Home page

Haber Menüsü


Kavgayla ilgili son karar UEFA’nın
Roma’dan Lima, Batistuta ve Panucci’nin, Galatasaray’dan da Ümit Karan ve Emre Aşık’ın ceza alabilecekleri iddia ediliyor. UEFA’nın, Roma-Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili kararını 28 Mart’ta açıklayacağı belirtildi.
Spor Servisi
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
14 Mart— Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu’nda Çarşamba gecesi yapılan Roma-Galatasaray maçından sonra çıkan olayların ardından, İtalyan polisi, savcılığa bir rapor eşliğinde, sarı-kırmızılılar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. İtalyan güvenlik teşkilatı, 13 polisin yaralı olduğunu da açıkladı. Roma-Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili kararını 28 Mart’ta açıklaması beklenen UEFA ise konunun önemi ve acil olma özelliği nedeniyle toplantı tarihi 22 Mart’a aldı. UEFA’nın Roma’dan Lima, Batistuta ve Panucci’ye, Galatasaray’dan da Ümit Karan ve Emre Aşık’a ceza verebileceği iddia ediliyor. Maçın gözlemcisi Yunan Manos Mavrokukulakis ise “Maça ilişkin raporunu UEFA’ya sunduğunu” belirterek konuyla ilgili yorum yapmıyor.

   
 
       
    MSNBC News İtalyan basını faturayı GS'ye kesti
MSNBC News GS'nin erteleme talebi onay görmedi
MSNBC News "Hayatımızı kurtardık, sevinçliyiz"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
“BARIŞÇIL MÜDAHALEMİZE ŞİDDETLE CEVAP VERİLDİ”
       
Roma Emniyet Müdürlüğü, Roma-Galatasaray maçında müdahale etmeye mecbur kalındığını belirterek, “Barışçıl müdahalemize maalesef bazı futbolcular ve teknik heyet şiddetle cevap verdi” iddiasında bulundu. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada “Polis, çığrından çıkan olayın daha da büyümesini önlemek için müdahale etmek zorunda kaldı” denildi.
       “Dün akşam olağanüstü bir durum gerçekleşti. Bir futbol maçının, ölçüsüzce kavgaya dönüşmesi ve güvenlik ekipleri ile rakipler arasında şiddet saldırıları olması elbetteki normal değil” denilen açıklamada, olayın büyümesini önlemek için yaptıkları “barışçıl” müdahaleye bazı futbolcu ve teknik heyetten bazı kişillerin fiziki şiddet uygulayarak cevap verdiği ve 13 polis memurunun yaralandığı savunuldu.
       Açıklamada ayrıca, “Güvenlik ekipleri, tehlikeli madde atılması ya da seyirci ve seyircilerden ölçüyü kaçıranlar olması durumunda meydana gelebilecek tehlikeli durumları önlemek için futbol maçları ve diğer spor aktivitelerinde hazır bulunurlar. Polisler, kamu düzeni ve herkesin güvenliğini garanti altına almak için oradaydılar” ifadeleri kullanıldı.
       Bu arada Emniyet Müdürü, savcılığa sunacağı raporla ilgili olarak Olimpiyat Stadı’nda yaşanan olayda şikayet edilen veya gözaltına kimse olmadığının altını çizdi.
       
“13 POLİS YARALI”
       
İtalyan resmi haber ajansı ANSA’nın Roma Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı bilgilere göre verdiği haberde, yaralı olduğu söylenen polislerin bacaklarında morluklar olduğu ve bunun da futbolcuların kramponlarından kaynaklandığını belirtildi.
       Günün erken saatlerinde yapılan açıklamada Roma Emniyet Müdürlüğü’nün konuyla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırladığı söylenmiş ve hazırlanan dosyanın savcılığa teslim ederek Galatasaraylı bazı futbolcu ve teknik heyet hakkında suç duyurusunda bulunacağı bildirilmişti.
       Alınan bilgilerde, dosyada polis ekiplerinin ifadeleri, doktor raporları ve olaylar sırasındaki görüntülerin olacağı kaydediliyor. Polisin, Galatasaray hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunma gerekçesi ise “polis memuruna saldırı ve zarar verme” olarak tahmin ediliyor.
       Galatasaray ile AS Roma’lı futbolcuları ayırmak için araya giren İtalyan polisi, hemen Galatasaraylı futbolcuların üzerine yürümüş ve agresif hareketlerde bulunmuştu. Galatasaraylı yöneticiler, olaylarda 3 futbolcunun yaralandığını duyurmuşlardı.
       
İTALYAN BASININDAN HAKARET
       İtalyan basını ise Roma-Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarda suçluluğu belirlenecek futbolculara 5 maç sahalardan men cezası verilebileceğini iddia etti. Gazeteler, “Avrupa kupalarında son 10 yılın en büyük kavgalı maçı” olarak gösterdikleri maçla ilgili, UEFA görevlilerinin suçluların bulunması için soruşturma başlattığını kaydetti. Gerek Roma, gerekse Galatasaray’dan futbolcu ve teknik heyetten bazı kişilerin 5’er maç ceza almasının gündemde olduğu öne sürülüyor. Roma’dan Lima, Batistuta ve Panucci’nin, Galatasaray’dan da Ümit Karan ve Emre Aşık’ın ceza alabilecekleri iddia ediliyor.
       Bu arada, İtalya’nın en yüksek tirajlı spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport’un başmakalesinde, Galatasaraylı futbolculara hakaretler yağdırıldı. Yazıda, “Batistuta ve Lima, bir yanda olmasına karşın olayın baş aktörleri Türkler. Polislere bile elleri kalkan bu ruhları kaynayan gençleri sakinleştirmek için toplu bir doping testi ve güzel bir soğuk duş gerekiyor” iddialarına yer verildi.
       
UEFA’NIN KARARI 28 MART’TA
       
UEFA, Roma-Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili kararını ise 22 Mart’ta açıklayacak. Daha önce 28 Mart’ta yapılacağı açıklanan toplantı 22 Mart’a alındı. UEFA Sözcüsü, konuyla ilgili olarak Reuters’e yaptığı açıklamada, konunun önemi ve acil olma özelliği nedeniyle toplantı tarihinin öne çekildiğini açıklarken, komite toplantısının İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirileceğini duyurdu.
       
GÖZLEMCİ: UEFA’YA RAPORUMU SUNDUM
       
Olaylı Galatasaray-Roma maçının UEFA gözlemcisi Yunan Manos Mavrokukulakis, “Maça ilişkin raporunu UEFA’ya sunduğunu” bildirdi. Roma’dan Atina’ya Perşembe günü öğle saatlerinde dönen Mavrokukulakis, “Maç veya sonrasında yaşanan olaylar hakkında UEFA kuralları gereği yorum yapamayacağını” söyledi.
       Mavrokukulakis, “İzlediğimiz karşılaşmalara ilişkin görüşlerimizin iletileceği adres yalnızca UEFA’dır. Bu çerçevede basına açıklama yapmam söz konusu değil. Gerek maç, gerekse maç sonrası yaşanan olaylara ilişkin görüşlerimi içeren raporumu UEFA’ya ilettim. Bu aşamadan sonra konuyla ilgili değerlendirme ve gerekirse açıklama yapmak UEFA’nın işidir” dedi.
       Manos Mavrokukulakis, Galatasaraylı futbolcuların hırpalanmasını engellemek için büyük çaba harcadığı yolundaki haberler için ise “İlginize teşekkür ederim, bu çok anlamlı bir görüşme oldu benim için. Ancak, bu konuda da yorum yapmam söz konusu değil” diye konuştu.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları