Home page
Haber Menüsü


Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı
Sabancı: Bankacılık sektörü sağlığa kavuşacak
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, bankacılık sektöründe yeni düzenlemelerin, daha sağlıklı bir ortam yaratacağını söyledi. Sabancı, Akbank’ın sermaye yeterlilik rasyosunun 18 olduğunu da belirtti.
İstanbul
AA
    29 Ocak—  Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, 2002 yılının Türk bankacılık sektörü açısından çok önemli bir yıl olacağını belirterek, “Getirilecek yeni düzenlemelerle daha sağlıklı bir ortamın yaratılacağına inanıyoruz” dedi.  

   
 
       
   
MSNBC News Derviş: Temizel Toprakbank'ı kollamadı
MSNBC News Oyakbank'ın hedefi ilk beşe girmek
MSNBC News Global Toprakbank'a talip oldu
MSNBC News Akbank'tan evliliğe yeşil ışık
MSNBC News Akbank'ın 9 aylık karı 336 trilyon
MSNBC News Banker'a göre en iyi banka Akbank
MSNBC News Akbank'a 350 milyon dolarlık kredi
MSNBC News Fitch, Akbank'ın notunu yükseltti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bankanın 54. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Erol Sabancı, Adana’daki yerel bankadan, uluslararası bir finans kuruluşuna uzanan 54 yıllık tarihlerinden gurur duyduklarını vurguladı.
       Akbank’ın, ekonomik konjonktürdeki olumsuzluk ve belirsizliklere, yaşanan ağır sarsıntılara rağmen, 2001 yılında da istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü, istihdam yarattığını ve karlılığını koruduğunu belirten Sabancı, “Bugün geldiğimiz noktada, Akbank yönetiminin doğru ve yerinde kararları, personelimizin üstün gayretleri ve müşterilerimizin desteği ile Akbank’ın büyüklüğü ve farklılığı bir kez daha çok net bir biçimde ortaya çıkmıştır” dedi.
       Erol Sabancı, başarıların bir sonucu olarak, The Banker, Euromoney gibi dünyaca tanınmış ekonomi dergilerinin 2001’de Akbank’ı Türkiye’nin en iyi bankası seçtiklerini hatırlatarak, yine dünyadaki belli başlı yatırımcı ve finans kuruluşları ile yaptıkları çeşitli iş toplantılarında, bu kuruluşların neredeyse tamamının Akbank’tan övgü ile söz ettiklerini ve Akbank’ın farklılığının bilincinde olduklarının altını çizdiklerini bildirdi.
       
SERMAYE YETERLİLİĞİ RASYOSU %18
       Erol Sabancı, Akbank’ın başarısının altında yatan yedi temel faktörü şöyle sıraladı:
       “Öncelikle, bankayı kontrol eden ortakların Batı standartlarında banka sahibi olma vasıflarına haiz olması gerekmektedir. Akbank ana hissedarları bu vasıflara sahiptir. Bankalarda yeterli sermaye bulunmalıdır. Uluslararası standartlarda sermaye yeterliliği için aranan oran yüzde 8’dir. Akbank’ta, denetlenmiş muhasebe kayıtlarına göre 30 Eylül 2001 itibariyle bu rasyo yüzde 18’dir. Bankanın kaliteli, uyumlu ve istikrarlı kadrosu olmalıdır. Akbank böyle bir kadroya sahiptir.
       Banka, bankacılık yapmalıdır. Sınai şirketlere ortak olmamalıdır. Akbank son 5 yılda bütün sanayi ortaklıklarını elden çıkarmıştır. Akbank sadece bankacılık yapmaktadır. Bankanın problemli kredileri çok az olmalıdır. 30 Eylül 2001 tarihi itibariyle sektörde problemli krediler, toplam kredilerin yüzde 18’idir. Akbank’ta aynı tarih itibari ile problemli krediler toplamı kredilerin sadece yüzde 1.7’sidir.
       Banka uluslararası rating şirketlerinden iyi not alabilmelidir. Akbank Türkiye’de en yüksek rating notlarına sahiptir. Bazı durumlarda Akbank’ın notu ülke notunun dahi üstündedir. Banka özkaynaklarını güçlü kılabilmek için her zaman karlı olabilmelidir. Son 25 yılda Akbank sadece bankalar arasında değil, bütün Türk şirketleri arasında en yüksek kar yapan kuruluştur. Bu karlılığını 25 yıl istikrarlı bir şekilde devam ettirebilmesi gurur verici bir tablodur.”
       
SEKTÖR SAĞLIGINA KAVUŞACAK
       2002 yılının Türk bankacılık sektörü açısından çok önemli bir yıl olacağını da vurgulayan Sabancı, şöyle dedi:
       “Getirilecek yeni düzenlemelerle daha sağlıklı bir ortamın yaratılacağına inanıyoruz. Gerçek bankacılığın yapıldığı, haksız rekabetin olmadığı, şeffaflığın sağlandığı, etkin denetimlerin olduğu, usulsüzlüklere karşı gereken yaptırımların istisnasız uygulandığı bir ortam bankamız için avantaj olacaktır.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları