Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı Faruk Bal, Türkiye'nin hiçbir zaman Arjantin gibi olmayacağını söyledi.
 
Sendikacılar: Türkiye Arjantin olamaz
 
TİSK Genel Kurulu’na katılan işçi ve işveren temsilcileri, Arjantin’deki krize değinerek,Türkiye’nin Arjantin olamayacağını ifade ettiler. Çalışma Bakanı Okuyan da, iki ülke arasında karşılaştırmanın yanlış olacağını söyledi.
 
Ankara
AA
 
22 Aralık—  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu’nda Arjantin’deki olaylar öne çıktı. Devlet Bakanı Faruk Bal, Arjantin’deki göstergelere bakıldığında Türkiye için öyle bir sonuç doğmayacağını söylerken, sendika temsilcileri Türkiye’nin hiçbir zaman Arjantin olamayacağını bildirdi.

   
 
       
   
MSNBC News Arjantin Para Kurulu'nda ısrar edecek
MSNBC News Arjantin kaderiyle başbaşa, yeni hükümet ve program bekleniyor
MSNBC News JP Morgan: Türkiye, Rusya da olabilir Arjantin de
MSNBC News Siyasetçiler: Arjantin'e benzemeyiz
MSNBC News ABD: Arjantin'de demokrasiye güvenimiz tam
MSNBC News Derviş: Arjantin'le Türkiye'nin durumu kıyaslanamaz
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bal, TİSK’in Ankara Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen genel kurulu sürerken gazetecilerin “Türkiye, Arjantin olur mu?” şeklindeki sorusunu yanıtladı. Arjantin’in toplumsal yönden Türkiye’den farklı olduğunu belirten Bal, Arjantin’deki patlamaları ortaya çıkaran nedenlerin Türkiye’de olmadığını söyledi.
       Türkiye’de yaşanan krizler nedeniyle krizin işsizliği artırdığını, reel sektörü olumsuz etkilediğini kaydeden Bal, “Yakın bir zamanda reel sektörü rahatlatacak tedbirlerin alınarak, içinde bulunduğu sıkıntılar kaldırılacak” dedi.
       Bal, Arjantin’de maaşların düşürüldüğünü de hatırlatarak, Türkiye’de uygulanan, büyümeyi de içeren birtakım çalışmalar yaptıklarını ve bu tedbirlerin sonuç vereceğine inandıklarını söyledi.
       Bakan Bal, Emlak Bankası’ndaki konutların Konut Müsteşarlığı’na devredilmesine ilişkin anlaşmanın imzalandığını da bildirdi.
       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ise, Türkiye ile Arjantin mukayesesi yapmak kadar yanlış bir değerlendirmenin olamayacağını söyledi.
       
TOBB BAŞKANI: BÜYÜME YAKALANMALI
       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da aynı soruya “Arjantin’de yaşananların Türkiye’de olacağını söylemek yanlış” yanıtını verdi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 2002 yılında büyümeyi yakalaması gerektiğini de kaydetti.
       Türk-İş Başkanı Bayram Meral de yakın bir zamana kadar Arjantin ekonomisinin Türkiye’den daha iyi olduğunu hatırlatarak, Arjantin’de sendikalara karşı yapılan hareketin bir kesimi koruduğunu, bir kesimi de olumsuz etkilediğini söyledi. Meral, kendilerinin hükümetten ve işverenden istediklerinin bütün olumsuzlukların faturasının vatandaşa yüklenmesi olduğunu kaydetti.
       Bayram Meral, “Türkiye’nin Arjantin olmamasını temenni ediyoruz. Ama insanları karamsarlığa sevkederseniz, açlığa terkederseniz bir tepki olabilir. Bunu gözardı etmemek lazım” dedi.
       
HAK-İŞ: TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN ARJANTİN OLAMAZ
       Hak-İş Başkanı Salim Uslu da, Türkiye’nin hiçbir zaman Arjantin olmayacağını, olmaması gerektiğini söyledi. Uslu, TİSK Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, sosyal patlamanın şartlarının Türkiye’de oluştuğunu görmek gerektiğini belirterek, bireysel şiddet, cinayet, intiharların toplumun hoşnutsuzluğunu ortaya koyduğunu kaydetti.
       Salim Uslu, fotoğrafı rakamlarla görmenin imkanı bulunmadığını, fotoğrafa sosyo-psikoloji olarak görmek gerektiğini söyledi.
       Türkiye’nin gerçekleriyle yüzleşmek zorunda olunduğunu savunan Uslu, güvenin emir-komuta ile değil, performansla sağlanabileceğini, hükümetin sivil toplum örgütlerinden kendisine güvenilmesini istediğini, hükümetin de, aynı oranda sivil toplum örgütlerine güvenmesi gerektiğini kaydetti.
       Uslu, hükümetin Ekonomik ve Sosyal Konsey’in toplamadığını hatırlatarak, toplantı yapılmadığı için bir siyasi güven kurulmadığını bildirdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları