Home page
Haber Menüsü


Türk-İş Başkanı Bayram Meral
‘IMF Türkiye’nin yarısını istese, verecekler’
Türk-İş Başkanı Meral, “IMF ‘Türkiye’nin yarısını istiyorum’ dese verecekler” dedi.
Burdur/Antalya
AA
    13 Kasım—  Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, ülkede, işsizliğin, hayat pahalılığının arttığını, ülkeyi yönetenlerin halkın değil IMF’nin taleplerini uygulamaya çalıştığını belirterek, “IMF, (Türkiye’nin yarısını istiyorum) dese korkarım (evet) diyecekler” dedi. Türk-İş Başkanı Meral, Köy Hizmetleri Burdur İl Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde Köy Hizmetleri, DSİ ve Karayolları İl Müdürlüğü ile Şeker Fabrikası’nda çalışan işçilere hitap etti.  

   
 
       
   
MSNBC News Meral: Umarım çalışanlar mağdur edilmez
MSNBC News Meral: Yanlış adımlar krizi derinleştiriyor
MSNBC News Meral: Öncelik reel sektöre verilmeli
MSNBC News Derviş, Türk-İş'le uzlaşamadı
MSNBC News Hükümet vergi artışına vize vermedi
MSNBC News Emek Platformu'ndan grev uyarısı
MSNBC News OECD: Memur sayısı fazla değil
MSNBC News Hedefteki kuruluşun müdürü konuştu: 30 bin işçiyi çıkardık
MSNBC News Keçeciler: Krizle işçiyi çıkarmanın alemi yok
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Meral, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün tasfiyesiyle, tüm kamu kurumlarının da aynı duruma getirileceğini belirterek, şunları söyledi:
       “Köy Hizmetleri’nin ne iş yaptığından haberi olmayanlar, Köy Hizmetleri hakkında ahkam kesiyor. Artık, Köy Hizmetleri, DSİ, Karayolları diye bir şey kalmayacak. Bütün çalışanların sorunları öyle bir hale geldi ki, sorunlarını ya bir kalemde yazıyorsunuz, ya da bir kalemde çiziyorsunuz. Türkiye’de işsizlik had safhada, yoksulluk her geçen gün artıyor.”
       
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ DE KİT OLDU
       Ülkede yaşanan krizlerin nedeninin çalışanlar olmadığını savunan Meral, kamu kuruluşlarının özelleştirilmesini yapan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın da bir KİT haline geldiğini ve çalışanlarına maaş bile veremediğini öne sürdü. Meral şöyle devam etti:
       “Krizin nedeni, vergisini vermeyen, işçisini sigorta bile yapmadan üç kuruşa çalıştıran kesimlerdir. Bizi kandırarak, işsize iş, ücretlere zam gibi vaatlerde bulunanlar, işçiyi basamak yapıp meclise geldi. Ülkeyi krize soktular. Biz hep fedakarlık yaptık. Bugün yine bizden fedakarlık isteniyor. Eğer yapacağımız fedakarlık, işçiye, köylüye yansıtılacaksa yine buna hazırız. Ancak, bizim hakkımızı kim hortumcuya, bankacıya yedirdiyse, hangi parti, hangi şahıs olursa olsun onlarla sonuna kadar uğraşacağız.”
       
KÖYLÜ, ÇİFTÇİ YOK EDİLİYOR
       Özelleştirme politikasının iflas ettiğini belirten Meral, IMF’nin isteği doğrultusunda, Türk köylüsünün, çiftçisinin yok edilmeye çalışıldığını öne sürdü.
       Devletin küçültme politikalarını da eleştiren Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, bu uygulamaların, ülkenin içinde yaşadığı krizi daha da derinleştireceğini öne sürdü.
       Meral, “IMF ne isterse, o yapılmaya çalışılıyor. IMF, ülkede bir tek çivi çaktırmıyor. Kurtuluş Savaşı’nda denize döktüğümüz ülkeler şimdi IMF aracılığıyla ülkeyi ele geçirmeye çalışıyor. IMF, (Türkiye’nin yarısını istiyorum) dese korkarım (evet) diyecekler” dedi.
       
IMF VE DÜNYA BANKASI’NA İHTİYAÇ YOK
       Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, Antalya’da da yaptığı açıklamada, ücret, ikramiye ve emeklilikle ilgili düzenleme girişimlerini eleştirerek, “Hükümet, IMF’nin her dediğine (başüstüne) diyor” dedi. Türk-İş Genel Başkanı Meral, Koop-İş Sendikası’nın Antalya Ofo Oteli’nde düzenlediği “Genişletilmiş Başkanlar Kurulu” toplantısında konuşma yaptı.
       Hükümetin, “IMF’nin talimatları doğrultusunda çalıştığını, ülkede hayvancılığın ve tarımın bitirilmek istendiğini” savunan Meral, IMF’nin şimdi de işçi ücretlerinin indirilmesini, ikramiyelerin ertelenmesini, emekliliğin hızlandırılmasını, Köy Hizmetleri kurum ve kuruluşların tasfiyesini istediğini öne sürdü.
       Hükümetin, IMF’nin her isteğine (evet) dediğini iddia eden Meral, “Hükümet, IMF’nin her dediğine (başüstüne) diyor” dedi. Türkiye’de çalışanların işinin hiç de kolay olmadığını belirten Meral, şöyle konuştu:
       “İşimiz kolay değil, ama bunları aşacağız. IMF ve Dünya Bankası her dediğini yaptırıyor. Yarın bu kuruluşlar başka şeyler de ister. Biz, çok fedakarlık yaptık. Yaptığımız fedakarlıklar, batan bankalara, hortumculara, soygunculara gitti. Devletin kaybı 100 milyar dolar. Artık hükümetin icraatlarından sonuç alınamıyor. Yatırım yok, esnaf, çiftçi, köylü, işçi perişan.”
       
DÜNKÜ ELEŞTİRİLER
       Bayram Meral, dün yaptığı basın toplantısında da, Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu aracılığıyla emperyalist güçler tarafından ekonomik işgale uğradığını söylemişti. Meral, Köy Hizmetleri’nin özel idarelere devri konusunda da, kurumun bağlı olduğu valilikler ve dolayısıyla da İçişleri Bakanlığı aracılığıyla sömürülmek istendiğini savunmuştu.
       IMF’den sağlanan kaynakla yatırım yapılmadığını, Türkiye’ye kredi verilmediğini öne süren Meral, enflasyonun aşağı çekilmediğini, işsizliğe çözüm bulunamadığını da kaydetmişti.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları