Home page
Haber Menüsü


ANAP ‘sivillerden’ destek istiyor
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu başkanlığındaki ANAP heyeti, “Türkiye’de Çözüm İçin Yeniden Yapılanma” adını verdikleri öneriler için sivil toplum örgütlerinden destek turuna devam ediyor.
Ankara
NTV
13 Kasım— ANAP Genel Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Divanı Üyesi Erkan Mumcu ile Başkanlık Divanı üyeleri, sabah saatlerinde ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni ziyaret etti. Erkan Mumcu, burada yaptığı konuşmada IMF’ye yönelik önemli mesajlar verdi.

   
 
       
    MSNBC News Yılmaz: Protokolda tadilat yapılmalı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Mumcu, “Türkiye kendi iradesine sahip bir ülke olmalıdır. Kendi kendisinin efendisi olmalıdır. Ancak borçlanma sürerse Türkiye’nin efendi hikayesi kalmaz” dedi.
       Erkan Mumcu, borç verenlerin, alacaklarını geri alabilecek bir çözüm getirmezlerse hacze gelmeyi düşüneceklerini kaydetti.
       ANAP Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye’nin Kıbrıs ve Ege konusundaki tezlerinin arkasında güçlü bir şekilde duramamasını da ülkenin borçlanma zorunluluğuna bağladı.
       
TOBB’DAN DESTEK
       TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise ANAP’ın hazırladığı paketin kendilerinin hazırladığı ekonomik paketle örtüştüğünü söyleyerek çözüm önerilerine destek verdi.
       
ASO’YA ZİYARET
       ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, Türkiye’nin problemlerinin mutlak bir uzlaşmayı zorunlu kıldığını belirterek, “Türkiye’nin hem istikbalde, hem de istiklalinde çok ciddi kaygılara yolaçabilecek bir durum yarattığını düşünüyoruz” dedi.
       Mumcu başkanlığındaki ANAP heyeti daha sonra Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan’ı Aygün’ü makamında ziyaret ederek ANAP tarafından hazırlanan “Çözüm İçin Yeniden Yapılanma” raporunu sundu.
       Mumcu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bulunduğu durum artık siyasi hesapları kaldıramayacak kadar titiz bir durum olduğunu söyledi. Erkan Mumcu, şöyle devam etti:
       
“TÜRKİYE’NİN İSTİKLİ VE İSTİKBALİ TARTIŞILABİLİR”
       “Şu anda Türkiye’nin hem istikbalinin, hem de istiklalinin tartışma konusu olabileceğini görüyoruz, onun için herkesin siyasi hesapları bir tarafa bırakması gerektiğini düşünüyoruz. Bu da bizim dayatıcı durumda olmamız çok doğru olmaz, çünkü, biz, bir siyasi partiyiz. Bunun siyasi yarışma içinde olunduğu, siyasi partilerin nazik davranış olarak algılanması da mümkündür, önemli olan, sivil toplum örgütlerinin de bunuseslendirmesidir.”
       Erkan Mumcu, bu reform girişiminin ya da başka herhangi bir reform girişiminin siyasi ve sivil toplum örgütlerinin ortak iradesi üretilmedikçe hayata geçme şansının bulunmadığını vurguladı.
       
ATO’NUN ENDİŞELERİ
       ATO Başkanı Sinan Aygün, öneri paketinin uygulanabilirliği konusunda bazı endişeleri olduğunu kaydetti. Aygün, “Ama iki önemli unsurumuz var önümüzde. Bir koalisyon ortakları, iki Derviş, üç IMF. Bunları nasıl aşacaksınız merak ediyorum” dedi.
       Mumcu başkanlığındaki ANAP heyeti daha sonra Ankara Sanayi Odası’nı (ASO) ziyeret etti.
       
“MESELE SADECE ANAP’IN DEĞİL”
       ASO Başkanı Zafer Çağlayan, ANAP’ın hazırladığı “Çözüm İçin Yeniden Yapılanma” raporunun, sadece Anavatan Partisi’nin meselesi olmadığını, tüm Türkiye’nin meselesi olduğunu söyledi.
       Çağlayan, hükümetin ve TBMM’nin çalışmayı layık olduğu biçimde süratle kanunlaştıracağını düşündüklerini ifade etti. Zafer Çağlayan, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu’nun başkanlığındaki heyetin, ASO’yu ziyaretinde yaptığı konuşmada, çalışma konusunda, hükümeti oluşturan partiler içinde bir görüş ayrılığı bulunmadığını düşündüklerini kaydetti.
       
SPY VE SP’DE DEĞİŞİKLİK
       ASO Başkanı, siyasi partiler kanunu ve seçim yasasının bütün partiler tarafından ifade edildiğini, ancak gerçekleştirilmesi konusunda çalışmaların realize edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu toplumun tansiyonunu rahatlatacaktır. Bir Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası mutlaka ve süratle, ülkenin birinci önceliği olarak gündeme gelmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
       
“TÜRKİYE’NİN ZİHNİYET DEVRİMİNE İHTİYACI VAR”
       Çağlayan, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mumcu’ya, şunları söyledi:
       “Top artık sizlerde... Teklif kimden gelirse gelsin, hükümet ortaklarından gelsin, ANAP’tan gelsin, diğer partilerden gelsin, biz bu çalışmanın arkasındayız. Bunlar, hepimizin koro halinde söylediğimiz şeylerdi. Bunları yapmamak için hiçbir sebeb yok. TBMM bu yıl, bir iki falsonun dışında yapmış olduğu, çok ciddi çalışmalar var. Türkiye’nin, yeni bir yönetim ve zihniyet devrimine ihtiyacı var. Bunu yaparken, toplumun bütün kesimlerinde mutabakat sağlanmalı.”
       Devletin, yeniden yapılanmasında ekonomik anlamdaki küçülmeyi ve hantallığın giderilmesini anladıklarını vurgulayan Çağlayan, Türkiye Elektrik Üretim ve İletim A.Ş’yi (TEAŞ) örnek göstererek, “Bir genel müdür, üç genel müdür oldu. İki genel müdür yardımcısı 9 genel müdür yardımcıcı oldu. 2 makam aracı, 9 makam aracına çıktı” dedi.
       
ÇALIŞMAYAN MEMUR SAYISI FAZLA
       Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yapılan bir çalışmada, memur sayısının fazla olmadığının ortaya konduğunu hatırlatan Çağlayan, “Çalışmayan, hantal memur sayısının fazla olduğunu düşünüyoruz. Planlama ve organizasyonda eksiklik olduğunu ortaya koymak zorundayız. Ankara’da bir hastanede, hasta sayısından fazla doktor, öğrenci sayısı kadar öğretmen bulunurken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da doktor ve öğretmen açığı bulunuyor” diye konuştu.
       ANAP’ın sunduğu raporun, kendi görüşlerinin büyük bir çoğunluğuna yer verdiğini belirten Çağlayan, “Hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz. Ancak, uygulama noktasında, zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Acaba görüşlerimizde ne kadar samamiyiz?” ifadesini kulandı.
       ANAP’ın önerilerine Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Kamu-Sen de destek verdi.
       
DÜNKÜ TEMASLAR
       Mumcu başkanlığındaki ANAP heyeti dün de Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türk-İş’i ziyaret etmişti.
       ANAP heyeti, Türk-İş hariç diğer sivil toplum örgütlerinden destek almıştı.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları