1.8 katrilyon gibi basına yansıdığını bunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını vurguladı. Erdoğan, şöyle konuştu:
       “Yurt içi ve yurtdışı müteahhitlik sektörümüzün üstlenecekleri taahhütlerle ilgili önemli sıkıntıları var ve de Ziraat Bankası’nın portföyünde olan Petkim, Tüpraş ve Botaş gibi büyük işletmeler var. Bu gruba da 2.5 katrilyon lira tutarında gayri nakdi bütçe ayırdık. Bu bütçe geleceğe yönelik tahminler üzerinedir. Revize edilebilir. Ziraat Bankası artık piyasaya çıkmıştır.”
       Öte yandan Erdoğan bu 2.5 katrilyonluk bütçenin tüm kuruluşları kapsadığını belirtirken, Banka’nın döviz açısından rahat olduğunu, özellikle küçük ve orta boy işletmelere yönelik olarak döviz kredisi kullandırmayı hedeflediğini kaydetti.
       Banka’nın 37 adet merkez şube ile yönetildiğini, bunların geniş yetkilerinin olduğunu, bu nedenle artık Genel Müdürlüğe son derece az talep geldiğini söyleyen Erdoğan, bu şubelerin her birine 20-45 şubenin bağlı olduğunu, orta boy birer banka gibi çalıştıklarını anlattı. Erdoğan, kurumsal müşteriler için de Ankara, İstanbul ve İzmir’de 3 adet kurumsal şube açtıklarını da belirtti.
       
130 TRİLYONLUK KREDİ YENİDEN YAPILANDIRILDI
       Bu arada, Ziraat Bankası’nın kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Şahin de Banka’nın kredilerine ilişkin bilgi verdi. Kredi alacak stoğunun yeniden yapılandırılması çerçevesinde sağlanan kolaylıkları anlatan Şahin, bu uygulama neticesinde 76 bin 392 üreticinin 130 trilyon liralık tarımsal kredisinin yeniden yapılandırıldığını bildirdi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları