Home page
Haber Menüsü


Meral  
Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral
‘Yanlış adımlar krizi derinleştiriyor’
Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, ekonomi yönetimi ve hükümeti eleştirerek, yanlış adımlar nedeniyle krizin daha da derinleştiğini savundu.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    12 Kasım—  Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, ekonomi yönetimi ve hükümeti eleştirerek, hükümetin yanlış adımları nedeniyle krizin daha da derinleştiğini söyledi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Meral, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ekonomisini Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın birlikte belirlediğini öne sürerek, Kemal Derviş’in hükümete girmesiyle uluslararası kuruluşların daha etkili olmaya başladığını söyledi. Meral, “Hükümet attığı yanlış adımlarla krizi daha da derinleştiriyor” şeklinde konuştu.
       Uluslararası Para Fonu politikalarının Türkiye’ye yarar yerine zarar getirdiğini belirten Türk-İş Başkanı, “Türkiye büyük bir bunalıma sürükleniyor. Siyasileri ciddi bir şekilde uyarıyorum. Bunun şakası yok” dedi.
       
ALTERNATİF TASARRUF PAKETİ
       Hükümetin tasarruf paketine alternatif de sunan bayram meral, milletvekili ve bakan sayısının azaltılmasını, milletvekili lojmanlarının satılmasını, makam aracı saltanatına son verilmesini ve vergi affına başvurulmamasını önerdi.
       Sermaye kesimine de eleştirilerde bulunan Meral, “Sermaye kesimi vatanını sevmiyor. Bu nedenle başka ülkelere yatırım yaptı” dedi.
       Siyasi partilere yapılan yardımın kaldırılmasını, milletvekili lojmanlarının satılmasını, makam aracı “saltanatına” son verilmesini, milletvekili ve bakan sayısının azaltılmasını isteyen Bayram Meral, siyasilere, “Devleti bu yükten kurtarın” diye seslendi.
       
ATA’NIN YOLU İZLENMELİ
       Türkiye’nin güçlü olduğunu, IMF’den değil, Atatürk’ün ve O’nun güç aldığı halkın çizgisini izleyerek bu krizin aşılabileceğini anlatan Meral, sermaye kesimini de eleştirdi. Sermaye kesiminin banka batırdığını, vergi vermediğini, SSK’ya olan prim borcunu ödemediğini savunan Meral, Doğu ve Güneydoğu’da en ufak yatırım yapılmadığını ileri sürdü.
       Tüm bunlar yaşanırken, sermaye kesiminin, “yüzleri kızarmadan hallerinden şikayetçi olduğunu” ifade eden Meral, şöyle konuştu: “(İşçileri çıkarın, işyerlerini kapatın, kaynak artırın, bunları da bize kredi olarak verin, böylece kendimizi kurtaralım) diyeceksiniz. Hepinizi kastetmiyorum, ama bir bölümünüz için şunları söylüyorum: Sizin vatanınız yoktur, sizin vatanınız, çıkarınızdır. Vatan diye bir derdiniz olsaydı, kriz sonrasında bir başka ülkeye gidip yatırım yapmazdınız.”
       
İŞSİZLERE YENİ İŞSİZLER EKLENİYOR
       Gelinen noktada, hükümetin, IMF’nin ve Dünya Bankası’nın ortaya koyduğu çizginin dışına çıkamadığını savunan Meral, bunun da işsizler ordusuna yeni işsizler, yoksullar ordusuna yeni yoksullar kattığını söyledi. Bu bunalımın sonucunun “sosyal patlama” olacağını öne süren Meral, şunları kaydetti:
       “Bu nedenle yakın bir tarihte, Başkanlar Kurulumuzu olağanüstü toplantıya çağırarak, ülkemiz genelinde bölgesel toplantılar düzenleyeceğiz. Halktan aldığı demokratik gücü, halkın yararına kullanamayan bugünkü hükümetin icraatını, halkımıza anlatacağız. Halkımızın isteği, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’nın bir an önce demokratikleştirilerek, erken genel seçimlere gidilmesidir. Demokrasiye, parlamenter sisteme bağlı olan kuruluşumuz, halkın demokratik tercihinin yeniden kullanılması için erken genel seçime gidilmesi amacıyla halkımızla bütünlüğünü daha da güçlendirecektir. İnanıyorum ki, halkın isteklerine cevap veremeyen bugünkü hükümeti halkın tercihine sunmakla, ülkemize en büyük iyiliği yapmış olacağız. Amacımız, ülkemizin ve halkımızın huzur ve mutluluğudur. Biz, bugüne kadar bu mutluluğun bütün kesimlerin ortak malı olması için çalıştık, maalesef hükümetten bu ilgi ve desteği göremedik. Bu ilgi ve desteği gösterecek bir hükümete, halkımızın ihtiyacı vardır.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları