Home page
Haber Menüsü


Sinemanın seksi aktörü: George Clooney
Geçtiğimiz Cuma günü ülkemizde gösterime giren Ocean’s Eleven filmiyle gündeme gelen aktör, sürekli yükselen bir grafiğe sahip.
NTV-MSNBC
    18 Şubat—  Sahnelere çocukluk yıllarından beri aşina olan Clooney, gençliğinde beyzbol oyuncusu olmayı hayal ediyormuş. Sinemayla ancak 21 yaşından itibaren ilgilenmeye başlayan aktör, şu an Hollywood’un en gözde oyuncusu.  

   
 
       
    MSNBC News Haftanın filmi: Ocean's Eleven
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       
       Geçtiğimiz Cuma günü ülkemizde gösterime giren Ocean’s Eleven filmiyle gündeme gelen ve Hollywood’un en seksi aktörlerinden biri olarak kabul edilen George Clooney, 6 Mayıs 1961’de Lexington, Kentucky’de doğdu. Gazeteci Nick Clooney’in oğlu, şarkıcı Rosemary Clooney’in yeğeni ve aktör Miguel Ferrer’in kuzeni olan Clooney’nin gençlik yılları Kentucky’de geçti. Henüz 5 yaşındayken babası Nick Clooney’nin ” The Nick Clooney Show ” adlı talk-show programında çalışmaya başlayan aktör, 21 yaşından itibaren oyunculukla ilgilenmeye başladı.
       
       Kuzey Kentucky Üniversitesi’nden mezunu oldu ve 1982’de Los Angeles’a taşındı. Amacı oyunculuk kariyeri yapmaktı ancak Hollywood’daki ilk yılını işsiz olarak geçirmek zorunda kaldı. Yol yapımcısı olarak iş bulana kadar bir arkadaşının yanında kaldı. Ardından “Sisters”, “Roseanne”, “The Facts of Life”, “Bodies of Evidance”, “Baby Talk” gibi dizilerde boy gösterdi.

        Nihayet NBC’nin hit dizilerinden biri olan ER (Acil Servis) kadrosunda yer aldı. Bu dizide oynadığı Dr. Douglas karakteri ile şöhrete ulaştı ve Emmy, Altın Küre, TV aktörleri locası ve People’s Choice ödüllerine aday gösterildi.
       Clooney sevilen televizyon dizisi ER’den ayrıldıktan sonra “One Fine Day”, “The Peacemaker” gibi filmlerde oynadı ve oldukça beğenildi. Kısa bir süre yüksek bütçeli ticari filmlerde göründükten sonra ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun 1996 yapımı ” From Dusk Till Down ” adlı filminde rol aldı. Filmdeki rolüyle Hollywood dünyasında prestij kazanan aktör aynı yıl Michelle Pfeiffer ile birlikte ” One Fine Day ” adlı romantik komedide oynadı. Hollywood’ta kalıcı olmakta kararlı görünen aktör 1996 yılını Steven Spielberg’in yapım şirketi Dreamworks ürünü “The Peacemaker” filmiyle kapattı.
       

       Batman serisinin “Batman & Robins”i ile daha önceki filmlerin yıldızı Val Kilmer’ın tahtına oturdu ve 1998 yılında Steven Soderbergh’in Elmore Leonard’ın Out of Sight adlı romanından uyarladığı aynı adlı filminde rol aldı. Bu filmdeki Jack Foley adlı çekici banka hırsızı tiplemesinden dolayı ödüllendirilen Clooney, yönetmen Terrance Malick’in güçlü oyuncu kadrosu ve izleyicisine sunduğu görsel şölen ile dikkat çeken Vietnam Savaşı’nı eleştiren “The Tin Red Line”da rol aldı.
       
       1999 yılında Mark Wahlberg, Ice Cube ve Spike Jonze gibi oyuncuların yer aldığı ” Three Kings ” ( Üç Kral ) ile karşımıza çıkan George Clooney, oyunculuğunun yanı sıra sahibi olduğu Maysville Productions şirketinde ” Metal God “, ” Zig Zag “, ” How to Start Your Own Country “, ” His Promised Land ” gibi başarılı filmlerin yapımcılığını üstlendi.
       

       2000 yılında Coen kardeşlerin yapımı olan “O Brother, Where Art Thou?”da üstlendiği karısının başka bir adamla evlenmesini engellemek için iki arkadaşını kandırarak hapisten kaçmaya ikna eden ağzı bozuk ve sert Everett Ulysses McGill rolüyle oldukça beğeni kazandı. Filmin müzikleri de ödüllendirildi. Film geçtiğimiz yıl ülkemizde ‘Nerdesin Birader’ adıyla gösterilmişti. Aynı yıl Wolfgang Petersen’in yönettiği “Kusursuz Fırtına” filminde rol aldı. Clooney’in başrollerden birini canlandırdığı film, balıkçılıkla hayatını kazanan bir grup kadın ve erkeğin günlük yaşamlarında doğanın korkunç gücüne karşı verdikleri inanılmaz yaşam mücadelesinin gerçek öyküsünü içeriyordu.
       
       
ÖNEMLİ AYRINTILAR
       Üç sene boyunca oyunculuktan uzak kalarak sesi soluğu kesilen aktör, bir ara kendisi ve sevgilisi Céline Balidran’ın özel fotoğraflarını izinsiz yayınlayan Hard Copy programı yüzünden medya dünyasına manşet oldu. Programın yapımcısı Entertainment Tonight’ı protesto ederek istismarcı gazeteciliğe karşı savaş açan Clooney, People dergisinin kendisini konu alan ve ” Yaşayan En Seksi Adam ” başlığını taşıyan yazısını yayınlamasına engel oldu.
       Setlerin dışındaki Clooney tam bir golf manyağı ve koyu bir Cincinnati Reds ve Bengals taraftarı. Chicago’daki Steppenwolf Tiyatrosu’nda, ödüllü bir oyun olan “Vicious”da sahneye çıkıyor. “Wrestlers”, “The Writer”, “The Biz”, “South Pacific” ve “In My Father’s Hause” aktörün oynadığı diğer tiyatro eserleri. Tüm bunların yanısıra sanatçının motosiklet koleksiyonu yapmak gibi özel ve pahalı zevkleri de var. Bu arada Clooney ilk gençlik yıllarında Cincinnati Reds’de baseball oynamayı hayal ediyormuş ama diğer yeteneklerinin peşinden giderek bambaşka yerlere sürüklenmiş.


       
       
FİMOGRAFİ:
       Intolerable Cruelty (2003)
       Welcome to Collinwood (2002) .... Jerzy
       Confessions of a Dangerous Mind (2002) .... CIA Ajanı Jim Byrd
       Ocean’s Eleven (2001) .... Daniel ‘Danny’ Ocean
       Spy Kids (2001) .... Devlin
       Perfect Storm, The (2000) .... Kaptan Billy Tyne
       O Brother, Where Art Thou? (2000) .... Ulysses Everett McGill
       Three Kings (1999) .... Archie Gates
       Thin Red Line, The (1998) .... Charles Bosche
       Out of Sight (1998) .... John Michael ‘Jack’ Foley
       Peacemaker, The (1997) .... Thomas Devoe
       Batman & Robin (1997) .... Batman/Bruce Wayne
       One Fine Day (1996) .... Jack Taylor
       From Dusk Till Dawn (1996) .... Seth Gecko
       “ER” (1994) TV Series .... Dr. Douglas ‘Doug’ Ross (1994-1999)
       Unbecoming Age (1992) .... Mac
       Red Surf (1990) .... Remar
       Return of the Killer Tomatoes (1988) .... Matt Stevens
       
       
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları