Home page

Haber Menüsü


TS-GS’nin ertelenmesi tepki gördü
Galatasaray’ın Trabzonspor maçının ertelenmesine dair isteği kabul edildi. Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise bu ertelemenin rekabet kurallarına aykırı olduğu konusunda hemfikir.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
14 Mart— Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak Birinci Süper Futbol Ligi maçının ertelendiği açıklandı. Yazılı açıklamada, Galatasaray’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde İtalya’nın AS Roma takımı ile deplasmanda oynadığı maç sonrası spor sahalarına hiç de yakışmayan davranışlarla karşı karşıya kaldığı vurgulandı.

   
 
       
    MSNBC News Cansun: Capello ve emniyet suçlu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Açıklamada, “Galatasaray Kulübü’nün başvuru yazısında belirtmiş olduğu gerekçeler ve 19 Mart’da oynanacak Barcelona karşılaşması da dikkate alınarak, Birinci Süper Futbol Ligi’in 27. haftası dahilinde 16 Mart Cumartesi günü oynanması gereken Trabzonspor maçının ileri bir tarihe ertelenmesi isteği Futbol Federasyonu’nca kabul edilmiştir” denildi. Ligde Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan maçın ertelenme talebine ise takımların yanıtları aynı: Hayır...
       
BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Live Vote is temporarily unavailable.

       Beşiktaş Kulübü İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, Futbol Federasyonu’nun Trabzonspor-Galatasaray maçının ertelenmesine tepki göstererek, bu kararı protesto ettiklerini söyledi.
       
       “Federasyon tüm takımlarındır”
       Mete Düren, Futbol Federasyonu’nun asıl görevinin Türkiye ligleri ve milli takımın çıkarlarını korumak olduğunu belirterek, “Federasyon, bir takımın lehine, diğer takımların aleyhine karar vermemeliydi. Trabzonspor-Galatasaray maçı ligdeki tüm takımları etkileyebilecek bir karşılaşma. Federasyon, tek takımın değil, tüm takımların federasyonudur” dedi.
       
       “Protesto ediyoruz”
       Bu ertelemenin kesinlikle yanlış olduğunu vurgulayan Düren, “Biz Beşiktaş Kulübü olarak federasyonun almış olduğu bu kararı protesto ediyoruz. Federasyon, öncelikli görevini unutup bir takımın lehine, diğer takımların da aleyhine karar vermekle doğru yapmamıştır” diye konuştu.
       
       Demirören: Çifte standart istemiyoruz
       Beşiktaş’ta Yıldırım Demirören, ligde 3 takımın da şampiyonluk için başabaş mücadele verdiği bir dönemde böyle bir ertelemeye kesinlikle karşı olduklarını söyledi. Demirören, Beşiktaş’ın geçen hafta çarşamba günü Denizlispor ile Türkiye Kupası yarı final maçı yaptıktan sonra cumartesi günü de Galatasaray derbisine çıktığını hatırlatarak, “Biz nasıl erteleme talep etmeyip bu maçlara çıktıysak, rakiplerimizin de öyle yapması gerekiyor. Ligde çifte standart istemiyoruz” dedi.
Kavgayla ilgili son karar UEFA’nın

       “Hakkaniyetle bağdaşmaz”

       Trabzonspor’un da böyle bir ertelemeyi istemediğini savunan Demirören, “Trabzonspor yöneticisi Ahmet Ağaoğlu ile görüştüm. O da bir ertelemeden yana değil. Ayrıca Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği’ne, erteleme yapılmayacağı yönünde açıklamada bulunmuştu. Türkiye ligi böylesine çekişmeli sürerken, bir maçın ertelenmesi hakkaniyet kıstaslarına uymaz. Erteleme olacaksa, o zaman tüm maçlar ertelensin” diye konuştu.
       
       “Doğru olmaz”

       Demirören, ligin bitimine 8 hafta kala, “şampiyonluk yarışında olan 3 takımın maçlarını aynı gün ve aynı saatte oynaması” yönünde Futbol Federasyonu’ndan talepte bulunmak istedikleri bir dönemde, böyle ertelemenin doğru olmayacağını sözlerine ekledi.
       
       Engin: Centilmence değil

       Beşiktaş Futbol Takımı Menajeri Sinan Engin camia olarak böylesine bir ertelemeyi kesinlikle istemediklerini vurguladı.
       Ertelemenin centilmence bir istek olmadığını kaydeden Engin, “Bize göre böyle bir erteleme, büyük bir çifte standart olur. Biz neden Galatasaray maçı öncesi Türkiye Kupası’ndaki Denizlispor maçının ertelenmesini istemedik. Ligin sonuna yaklaşırken, bu tür istekler olmamalı. Beşiktaş olarak Trabzonspor-Galatasaray maçının ertelenmesine karşıyız” diye konuştu.
       
TRABZONSPOR CEPHESİ
       Kulüp Başkanı Özkan Sümer, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, cumartesi akşamı Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılması gereken karşılaşmanın ertelenmesinin ülke futbolu adına talihsiz bir karar olduğunu söyledi.
       
       “Büyük bedeller ödenecek”
       
Sümer, “Ligin seyrini değiştirebilecek böyle bir ertelemenin kulübümüz tarafından hiçbir şekilde kabul edilmesi ve haklı görülmesi söz konusu değildir. Bu kararı çok talihsiz bir karar olarak değerlendiriyorum. Erteleme kararı, Futbol Federasyonu’nun güvenirliliği, bir kısım kurumların futbol üzerindeki etkisinin varlığı, siyasi bir kısım hadiselerin bu doğrultuda futbola etki yaptığı izlenimini de veriyor. Ülke futbolu da çok büyük bedeller ödeyecek. Bunu hep beraber, ibret verici şekliyle göreceğiz” dedi.
“Hayatımızı kurtardık, sevinçliyiz”

       “Karar ülke adına değil”
       Sümer, maçın ertelenmesinin Galatasaray ve Futbol Federasyonu’nun müşterek aldığı bir karar olduğunu da savunarak, “Bu ülkede Galatasaray milli görev yaparken, bu milli heyacandan ve milli anlayıştan diğer kulüplerin ve diğer takımların farklı ele alınması gibi bir yanlış düşünce olmasın. Bunu tamamen soyutlamak lazım. Burada ülke adına yapılan hiçbir işlem yok. Tam tersine ülke içerisinde bazı uygulama değerlerini yok edecek bir uygulama, (milli olmak, milli görev) gibi ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilecek bir tarafı yok” dedi.
       
       “GS’nin korunmasını anlamıyoruz”
       Erteleme kararının ligin bütününe etki yapacağını dile getiren Sümer, “Galatasaray ile yapacağımız karşılaşma sadece Galatasaray’ı ve Trabzonspor’u ilgilendirecek bir maç değil. Bu ligin bütününe etki yapacak. Galatasaray’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı maçtan ötürü korunması ihtiyacının nereden doğduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Ülkemizde de maçları oynamaya elverişsiz bir durum yok. Hiçkimse, federasyon da dahil, Galatasaray’ı korumak isterken başka kulüplere zarar verme hakkına sahip değildir” şeklinde konuştu.
       Sümer, Futbol Federasyonu’nun erteleme kararında, karşılaşmanın ertelenmesinin gerekçesinin ise belirtilmediğini sözlerine ekledi.
       

FENERBAHÇE CEPHESİ
       Galatasaray’ın AS Roma ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle sarı-kırmızılı takımın Birinci Süper Futbol Ligi’nde hafta sonunda Trabzonspor ile yapacağı maçın ertelenmesinin gündeme gelmesinin yankıları sürüyor.
       Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kulüp Sözcüsü Atilla Kıyat, maçın ertelenmesi durumunda, erteleme maçının yapılacağı tarihte şampiyon veya düşecek takım belli olacaksa, çıkacak spekülasyonlar ve şaibelerden Türk futbolunun zarar göreceğini söyledi.
İtalyan basını faturayı GS’ye kesti

       “Spekülasyonlardan zarar gelebilir”
       Kıyat, Galatasaray’ın 19 Mart Salı günü İstanbul’da FC Barcelona ile yapacağı maçın öneminin bilincinde olduklarını vurgulayarak, “Galatasaray açısından Barcelona maçı çok önemli. Galatasaray bu maçı geçerse, yarı final, hatta final bile oynayabilir. Fakat liglerin de daha önce belirlenen program çerçevesinde mayıs ayının ilk haftasında bitme zorunluluğu var.
       Lig bu sezon çok enteresan bir duruma geldi. Yukarıda 3 şampiyon adayı, aşağıda düşmeye aday birçok takım var. Erteleme maçının yapılacağı tarihte şampiyon veya düşecek takım belli olacaksa, çıkacak spekülasyon ve şaibelerden Türk futbolu zarar görür” dedi.
       
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları