Home page
Haber Menüsü



 
 
Köhler: Performans etkileyici  
ABD’de temaslarına başlayan Başbakan Ecevit tarafından kabul edilen IMF Başkanı Horst Köhler, yeni stand-by düzenlemesinin aysonuna dek onaylanarak sonuçlanacağını söyledi. Köhler, “Türkiye’nin performansı son derece etkileyici” dedi.  
   
Washington
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    16 Ocak—  Uluslararası Para Fonu Başkanı Horst Köhler, yeni stand-by düzenlemesinin aysonuna dek onaylanarak sonuçlanacağını söyledi. Türkiye’deki genel görümünün oldukça umut verici olduğunu belirten Köhler, Türkiye’nin Arjantin’le karşılaştırılmaması gerektiğinin de altını çizdi. Köhler, “Türkiye’de koalisyon hükümeti pek çok yapısal reform gerçekleştirdi. Yalnız Türkiye’nin koşusu 100 metrelik bir yarış değil, 10 bin metre koşusu. Şu ana dek Türkiye’de yaşanan gelişmeler IMF’ye güven telkin eden bir uygulama niteliğinde” diye konuştu.  

   
 
       
   
MSNBC News IMF: Zenginler pazarlarını açsın
MSNBC News Öngör: AB'ye uygulanan ticaret rejimini istiyoruz
MSNBC News Arıkan: Hedef eşit şartlarda ticaret
MSNBC News Ecevit'in heyetindeki bürokrat ve işadamları
MSNBC News IMF: 2002'de büyüme % 4.1, enflasyon 46.4
MSNBC News IMF'den stand-by onayı ay sonunda
MSNBC News Forbes: Türkiye IMF'den uzaklaşmalı, dolara geçmeli
MSNBC News DB kredi görüşmelerine başladı
MSNBC News Niyet mektubunda büyüme hedefi %3
MSNBC News IMF'den Türkiye'ye 4 yılda 31.5 milyar $
MSNBC News IMF'nin desteği 2 milyar $ artıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Uluslararası Para Fonu Başkanı (IMF) Horst Köhler, Türkiye’nin yeni stand-by düzenlemesinin bu ay sonuna dek onaylanacağını söyledi.
       Amerika Birleşik Devletleri’nde temaslarda bulunan Başbakan Bülent Ecevit tarafından kabul edilen Köhler, Ecevit’le yaklaşık bir saatlik görüşmesi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
       Köhler, Uluslararası Para Fonu IMF’nin İcra Direktörleri Kurulu’nun Ocak ayı sonuna kadar stand-by düzenlemesini sonuçlandırılacağını söyledi. Köhler, Türkiye’nin iyi yolda ilerlediğini belirterek, “Türkiye’nin performansı son derece etkileyici. Reform uygulamalarında herhangi bir sorun bulunmuyor. Öyle görülüyor ki, Türkiye’deki bu ilerleme artarak devam edecek. Faizler ve enflasyon iniyor, dolayısıyla bu gelişmeler çok cesaret verici” şeklinde konuştu. Türk ekonomisinin artık yükselişe geçmekte olduğunu belirten Köhler, olumlu sonuçların görülmeye başlandığını ifade etti.
       
TÜRKİYE-ARJANTİN KARŞILAŞTIRILMAMALI
       Genel görünümün oldukça umut verici olduğunun altını çizen Köhler, Türkiye ile Arjantin’in karşılaştırılmaması gerektiğinin altını çizdi.
       Köhler, “Türkiye’de koalisyon hükümeti pek çok yapısal reform gerçekleştirdi. Yalnız Türkiye’nin koşusu 100 metrelik bir yarış değil, 10 bin metre yarışı. Devamlı uygulama önemli. Zaten Türkiye hükümetinin bir sözü var. Kişisel deneyimimden biliyorum. Türk insanı titiz ve çok çalışkandır. Şu ana dek Türkiye’de yaşanan gelişmeler IMF’ye güven telkin eden bir uygulama niteliğinde” dedi.
       
PROGRAMIN UYGULANACAĞINA GÜVEN TAM
       Programın uygulanacağına olan güveninin tam olduğunu vurgulayan Köhler, “Koalisyon hükümeti de bunun farkında. Önümüzdeki konu, reformların devamlı uygulanmasıdır ve bunun karşılığı alınacaktır” dedi.
       Köhler, “Bu görüşmeden çok cesaretlenmiş olarak çıkıyorum. Başbakan ve koalisyon hükümeti, doğru politikaların sürekli ve istikrarlı bir şekilde daha ileriye götürülmesinde uyum içerisindeler. Görünüş çok umut verici, ancak yapılması gereken çok şey var. Başbakan bu reform politikasını uygulamaya devam ettireceklerini teyit etti” şeklinde konuştu.
       
WOLFHENSOHN’LA GÖRÜŞME
       Başbakan Ecevit, IMF Başkanı Köhler’le görüşme öncesinde Dünya Bankası Başkanı James Wolfhensohn’u da kabul etti.
       Devlet konukevi Blair House’da yaklaşık 40 dakika süren kabul sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, “Çok yapıcı bir görüşme oldu” dedi.
Başbakan Ecevit, Dünya Bankası Başkanı Wolfhensohn'u Blair House'da kabul etti.

       Görüşmede, Afganistan, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Köy Kent projelerinin gündeme geldiği öğrenildi. Afganistan konusunda Dünya Bankası ile Türkiye arasında işbirliği yapılması gerektiği üzerinde durularak, Afganistan’ın yeniden inşası konusunda Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanılması değerlendirildi.
       Wolfesohn, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi’nin önemli bir proje olduğunu belirterek, Dünya Bankası olarak bu projeye gerekli desteği sağlayacaklarını kaydetti. Wolfensohn, ayrıca Köy Kent projelerine de gerekli kredi desteğinde bulunulacağını dile getirdi.
       Ecevit’in Köhler ve Wolfhensohn’la yaptığı görüşmelere, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Devlet Bakanları Kemal Derviş ve Tunca Toskay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu da katıldı.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları