Home page
Haber Menüsü


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
TOBB, başkanını seçiyor
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’nin 57’inci genel kurulu başladı. Açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu söyledi.
Ankara
NTV
    4 Mayıs—  Hisarcıklıoğlu, “Bizim desteklediğimiz siyaset, parti siyaseti değil, üretim siyaseti, yatırım siyaseti ve istihdam siyasetidir” diye konuştu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Size hükmetmek için değil, size hizmet etmek için adayım“ dedi. TOBB Yönetim Kurul Başkanı Hisarcıklıoğlu, Büyük Anadolu Oteli‘nde yapılan genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye‘deki ekonomik göstergelere ilişkin bazı rakamlar verdi.  

   
 
       
   
MSNBC News TOBB'da başkanlık seçimi
MSNBC News Kutan ve Erdoğan konuşma yapmadan ayrıldı
MSNBC News Oral: Vergi tabanı genişleyecek
MSNBC News Çiller: Krizin nedeni iktidardakiler
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 57. genel kurulunun Pazar günkü bölümünde seçimler gerçekleştirilecek. Seçimlerde tek listeyi adaylığını resmen açıklayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çıkarması bekleniyor.
       
HİSARCIKLIOĞLU’NUN LİSTESİ
       Hisarcıklıoğlu tarafından çıkarılacak olan listede şu anki yönetim kurulu’ndan 6 üyenin yerini aynen korumasına kesin gözüyle bakılıyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası Üyesi Atıl Akkan’ın yoğun tepki alması nedeniyle listede yer alıp almayacağı belirsizliğini koruyor.
       Yönetim kurulu üyeliği için adı geçen Ekrem Demirtaş’ın TOBB Ticaret Konseyi başkanlığını tercih etmesi nedeniyle yönetime girmeyeceği belirtiliyor.
       Öte yandan, TOBB Yönetim Kurulu’nda yer alacak diğer isimler üzerinde görüşmeler sürerken, listenin akşam saatlerinde netlik kazanacağı belirtiliyor. Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan’ın da Hisarcıklıoğlu’nun çıkaracağı listede yer alması bekleniyor.
       
HİSARCIKLIOĞLU ADAY
        Konuşmasında Türkiye’de yaşanmakta olan bu krizler dizisinin artık sona ermesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bunu sağlamanın yolunun “kamuyu müsrif yapan, yolsuzlukları doğuran iktisadi, idari ve siyası yapının kesin olarak ve radikal biçimde değiştirilmesi” olduğunu bildirdi.
        Türkiye’nin nasıl kriz noktasına geldiğine ve son yaşadığı krize ilişkin tespitlerde bulunan Hisarcıklıoğlu, kriz öncesinde üretime yönelik olmayan, verimliliği esas almayan sanal bir iktisadi düzenin oluştuğunu, ancak bu düzenin temellerinin sağlıksız olduğunu bildirdi. Hisarcıklıoğlu, “temel taşlardan biri oynadığında, pembe tablo bir anda kan kırmızı oldu. Rüyadan sarsılarak uyandık” dedi.
       
“ENFLASYONLA BÜYÜME DÖNEMİ BİTMELİ”
        Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de artık enflasyonla büyüme döneminin bitmesi gerektiğini belirtirken, enflasyonla mücadeleden asla vazgeçilmemesi gerektiğini, çünkü tüm ekonomik yozlaşma ve çarpıklıkların hem nedeninin hem de sonucunun enflasyon olduğunu ifade etti. Türkiye’nin enflasyon ve büyüme diye iki farklı yolu bulunmadığını, tek tercihi olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, bunu da “enflasyonu düşürmek ve büyümeyi sağlamak” şeklinde açıkladı. Türkiye’nin artık “ben yaptım oldu” anlayışıyla yönetilemeyeceğini, bütçe açıklarını kapatmak için vergiden vergi alınmaya devam edilemeyeceğini belirten Hisarcıklıoğlu, krizlerin verdikleri açının yanında rasyonel toplumlara altın fırsatlar sunduğuna da dikkati çekti.
        Hisarcıklıoğlu, “Şayet doğru bir kriz okumanız varsa, sorunlar ve çözümler üzerinde köklü ve yaygın bir toplumsal uzlaşma fırsatı yakalarsınız. O takdirde kriz kahredici bir çöküşün başlangıcı olmaktan çıkar, dönüşümü ateşleyen bir dinamik halini alır” dedi.
       
“KRİZDEN HEPİMİZ SORUMLUYUZ”
        Sözlerine “Krizden hepimiz sorumluyuz. Ülkeyi yöneten Başbakan’dan sokaktaki vatandaşa kadar hepimiz... Meselenin bu tarafını görmeden siyasi sorumluluğu paylaştırmaya kalkışmak, krizden ders almamaktır” şeklinde sürdüren Hisarcıklıoğlu, ancak burada siyasilerin sorumluluğunu gözardı etmediklerini bildirdi.
        Siyasilerin hem yaptıkları hataların sorumluluğunu hem de gerekeni yapmama veya yapamamanın sorumluluğunu taşıdıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, krizi artık Türkiye’de bazı şeylerin hayata geçirilmesi noktasında ülke için son bir fırsat şeklinde de değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini anlattı.
        Güçlü ekonomiye geçiş programının hedeflerinin yerine getirilmediğini de ifade eden Hisarcıkloğlu, kamudaki israfın bedelinin, özel sektöre yüklenmemesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında, “yüksek vergi oranlarının mutlaka düşürülmesi, verginin tabana yayılması kapsamlı bir vergi reformuyla beraber, stok affı, sicil affı ve mali milat konusunda tatmin edici bir düzenlemenin son kez olmak kaydıyla yapılmasını” da isteyen Hisarcıklıoğlu, bu konularda atılacak adımların, en yetkili ağızlardan kendilerine açıklanması gerektiğini vurguladı.
       
“BİZİM DESTEKLEDİĞİMİZ, ÜRETİM SİYASETİ”
        Siyasete bakış açıları konusunda da görüşlerini açıklayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Bizim desteklediğimiz, siyaset parti siyaseti değil, üretim siyaseti, yatırım siyaseti ve istihdam siyasetidir. Türkiye’nin önünü açacak üretimin önündeki engelleri kaldıracak politikaların destekçiyiz. Köhne yapıların tasfiyesi çağdaş sistemlerin oluşturulması siyasetinin takipçisiyiz... Değişim ve dönüşüm sürecinde esas zor olan zihniyet devrimidir. En önemli zihniyet devrimi ise Türkiye’de büyümenin liderliğini artık özel sektörün üstlenmesi gerçeğinin kabul edilmesidir. Özel sektör artık devlet destekleriyle değil, üretkenlik ve verimlikle büyümelidir.”
       Konuşmasının son bölümünde, kendi içlerinde sorunları sonuna kadar tartışmaları ve müzakere ederek bir uzlaşmaya varmaları gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonra da görevlerinin birleştirici ve bütünleştirici olması gerektiği söyledi.
       
       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları