Home page
Haber Menüsü


Çiller: MHP tarımı tasfiye ediyor
Ana muhalefet partisi lideri Çiller, MHP’li bakanların tarım kesimini reform adı altında tasfiyeye tabi tutuklarını iddia etti.
Ankara
NTVMSNBC & NEWS WIRES
5 Aralık DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin ile Tariş Genel Müdürü Ayhan Özer’i kabul etti. Çiller kabullerde hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Çiller, “Bugün tarım kesimi tasfiye edilmektedir. Buna reform deniyor. Ama bu zulümdür” dedi. Tansu Çiller, tasfiye işleminin MHP’li bakanlar eliyle yapıldığını da sözlerine ekledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Tansu Çiller, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 67’inci yıldönümü nedeniyle çeşitli kadın örgütlerini de kabul etti. Çiller, kadınların siyasette daha çok yer alması için çalıştıklarını söyledi. Çiller, şöyle konuştu:
       “Ben bütün kadınların, partimizde belli kurullardan geçerek siyasete katılmalarını ve Meclis’e girmelerini istiyorum. Kadınların siyasete el koylası demokratikleşme, çağdaşlaşma açısından çok önemlidir.”
       DYP lideri Tansu Çiller dün kabul edilen Medeni Kanun’un yürürlüğüne ilişkin kanunda kadınlar lehine düzenleme getiren önergenin oylamasına neden katılmadığı sorusuna, “İrade ortaya çıkmıştı. İktidarın kabul etmeyeceği açıktı, onun için katılmadım” diye yanıt verdi.
       
KIBRIS SORUNU
       Çiller, daha sonra TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Denktaş-Klerides görüşmesini değerlendirirken, diyalog kurulmasının son derece önemli bir adım olduğunu söyledi. Türkiye’nin dış politikada devamlı zikzaklar çizdiğini, bunun da Türkiye’yi bir büyük devlet olma görüntüsünden uzaklaştırdığını savunan Çiller, ülkenin iktisadi koşullarının, Türkiye’ye dış politika alanında bedel ödetebilecek bir ortama geldiği görüşünü yineledi.
       Çiller, “Eğer Kıbrıs’ta bir başarı sağlanacaksa bu Avrupa Birliği bedeli ödenerek olmamalıdır. Aynı şekilde Avrupa Birliği’nde atılacak herhangi bir adım Kıbrıs’ta bir ödün vererek gündeme getirilmemelidir” diye konuştu.
       Tansu Çiller, Medeni Kanun’un bütün Türk toplumu ve aileler için bir büyük aşama olduğunu ifade ederek, Türk toplumunun ve ailesinin daha adaletli, daha çağdaş ve daha iyi bir yaşama kavuşması için DYP olarak yasayı desteklediklerini bildirdi. Çiller, yasayla ilgili olarak yapılması gerekli olan herşeyi, her ailenin en iyi biçimde değerlendirerek ortaya koyacağını söyledi. Çiller, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Medeni Kanun’un DYP’nin desteği ile çıktığını, yasanın hazırlanması konusunda DYP’nin 1995’den buyana etkin bir çalışma içinde olduğunu anlattı. Çiller, yasanın geçmişe yönelik uygulanması konusundaki ilk önergenin DYP tarafından verildiğini vurguladı.
       
MAL PAYLAŞIMI
       DYP Genel Başkanı Çiller, “mal paylaşımı konusunda eşinizle bir sözleşme yaptınız mı?” sorusuna, şu karşılığı verdi: “Biz eşimizle zaten o işi kendiliğinden ve doğal olarak uyguladık. Şu anda öyle bir şeyi yapma gibi bir durumda değiliz. Ama önemli olan, bu yasayı küçümsememek lazım. Bir büyük atılımdır. Bu yasayla birlikte, kadınlarımızın hem siyasete el koymalarında, hem de medeni dünyada, daha çağdaş bir aile yapısında yerlerini almada daha güzel açılımlar ülkemizin önünde olacak.”
       Çiller, “milletvekillerini notere götürüp sözleşme konusunda topluma öncülük yapıp, yapmayacağına” ilişkin soruyu da, “Kanunun verdiği yetkileri herkes kullanacaktır. Hem diyorsunuz ki liderler sultası olmasın. Hem de diyorsunuz ki çeke çeke git, şunu yap, bunu yap... Şimdi umuyorum ki, yapılması gerekli olan herşeyi, her aile, en iyi biçimde değerlendirerek ortaya koyacaktır”şeklinde yanıtladı. Türk toplumu ve ailelerinin sadece boşanmayı konuşmaması gerektiğini kaydeden Çiller, şöyle devam etti:
       “İlla boşandığımız zaman mal ayrımı nasıl olacak şeklindeki bir yaklaşımın ötesinde, ailenin tümünü kavrayan çok daha çağdaş bir duruşla aileye bakan, bu yasanın diğer taraflarını da gündeme getiren bir yaklaşımla bu meseleyi değerlendirelim. Türk ailesi sadece boşanmak için yuva kurmaz. Bunlar istisnalardır. Türk toplumunun son derece güçlü bir yapıya sahip olmasının nedeni de batı ülkelerinde görüldüğü gibi boşanmaların bizim için hiç de öyle doğal veyahut da tabii bir sonuç olarak karşılanmamasıdır.
       Boşanmalar istisna olmaya devam etmelidir. Ancak bundan sonraki bütün bu tür talihsizliklerde, ailelerin parçalanmasında bu yasa geçerli olacaktır.”
       
       
       
       
    MSNBC News Çiller: Üretim olmadan krizden çıkılmaz
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları