Home page
Haber Menüsü


 
ABD Başkanı George W. Bush ve Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi ortak basın toplantısı düzenledi.
Bush’tan Japonya’ya bankacılık uyarısı
ABD Başkanı Bush, Japonya’nın batık kredi sorununun en kısa sürede çözmesi gerektiğini söyledi.
Tokyo
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    18 Şubat—  ABD Devlet Başkanı George W. Bush, Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi’nin, dünyanın en büyük ikinci ekonomisini içinde bulunduğu durgunluk sürecinden çıkarmak büyük bir çabası bulunduğunu kaydederken, Koizumi’nin reformlarına da güvenin tam olduğunu söyledi. Japonya Başbakanı Koizumi ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Bush, “Ben Koizumi’nin liderlik kabiliyetine, ekonomik reformlarına ve söz konusu reformların uygulamaya geçirme çabasına güveniyorum” dedi. Bush, Japonya’nın banka sistemindeki batık krediler sorununu en kısa sürede aşması gerektiğini belirtti.  

   
 
       
   
MSNBC News Japonya'da tasarruf sahipleri endişeli
MSNBC News Japonya kötü sinyaller veriyor
MSNBC News Japonya'da iflaslar arttı
MSNBC News ABD, Japonya'yı uyardı: Batık kredileri temizle
MSNBC News Japonya kemer sıkacak
MSNBC News Japonya da reform arayışında
MSNBC News Japonya'da işsizlik % 5.4'e çıktı
MSNBC News S&P Japonya'nın notunu kırdı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bush konuşmasında, Japon ekonomisinin içinde bulunduğu ekonomik güçlükleri aşmasının, dünya açısından büyük önem taşıdığını vurgularken, Japonya Başbakanı Koizumi’nin bunu başaracağına inandığını da söyledi.
       Bush, Koizumi ile görüşmelerinde, Japonya’nın banka sistemindeki batık krediler, devalüasyon konusu (daha sonra Başkanın bununla deflasyon konusu demek istediği açıklandı) ve mevzuat reformunu ele aldıklarını ve bu üç konuya da eşit önem verdiklerini anlattı.
       Bush, “Buraya nasihat değil destek vermek için geldim. (Başbakan Kozumi) gözlerimin içine bakarak, bana bu üç alanda da ilerleme sağlamak için gerekli önlemleri alacağını söyledi ve ben buna inanıyorum” diye konuştu. Bush, Japonya’nın bu üç alanda gerekli reformları hayata geçirmesinin, bütün dünya ekonomisinin yararına olacağını da söyledi.
       Bush, Koizumi’yle ortak basın toplantılarında, “Kendisine, ekonomimizin hala resesyonda (durgunluk) olduğunu, ancak toparlanmaya başladığımıza ilişkin bazı umut verici işaretler bulunduğunu anlattım. Uygulamaya koyduğumuz vergi indirimi planının etkisini gösterdiğine ilişkin işaretler var. Bu yüzden belli bir ekonomik büyüme görmeye başladığımızı düşünüyoruz” dedi.
       
KOİZUMİ: TÜM ÖNLEMLER ALINACAK
       Bush ayrıca, Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi’ye herhangi bir tavsiyede bulunmadığını belirtirken, Japonya’da bulunma nedeninin reformlara verdiği desteğin bir ifadesi olduğunu kaydetti. Söz konusu basın toplantısında Koizumi ise, deflasyonla mücadele için tüm tedbirlerin alacaklarını belirterek, reformların uygulamaya konmasında soğuk kanlı davranılması gerektiğini vurguladı.
       Japonya Başbakanı Juniçiro Koizumi, deflasyonun üstesinden gelebilmek için olası tüm tedbirleri alacağını ve mali bir krizi önleyeceğini açıkladı. Koizumi, ABD Başkanı George Bush’un ziyaretinin bu reformlara olan desteğini gösterdiğini söylerken, reformlar konusunda sağlam bir süreç izlediklerini, adımlarının yavaşlamadığını belirtti.
       Yapısal reformlarda dizginleri elden kaçırmayacağını vurgulayan Koizumi, izlediği yola sadık kalacağını ifade etti. Japonya Başbakanı Koizumi, ayrıca Japonların 10 yıl önce kendilerine aşırı güvendiğini, şimdiyse bir güven kaybı olduğunu kaydetti.
       
BUSH’UN DİLİ SÜRÇTÜ, PİYASA HAREKETLENDİ
       Diğer yandan, dil sürçmeleri gaflarıyla tanınan ABD Başkanı Bush’un, ortak basın toplantısında, görüşmede “devalüasyon konusunu da ele aldıklarını” söylemesi, Tokyo para piyasalarında dalgalanmaya yol açtı.
       Bush’un “devalüasyon”dan söz ettiğinin borsa ekranında görülmesinin ardından, bir kaç saniye içinde ABD Doları Japon Yeni karşısında 0.25 yen değerlenerek 132.80 yene yükseldi.
       Başkan Bush’un basın toplantısının hemen ardından Beyas Baray yetkililerinden gelen “düzeltme”, para piyasalarındaki heyecanı yatıştırdı. Beyaz Saray Sözcüsü’nün “Başkan’ın dilinin sürçtüğünü, aslında devalüasyon değil deflasyon demek istediğini” açıklamasıyla, yatırımcılar sakinleşti ve Japon Yeni ABD Doları karşısında toparlandı.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları