Home page
Haber Menüsü


Maliye Bakanı Sümer Oral
Oral: Vergi affı sözkonusu değil
Maliye Bakanı Oral, vergi affının sözkonusu olmadığını belirterek, ikinci el otoda muafiyetin ÖTV ardından geleceğini kaydetti. Oral, Mali Milat uygulamasında, geçmişe dönük inceleme yapılmaması konusunda yasal güvence verileceğini de söyledi.
Ankara
AA
    25 Nisan—  Maliye Bakanı Sümer Oral, vergi affının söz konusu olmadığını, bakanlığında da bu konuda bir çalışma bulunmadığını bildirdi. Bakan Oral, “en küçük vergi gönüllüleri” olarak adlandırdığı Özel Yeni Ufuklar Anaokulu öğrencilerini kabulünden sonra gazetecilerin sorusu üzerine, Mali Milat ile ilgili kaygıları gideren düzenlemenin Mayıs ya da Haziran aylarında çıkarılacağını söyledi. Söz konusu düzenlemelerinin işlemleri kayıt altına alacak tedbirleri içereceğini kaydeden Oral, ikinci el otomobilde vergi muafiyetinin de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) çıkar çıkmaz yürürlüğe sokulacağını ifade etti.  

   
 
       
   
MSNBC News Oral: KDV olumlu sinyaller veriyor
MSNBC News Oral: Vergi kolaylığı 2 katrilyon kazandırdı
MSNBC News Oral: KDV'de tahsilat Mart'ta yüzde 145 arttı
MSNBC News Oral: Esnafa kredi faizi %55 olacak
MSNBC News Oral: Mali afla ilgili hazırlık yok
MSNBC News Hükümetten reel sektöre 'vergi' garantisi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
ÖTV’DE GECİKME 3-5 GÜNLÜK
       ÖTV düzenlemesi konusunda 3-5 günlük bir gecikme olduğunu vurgulayan Maliye Bakanı Oral, bunun da gündemin dolu olmasından kaynakladığını belirtti. Oral, ÖTV’nin 1 Temmuz’da, ikinci otomobillerle ilgili vergi düzenlemesinin ise kanunun yayımından itibaren hemen uygulamaya sokulacağını bildirdi.
       
KAYGILAR GİDERİLECEK
       Oral, mali milat ve nereden buldun ile ilgili düzenlemenin, bu konudaki kaygı ve kuşkuları giderecek ve işlemleri kayıt altına alacak tedbirleri içereceğini de belirtti. Oral, mali milatla ilgili düzenlemenin, Mayıs ya da en geç Haziran ayı içinde çıkarılacağını söyledi.
       Oral, şöyle konuştu: “Yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Onunla ilgili kaygı ve kuşkuları giderecek, korkuyu önleyecek ve işlemleri kayıt içerisine alacak tedbirleri de beraberinde getirecek, ekonomik şartlara uygun bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle ilgili olarak stokların, demirbaşların kayda alınması kastediliyor. Stok affıyla ilgili konu odur. Sicil affı ise bizim Maliye’den çok diğer alanlara girebilir. 1 Ocak 2003’ten itibaren uygulanacak yeni düzenlemeyi 6 ay önceden kanunlaştırmak ve o 6 aylık süre sonunda çok daha net şekilde yeni yıla girilmesi amaçlanıyor.”
       Bakan Oral, 4369 sayılı kanun yürürlüğe girdiğinde birtakım tereddütler ortaya çıktığını da vurgularken, yeni düzenlemenin geçmişle sıkıntıları olmayacak yeni ama kayıt içinde bir sistemi hedeflediğini anlattı. Oral, “Kayıp ve kaçaklarla mücadele edebilecek yapıda bir düzenleme öngörüyoruz. Ona girdemeden önce de demirbaşların, stokların kayıt altına alınmasını amaçlıyoruz” dedi.
       
YASAL GÜVENCE GELİYOR
       Oral, “Yeni düzenlemede geçmişe dönük inceleme yapılmamasına ilişkin bir yasal garanti olacak mı?” sorusunu yanıtlarken de, bu konudaki güvencenin kendisi açısından da çok önemli olduğunu vurguladı.
       Türk ekonomisinin belli bir sıkıntıdan geçtiğini belirten Oral, reel ekonomi ve özel teşebbüsün yeniden dinamik bir yapıya kavuşturulması gereğinin altını çizdi.
       Ülkede yatırım ve üretim hevesini meydana getirebilmek için uğraş verdiklerini söyleyen Maliye Bakanı, “Özel teşebbüse dinamizm de vergi idaresi olarak bize düşen bir görevdir. Vergiyi alacaksın ama nereden: reel ekonomiden...Bunun için ekonominin canlı olması lazım. Ekonomide en önemli unsur güvendir. 4369 çıktığında bir takım tereddütler oluştu, yeni düzenlemeyi o güvenceyi sağlayacak şekilde yapacağız” açıklamasında bulundu.
       Maliye Bakanı, son günlerde kamuoyunda tartışılan akaryakıt fiyatları ve akaryakıt ürünleri üzerindeki vergi yükü konusundaki bir soru üzerine de, bunun diğer kurumlarla görüşülmesi gerektiğini, ancak, bu konuda alınmış bir karar bulunmadığını ifade etti.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları