Home page
Haber Menüsü


İnternetten ikinci el oto çok cazip
İkinci el otomobil alacakların ilk başvuru yerleri arasında, artık internet siteleri de yeralıyor. İnternet sitelerinde binlerce araçlık portföy bulunurken, ziyaret hacmi yüzbinleri geçti.
İstanbul
AA
16 Aralık— Türkiye’de ikinci el araç alım satımının yeni adresi internet siteleri oldu. Bu siteler binlerce araçlık portföy ve yüzbinlerce ziyaretçi hacmine ulaştı.

   
 
       
   
MSNBC News Otomotiv sektörü zor durumda
MSNBC News İthal oto satışları 198 bin azaldı
MSNBC News Otomotivciler KDV'yle umutlandı
MSNBC News Otomotiv ihracatı rekora gidiyor
MSNBC News 300 oto bayi yıl sonunu göremedi
MSNBC News Otomotivde belirsizlik hakim
MSNBC News Otomotiv sektörü zor günler yaşıyor

Internet Sites Doğuş Oto Değerlendirme internet sitesi
Internet Sites Otomax.com internet sitesi
Internet Sites Sahibinden.com internet sitesi
Internet Sites Arabam.com internet sitesi
Internet Sites Otoalsat.com internet sitesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Internetin getirdiği bütün olanakların kullanıldığı bu sitelerde, otomobil almak, satmak, model karşılaştırmaları yapmak ve otomotiv ile ilgili merak edilenleri öğrenmek artık mümkün oldu.
       Fotoğraflarla da desteklenen ilanlar arasında istenilen model, özellik ve fiyat gibi kriterlerle arama da yapılan bu siteler ağırlıklı olarak ücretsiz hizmet veriyor.
       www.otomax.com, www.sahibinden.com, www.arabam.com, www.otoalsat.com’un gibi sitelerin yanı sıra sadece arazi araçlarına yönelen www.askinjeep.com gibi uzmanlık siteleri, ayrıca, otomotiv üreticileri ve distribütörlerinin ikinci el araç hizmetlerini tanıttığı internet siteleri, motorlu araç tutkunlarını çeken yeni merkezler haline geldi.
       
ARABAM.COM’DA GÜNDE 15 BİN TIK
       Arabam.com Editörü Ercan Hakan Cingi, sitelerinde ikinci el bölümünün günde 15 bin kez ziyaret edildiğini söyledi. Mil-Pa bünyesinde E-ticaret üzerine kurulmuş bir portal olan Arabam.com’un geçtiğimiz dönemde E-Kolay bünyesine transfer olduğunu kaydeden Cingi, Şubat ayı itibariyle de ikinci el oto ilanlarında alıcı ve satıcıyı buluşturacak bir merkez yaratma kararı alındığını hatırlattı.
       Cingi, “Şu an yaklaşık 5 binin üzerinde otomobil ilanı ve 500 bine yakın da ikinci el kayıtlı kullanıcımız var. İkinci el bölümüne günlük 15 bin kişi almak ya da satmak için giriyor. Galerilere de özelbir bölüm açtık” diye konuştu.
       İkinci el oto alımıyla ilgili olarak sordukları “Araç alıp satarken nereye başvuruyorsunuz?” sorusuna yaklaşık 5 bin cevap aldıklarını bildiren Cingi, yüzde 30.7 ile en büyük grubu “internet”cevabının oluşturduğunu, yüzde 29.3 ile “gazete” yanıtının da ikinciolduğunu söyledi.
       Cingi, ücretsiz verilen bu hizmetlerin daha da gelişmesini beklediklerini de vurguladı.
       
OTOMAX.COM’A 500 BİN KEZ ZİYARET
       Otomax.com’un Pazarlama Müdürü Burcu Arıkan, Otomax.com’un lansmanının bu yıl Mayıs ayında yapıldığını belirterek, bugüne kadar sitede 13 bin 279 adet araca ait bilginin yayınlandığını ve yaklaşık 500 bin kez ziyaret edildiğini söyledi.
       İkinci el araç ticaretinde alıcıları satıcılar ve kurumsal yetkilisatıcılarla birleştiren bir ticaret platformu oluşturduklarını dile getiren Arıkan, sitelerinde yer verilen araçlarda 143 nokta kontrolünü içeren ekspertiz ekleme zorunluluğu bulunduğunu bildirdi.
       Bugüne kadar 6 bin tane müşteri talep formunu bayilere yönlendirdiklerini kaydeden Arıkan, yapılan araştırmaların insanların bayi bayi dolaşmaktansa otomotiv piyasasını internetten araştırmayı tercih ettiklerini gösterdiğini söyledi.
       2700 aktif ilan
       Otomotiv alım-satım bilgilerine de geniş bir şekilde yer veren Sahibinden.com’un Müdür Yardımcısı Cengiz Can, sitede halen sadece otomobilde 2 bin 700 aktif ilan bulunduğunu belirterek, emlak, ticari araç gibi tüm ilanların sayısının da 1 yılda yaklaşık 140 bini bulduğunu duyurdu.
       Can, sitede halen en fazla otomotiv ve emlak bölümünün talep gördüğünü, günde tüm bölümlere ortalama 300 ilan aldıklarını bildirdi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları