Home page
Haber Menüsü


 
Devlet Bakanı Kemal Derviş
Derviş: Eylem planı hazırlıyoruz
Devlet Bakanı Kemal Derviş, enflasyon ve büyüme hedeflerini tutturmak amacıyla bir eylem planı hazırlanacağını, planın bayram sonrası açıklanacağını söyledi.
Ankara
AA
 
    20 Şubat—  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, enflasyon ve büyüme hedeflerini tutturmak amacıyla bir eylem planı hazırlayacaklarını bildirdi. Derviş, Finans ve Üretim Danışma Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yüzde 35’lik enflasyon hedefi ve yüzde 3’lük büyüme rakamı konusunda, “Epey sorun var. Makro düzeyden mikro düzeye geçmemiz, uyum sağlamamız lazım. Bir eylem planı hazırlayacağız” dedi. Eylem planı için bayram boyunca çalışacaklarını kaydeden Derviş, tatil sonrası açıklama yapacaklarını söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Derviş: Dövizdeki ucuzlama uzun sürmez
MSNBC News Derviş: KDV'de indirim olmayacak
MSNBC News TOBB: İhracat ve turizme öncelik şart
MSNBC News TOBB: Yatırım için değişim şart
MSNBC News TOBB: Ekonomide kritik eşik aşılmalı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Derviş, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önünde iki tane çok önemli hedef olduğunu belirterek, bunlardan birinin enflasyonu düşürmek, diğerinin de büyümeye geçmek olduğunu anlattı.
        Enflasyonun düşürülmesinin programın çok önemli bir boyutu olduğunu hatırlatan Bakan Derviş, şöyle dedi:
        “Enflasyonu yenmemiz lazım. Tümüyle bir yıl içinde yenemeyiz ama ciddi biçimde düşürmemiz lazım, yüzde 35’e bu yıl içinde gelmemiz lazım. Bu programın çok önemli bir boyutu. Bütün bu fedakarlıkları Türk toplumu, Türk insanı bir şey için yapıyor; İleride bir daha bunalıma girmemek için dolayısıyla böyle bir tehlikenin önünü almak için mutlaka bu enflasyon hedefini tutturmamız lazım ve bu hedefi tutturabiliriz.”
       
YENİDEN BÜYÜME ÖNCELİKLİ
        Derviş, ikinci aynı ağırlıktaki hedefin yeniden büyümeye geçmek olduğunu vurgulayarak, bu büyümenin 2002 yılında çok hızlı olamayacağını, çünkü Türkiye’nin hasta acil bakımdan daha yeni çıktığını söyledi. Derviş, şöyle devam etti:
        “Çok güçlü değil daha ama güç topluyor. Yüzde 3 dolaylarında bir büyümeyi de tutturmamız lazım. İnsanların bu sürecin başladığını görmeleri lazım, hissetmeleri lazım. Bu enflasyon kadar önemli bir hedef...
       
“ENFLASYON ORANINDA FAİZLER DÜŞECEK”
        Zaten ikisini birbiri ile çelişen bir hedef olarak görmemiz lazım. Çünkü düşen bir enflasyon ortamında faizler düşecek. Faizler düşünce yatırım kolaylaşacak ve büyüme süreci daha güçlü bir şekilde devam edecek. Ayın zamanda diğer açıdan da baktığımızda büyümenin başladığını yatırımların hızlandığını istihdamın arttığını gören insanlar ileriye daha büyük bir güvenle bakacaklar. Arz artınca da talep daha rahat karşılanacak ve enflasyon konusundaki hedeflerin de tutacağına ve programın bozulmayacağı konusundaki güvenle daha hızla yerine gelecek ve dolayısıyla bu güven sayesinde de enflasyon düşecek.”
       
HEDEF: MUTLU TÜRKİYE
        Dolayısıyla bu iki hedefin yüzde 3 büyüme, yüzde 35 enflasyon hedefli bir 2002 tablosunun tutturulması gerektiğini bildiren Derviş, “Bu konuda epey sorun var. Her konuda çalışmamız lazım. Makro düzeyden mikro düzeye geçmemiz lazım, uyum sağlamamız lazım. Bu da çok önemli, bütün bu sorunları birlikte görüştük. Bir eylem planını da gelecek hafta hazırlayacağız. Hatta bayramda çalışarak bunun üzerinde durarak, ortaya çıkaracağız ve bu iki hedefi aynı önemi vererek birbirini tamamlayan hedef olarak, 2002 yılını Türkiye için daha mutlu kılmaya hep birlikte çalışacağız” dedi.
       
EYLEM PLANI BAYRAM SONRASI AÇIKLANACAK
       Diğer yandan, hazırlanacak eylem planı bayramdan sonra açıklanacak. Finans ve Üretim Danışma Kurulu, çalışmaların bayramdan sonra tamamlanmasının ardından yeniden toplanacak.
       Oluşturulan çalışma grupları, “vergi düzenlemeleri, SSK primleri, enerji, ihracatın önündeki engeller ve bankacılıkta yeniden yapılandırmayla“ ilgili yapılaması gerekenler konularında çalışacaklar. Bu konularda yapılacak düzenlemeler, bir takvime bağlanacak.
       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları