Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu
 
İsdemir, 31 Ocak’ta Erdemir’in
 
Devlet Bakanı Karakoyunlu, İsdemir’in tamamının 31 Ocak’ta Ereğli Demir Çelik Fabrikası’na devredileceğini açıkladı. Karakoyunlu, 2002 özelleştirme gelirinin 1.7 milyar dolar olacağını öngörürken, Tüpraş ve Poaş’ın ilk 6 ayda özelleştirileceğini kaydetti.
 
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
27 Aralık—  Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, İskenderun Demir Çelik (İsdemir) hisselerinin, protokol çerçevesinde hazırlanacak devir sözleşmesiyle, 31 Ocak 2002 tarihinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (Erdemir) devredileceğini açıkladı. Karakoyunlu, 2002 özelleştirme gelirinin yaklaşık 1.7 milyar dolar olacağını söylerken, Tüpraş ve Poaş’ın 2002’nin ilk yarısında özelleştirileceğini söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News IMF'nin desteği 2 milyar $ artıyor
MSNBC News IMF: Türkiye iyi yolda ilerliyor
MSNBC News Özelleştirme geliri 7.4 milyar dolar
MSNBC News Çimentoda örnek özelleştirme
MSNBC News 'POAŞ özelleştirmesinde çalışmalar tamam'
MSNBC News Özelleştirme işsizlerine 15 trilyon
MSNBC News Türk-İş: Sezer 'özelleştirme amacından saptı' dedi
MSNBC News "2002'de yeni özelleştirme hedefleri"
MSNBC News Vakıfbank özelleştirmesine vize
MSNBC News Pearson'dan özelleştirmeye destek
MSNBC News Kabinede özelleştirme tartışması
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Karakoyunlu, düzenlediği basın toplantısında, İsdemir’in Erdemir’e devri konusunun sonuca ulaştırıldığını vurgularken, devir protokolü hakkında bilgi verdi.
       1998 tarihinde Özelleştirme kapsam ve programına alınan İsdemir’in, faaliyete başladığı günden bu yana, 1984-1988 arası dönem hariç sürekli zarar ettiğine işaret eden Karakoyunlu, şöyle konuştu:
       “Erdemir ve Özelleştirme İdaresi arasında bugün imzalanan hisse devir protokolü, İdare’ye ait İsdemir hisselerinin yüzde 100’ünün, tüm hak ve vecibeleriyle birlikte Erdemir’e devrini kapsamaktadır. Bu protokol çerçevesinde hazırlanacak hisse devir sözleşmesiyle, İsdemir hisseleri, Erdemir’e 31 Ocak 2002 tarihinde devredilecektir.”
       
700 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
       Orta ve uzun dönemde sıcak haddelenmiş yassı mamül üretimi için, yatırımlara, fiilen hisse devir sözleşmesi imza tarihinden itibaren en geç 18 ay içinde başlanacağını vurgulayan Karakoyunlu, hisse devir sözleşmesinin, imza tarihinden itibaren 5 yıl içinde tamamlanacağı belirtti.
       Erdemir tarafından İsdemir’e yapılacak yatırımların yaklaşık tutarının 700 milyon dolar olduğunu da anlatan Karakoyunlu, “devir neticesinde Erdemir, İsdemir ile birlikte yaklaşık 1.7 milyar dolar ciroya sahip, ülkemiz yassı çelik ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan, rekabet gücü yüksek, Avrupa’nın en büyük 10 demir çelik üreticisi arasında yer alan bir kuruluş haline gelecektir.”
       
TÜPRAŞ VE POAŞ’IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ
       Karakoyunlu, Özelleştirme İdaresi’nin 2002 yılı için etkin bir program düzenlediğini vurgularken, 2002 yılında kabaca 1.7 milyar dolarlık özelleştirme geliri beklendiğini de söyledi.
       Karakoyunlu, İsdemir’in Erdemir’e devri nedeniyle Özelleştirme İdare’sinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “ABD’ye yönelik 11 Eylül saldırıları nedeniyle özelleştirmesi ertelenen TÜPRAŞ ve POAŞ’ın, yılın 1 ya da 2. çeyreğinde özelleştirilmesinin gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.
       Karakoyunlu, gazetecilerin “özelleştirme yasa taslağında bir sıkıntı olup olmadığını” sormaları üzerine, özelleştirme yasasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve ilk olarak Bakanlar Kurulu üyelerine taslağın verilerek görüşlerinin istendiğini söyledi.
       Bütün bakanların görüşlerinin toplanmasının zaman aldığını belirten Karakoyunlu, “gelen görüşler, hazırlanan taslağa monte edildi. Ona bağlı olarak tüm maddeler bütününün yeniden gözden geçirilmesi zorunluluğu doğdu. Bu çerçeve içinde tasarı hazırlandı” şeklinde konuştu.
       Konunun önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’na sunulacağını anlatan Devlet Bakanı Karakoyunlu, şöyle devam etti: “Hatta, liderler zirvesinde yapılmış olan görüşmelerde, ekonomik nitelikli kanunların biran evvel Meclis’te müzakere edilmesi prensip kararları çerçevesinde, Özelleştirme Kanun Tasarısı’nı Ocak ayının 15’inden sonra Bütçe Komisyonuna sunma ve oradan da Meclis Genel Kurulu’na intikal ettirme kararı alındı.”
       Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar ise Hazine’den 150 milyon dolarlık bir kaynak sağladıklarını söyledi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları