Home page

Haber Menüsü


Cansun: Capello ve emniyet suçlu
 
Galatasaray başkanı, futbol takımımın Roma’da yaşadığı şiddet olaylarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.  

 
İstanbul
AA
14 Mart—  Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen aylık olağan divan toplantısında konuşan kulüp başkanı Mehmet Cansun, film gibi bir Roma macerası yaşadıklarını belirterek, “Roma takımı teknik direktörü Fabio Capello’nun ve sorumlu emniyet müdürünün çok büyük suçu var. Olayları yatıştırmaları gerekirken tam tersini yaptılar. İnanıyorum ki bu olaylar Türkiye’de olsaydı, çok vahim sonuçlarla karşılaşılırdı” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  48 yıldır futbol izlediğini, korumakla görevli emniyet mensuplarının bilinçli olarak bir takım oyuncusunu dövmek için tertibat aldıklarını ilk kez gördüğünü kaydeden Cansun, en kötü şeyin de ellerinden hiçbir şey gelmemesi olduğunu söyledi.
       
“HAKEM TAKVİYE İSTEMİŞ”
       Cansun, “Eşlerimizi localarda bırakıp soyunma odalarına gittik. UEFA gözlemcisinin, koridorlarda oyuncularımızın coplandığını gördüğünü ve 3 futbolcumuzun da yerde yattığını raporuna yazdığını söylediler. Öğrendiğimize göre maçın hakemi zaten birinci devre sonunda ortamın gerildiğini hissederek emniyet görevlilerinden takviye çağrılmasını istemiş. Sanıyorum Roma takımı sonucu hazmedemedi. Gaziantepspor’da da bir dönem forma giyen Lima, olayı provoke etti. Oyuncularımızı emniyet müdürlüğüne götürmek istediler ve taraftarlarımız yaralandı” dedi.
       
“EMNİYET GÜÇLERİ GÖREVİNİ YAPMADI”
       Stadın güvenliğinden sorumlu emniyet güçlerinin, üstlerine düşen görevi yapmadığını da öne süren Cansun, “Olaylar sırasında, soyunma odalarına girişte güvenlik güçleri bir koridor oluşturdu. Biz koruma amacıyla böyle bir şey yaptıklarını sandık. Ama bu bölüme giren tüm oyuncularımızı coplamaya başladılar. Sporla ve insanlıkla alakası olmayan bir davranış gördük.
       
“PASAPORTLARIMIZI İSTEDİLER”
       Başkan Cansun, “Soyunma odalarımıza kadar gelip 4 futbolcumuzu gözaltına almak istediler. Dışarıda bulunan 3 malzemecimizi ve 4 gazeteciyi gözaltına aldılar. Bizden pasaportlarımızı istediler. Bunları reddedince de bazı oyuncularımızdan şikayetçi olduklarını ifade ederek isim listesi istediler. Ancak UEFA temsilcisi, bunun bir sportif organizasyon olduğunu söyledi ve izin vermedi. Daha sonra 4 sivil polis gönderdiler. Bu polisler soyunma odamıza girince biz de onları dışarı attık ve kapıları kilitleyerek bekledik. Yukarıda eşlerimizin kaldığı bölümün de kapısını kilitlemişler. Su isteyen eşime de ‘Tuvalette su var. Gidin oradan için’ demişler. Çok şükür sağ salim geldik. Dışişleri Bakanı İsmail Cem çok yardımcı oldu. UEFA gözlemcileri ve Futbol Federasyonu başkanımız olmasaydı bugün Roma’da bir karakolda nezarette olabilirdik” şeklinde konuştu.
       
“AYHAN DIŞINDA SORUN YOK”
       Cansun, Roma Olimpiyat Stadı’nda maç sonrası polisle yaşanan arbedede darbe alan futbolculardan, Ayhan dışındakilerin durumun ciddi olmadığını söyledi. Ayhan’ın yüzüne darbeler aldığını ve durumunun yapılacak kontrolden sonra anlaşılacağını anlatan Cansun, Capone’nin hayalarına tekme geldiğini, Vedat’ın ise kulağında bir yırtılma olduğunu ifade etti.
       
SUÇ DUYURUSU
       Mehmet Cansun, Roma’da yaşadıkları olaylarla ilgili, İtalya’da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Divan kurulundan, İtalya’da bir avukatlık bürosuyla anlaşma tavsiyesi alan Cansun, bu tür çalışmaları bulunduğunu kaydederek, basın kuruluşlarından olaylarla ilgili ellerindeki görüntü ve fotoğrafları talep etti.
       Cansun, sarı-kırmızılı futbolcuların Roma’da mükemmel bir oyun sergilediğine de değinerek, Barcelona maçında da en az Roma’daki kadar mücadele edip isimlerini Avrupa’da ilk 8’e yazdıracaklarını sözlerine ekledi.
       
BAŞKAN CANSUN’DAN İKİ MÜJDE
       Divan kurulunda başkan adaylarının konuşmaları için ayrılan süre için başkan Cansun ve öteki aday Özhan Canaydın, böyle bir günde bu konuda konuşmak istemediklerini söylediler. Cansun, 21 Mart’ta bir basın toplantısı düzenleyerek seçimle ilgili elle tutulur tüm planlarını açıklayacağını bildirdi.
       
“MAYIS’TA ÇALIŞMALAR BAŞLAYABİLİR”
       Sarı-kırmızılı camiaya iki tesis müjdesi de veren Cansun, Galatasaray’daki tarihi PTT binasını kulüp lokali ve müze olarak kullanmak için protokol imzaladıklarını kaydetti.
       Ulaştırma Bakanlığı ile bu binanın restorasyonunu üstlenecek firma arasında bir dava bulunduğunu açıklayan Cansun, “Sanıyorum dava mayıs ayı içinde sonuçlanacak ve binada çalışmalara başlanacak. Ayrıca Dragos’daki DSİ tesislerini de kulübümüze kazandıracağız. 14 milyon dolar fiyat çıkarılan tesiste, yüzme havuzu, yelkencilerimizin kullanabileceği barınak, 3 lokanta ve 17 dönümlük de arazi mevcut. 21 Mart’taki toplantımda, bunun resmi belgelerini sizlere sunacağım” dedi.
       
DİVAN KURULU’NDAN KINAMA
       Galatasaray Divan Kurulu, sarı-kırmızılı futbol takımımın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde AS Roma takımı ile deplasmanda yaptığı maç sonrasında maruz kaldığı şiddet olaylarını kınadı. Galatasaray Kulübü’nün aylık olağan divan kurulu toplantısında, oybirliğiyle yayınlanması ve ayrıca İngilizce ve Fransızcaya da çevrilerek UEFA ve yurtdışındaki basın kuruluşlarına gönderilmesi kararı alınan bildiride, maçın sonucunu beğenmeyen Roma takımının teknik adam ve yöneticileriyle, görevi misafir takım ve taraftarının can güvenliğini korumak olan İtalyan polisinin, Galatasaraylılara çirkin saldırılarla bulundukları kaydedildi.
       
TARAFTARDAN SİYAH ÇELENK
       Galatasaraylı bir grup taraftar, Şampiyonlar Ligi’nde Roma ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşma sonunda yaşanan olayları kınamak üzere İtalya’nın İstanbul Konsolosluğu’na siyah çelenk koydu.
       Konsolosluk binası önünde İstiklal Marşı okuyan taraftarlar adına basın açıklaması yapan Şampiyon Galatasaray Derneği Başkanı Birol Sakarya, “Roma-Galatasaray maçının bitiminden sonra Romalı futbolcuların başlattığı ve teknik direktörleri Capello’nun tahrik ederek devam ettirdiği, İtalyan emniyet güçlerinin futbolcularımızı coplayıp tartaklamasına seyirci kalan İtalyan yetkililerini kınıyoruz” dedi.
       
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları