Home page
Haber Menüsü


Taylor: Bankacılık reformu ekonominin önünü açıyor  
  ABD Hazine Bakan Yardımcısı John Taylor, Devlet Bakanı Kemal Derviş ile yaptığı görüşmenin ardından, Bankacılık Yasası’nı övdü. Taylor, bankacılık reformlarının hayati önem taşıdığını ve gelişen bir ekonomi için yol açtığını ifade etti.
ABD Hazine Bakan Yardımcısı John Taylor
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
   29 Ocak—  ABD Hazine Müsteşarı John Taylor ve Devlet Bakanı Kemal Derviş, dün Boğaziçi Üniversitesi’nde yaklaşık 2 saat süren bir toplantıda bir araya geldiler. Akademisyenler ve bankacıların katılımıyla gerçekleşen yuvarlak masa toplantısının çıkışında, Derviş ile birlikte bir açıklama yapan John Taylor, bankacılık sektöründe reformların çok önemli olduğunu belirterek, “Bankacılık Yasası hayati önem taşıyor. Bu reformlar gelişmekte olan bir ekonominin önünü açıyor” dedi. 

   
 
       
   
MSNBC News ABD Hazinesi'nden Türkiye'ye övgü
MSNBC News ABD'den Türk savunmasına destek
MSNBC News ABD Türkiye'ye 2 fırkateyn satacak
MSNBC News ATO: ABD gezisini değerlendirmek için erken
MSNBC News Ecevit'ten ABD'li yatırımcıya davet
MSNBC News Arıkan: Hedef eşit şartlarda ticaret
MSNBC News Taylor: Türkiye'ye verilecek kaynak hakkında bilgim yok
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Taylor, Türkiye’ye çok güzel bir ziyarette bulunduğunu, hükümetin uyguladığı reformları ve bankacılık sektöründeki düzenlemeleri görüştüğünü belirtti.
       Ziyaretinin, Başbakan Bülent Ecevit’in Washington gezisinin ardından gerçekleştiğine işaret eden Taylor, ABD’nin pekçok yetkilisinin ekonomik ve ortaklık için ziyaretleri olacağını vurguladı. Ülkesine döndüğünde, Başkan ve diğer bakanlara aldığı bilgileri ileteceğini belirten Taylor, “Birlikte ekonomik görüşmeleri daha iyi yapacağız. Ekonomik büyümedeki yeni ortaklıkları konuşacağız” dedi
       Taylor, gazetecilerin soruları üzerine, bankacılık reformlarının büyük önem taşıdığını vurguladı gelişen bir ekonominin yolunu açtığını ifade etti.
       Uzmanlarla pekçok konuyu ve yapılan Anayasa değişikliklerini tartıştıklarını da belirten Taylor, “Tabii bunların uygulanması, yürürlüğe konulması da çok önemlidir. Ama tatmin edici bir görüşme olduğunu söyleyebilirim” dedi.
       Ekonominin uzmanları, bankacılarla reformlardan bahsettiklerini belirten Taylor, Ankara’ya giderek, görüşmelerini Ankara’da sürdüreceğine işaret etti.
       
DERVİŞ: TAYLOR BÜYÜK İKTİSATÇI
       Devlet Bakanı Derviş de, ABD’nin, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Hazine Müsteşarı John Taylor’la 1 yıldır yakın bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Çalışmalarımıza ve programa da büyük destek verdiler” diye konuştu.
       Derviş, Taylor ile bazı akademisyenlerin de katıldığı 2 saati aşkın süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Taylor’un dünyaca tanınmış ünlü bir iktisat hocası olduğunu belirterek, kendisiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
       Toplantıya ilişkin “Güzel bir tartışma oldu” yorumunu yapan Derviş, “Türkiye’yi ziyaretine böyle başlamasından inşallah memnundur” diye konuştu.
       
PARA POLİTİKASI TARTIŞILDI
       Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük ve Konferans Merkezi’ndeki basına kapalı yuvarlak masa toplantısına, Derviş’nin asistanı Oya Ünlü’nün yanı sıra Taner Berksoy, Asaf Savaş Akat, Deniz Gökçe ve Cevdet Akçay’ın da aralarında bulunduğu bazı akademisyenler katıldı. Toplantı sonrası bilgi veren akademisyenler, toplantının tamamıyla bilgi alışverişine dönük olduğunu belirterek, temelde para politikasının ele alındığını kaydettiler.
       Makro ekonomik dengelerin tartışıldığı toplantıda Derviş, Taylor’a kur politikası ve dalgalı kurun ekonomiye etkisi ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda gündeme gelen konulardan biri de Türkiye’de uygulanan para politikasının sıkı mı bol mu olması gerektiği oldu. Toplantıya katılan akademisyenler ve Taylor enflasyon hedeflemesi kavramını da masaya yatırdılar.
       
ANKARA’YA GİDİYOR
       Ankara’ya gitmesi planlanan Taylor, resmi temaslarına temaslarına bugün başlayacak. Taylor, IMF ve Dünya Bankası’nın Türkiye temsilcileriyle biraraya gelecek.
       Başbakan yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan ile de görüşecek olan ABD Hazine Bakan Yardımcısı Taylor, ekonomi ile ilgili bakanlarla da buluşacak. Taylor’ın reform programı ve terörist örgütlerinin finansal kaynaklarının dondurulmasına ilişkin konularda görüşeceği belirtiliyor.
       
TÜSİAD yemeğine katıldı
       ABD Hazine Müsteşarı John Taylor, dün işadamları ve banka yöneticileriyle yoğun görüşmeler gerçekleştirdi. Taylor, sabah saatlerinde Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık ve banka yöneticileriyle görüştü. TÜSİAD’ın onuruna verdiği yemeğe katılan Taylor, “İşadamlarıyla olumlu görüşmeler yapacağıma inanıyorum” dedi.
       Çırağan Sarayı’nda TÜSİAD’ın davetlisi olarak bir grup işadamı ile öğle yemeğinde biraraya gelen Taylor, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada ise, birçok bankacı ile görüştüğünü belirterek, “Bankacılık konusuyla ilgili birçok konu hakkında konuştuk. İşadamlarıyla da olumlu görüşmeler yapacağıma inanıyorum” dedi.
       Yemeğe, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski, Yönetim Kurulu üyeleri Cem Duna, Şerif Kaynar ve Ersin Özince, Genel Sekreter Haluk Tükel, ayrıca TÜSİAD üyeleri Piraye Antika, Yavuz Canevi, Hasan Çolakoğlu, Suzan Sabancı Dinçer, Hazım Kantarcı, Zafer Kurtul, John McCarthy, Hüsnü Özyeğin, Ayça Dinçkök Sandıkçıoğlu, Naci Sığın, Cansen Başaran, Erkut Yücaoğlu ve Mehmet Ali Berkman katıldı.
Özilhan: ABD’den ayrıcalık istemiyoruz

       ABD heyetinde de, Taylor’ın yanı sıra, İstanbul Başkonsolosu Frank Urbancich, ABD Hazine Danışmanı Ramin Toloie, ABD Büyükelçiliği Ekonomi Danışman Yardımcısı Bob Silverman, ABD Hazine Uluslararası İktisatçısı Nilmini Gunaratne, ABD Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Müdürü Tony Fratto bulundu.
       
Bankacılarla görüştü
       Geceyarısından sonra İstanbul’a gelen John Taylor, günün ilk görüşmesini, Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık’la yaptı. Taylor, Akışık’la öğleden önce görüşürken; Citibank Genel Müdürü Sebastian Paredes ve HSBC Bank Genel Müdürü Piraye Antika ile ayrı ayrı görüşmeler de gerçekleştirdi.
       Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeler sırasında, basın mensupları otelin kapısına dahi yaklaştırılmadılar.
       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları