Home page
Haber Menüsü


Sinemanın yakışıklısı
Jude Law
Sinemalara “Yapay Zeka” filminde robot rolüyle gelen genç oyuncunun geleceği bir hayli parlak görünüyor.
NTV-MSNBC
    7 Ekim—  Tiyatrodan sinemaya geçen oyunculardan Jude Law. Bu nedenle birbirinden farklı rollere rahatça bürünebiliyor ve altından başarıyla kalkıyor. Genç oyuncu, sinemanın en parlak geleceği olan yıldızları arasında yer alıyor.  

   
 
       
    MSNBC News Yapay Zeka
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Sinemanın yakışıklı genç oyuncusu 1972 Londra doğumlu. Oyunculukla çok genç, 12 yaşındayken ilgilenmeye başladı. Gittiği tiyatro müzik okulundan 5 yıl sonra TV dizisi “Families”e transfer oldu. 1992 yılında bu kez tiyatro sahnelerinde yeteneğini göstermeye başladı. Tiyatroda gösterdiği yetenek, İngiltere’nin en prestijli tiyatro ödülü olan Olivier’e aday gösterilmesiyle iyice dikkat çekti. Londra sahnelerinde rol aldıktan sonra her oyuncunun hayali olan Broadway’e gitti. Burada Kathleen Turner ile sahneye çıktı ve bu ülkenin en önemli ödüllerinden olan Tony’de yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterildi, Tiyatro Dünyası Ödülü’nü kazandı.
       Broadway’de yeteneğini kanıtlamış, ödüller almıştı. Artık gidecek tek yer vardı: Sinema. Bir çok bağımsız yapımda rol aldı. Seyirciler ve eleştirmenlerin dikkatini 1997 yapımı olan “Gattaca” filmiyle çekti. Filmde rol arkadaşları Uma Thurman ve Ethan Hawke idi. Aynı yıl yeteneğini “Midnight in the Garden of Good and Evil” filminde de gösterdi.
Enemy at the Gates filminde

       Ancak genç oyuncunun parlaması Patricia Highsmith’in romanından uyarlanan ve Anthony Minghella’nın yönettiği “Talented Mr. Ripley- Yetenekli Bay Ripley” filmiyle geldi. Burada zengin ve iyi eğitimli “Dickie Greenleaf” rolünü üstlendi. Hem film, hem Law’ın oyunu herkesçe çok beğenilince genç oyuncu, milyonların tanıdığı bir isim haline geldi. Ardından “Enemy at the Gate” filminde 2. Dünya Savaşı sırasında yaşamış bir keskin nişancıyı canlandırdı. “Yetenekli Bay Ripley”deki karekterden çok farklı bir imaj çizerek yeteneğini bir kez daha kanıtladı. Kendine ait bir yapım şirketi kuran Law’ın ortakları arasında Ewan McGregor, Lee Miller ve eşi Sadie Frost bulunuyor.
       
       
YAPAY ZEKA VE JİGOLO JOE
Yapay Zeka'da "Jigolo Joe" rolünde
       - Jigolo Joe nasıl biri ve onu canlandırırken robot kimliğine nasıl büründün?
       
       - Jude Law: Joe, gerçekten sıradışı bir karekter. Kendi işini çok iyi yapan bir robot. Onu layıkıyla canlandırmak için mim, dans derslerine ağırlık verdim. Bir robot olarak bir dizi baştan çıkarıcı hareketi yapmak üzere programlanan biriydim. Bunları çekici bir tarzda ve fiziksel olarak da göstermem gerekiyordu. Sonuçta pek çok şeyi, organik ve plastik karışımlar eşliğinde romantik ve modern bir görünüm içinde sunmam gerekiyordu.
       
       - Robot yüzün nasıl yaratıldı?
       
       - Jude Law: İlk başta bana protez (takma) bir yüz yapıldı ama o çok yapay görününce vaz geçtiler. Sonra yüzün bazı bölümlerinin protez olmasına karar verildi, örneğin çene gibi. Aynı zamanda plastik bir makyaj yapıldı, böylece biraz daha gerçek gibi göründüm.
       
       - Bir rolü iyi canlandırman için neler gerekiyor?
       


Eşi Sadie Frost ile
       - J. Law: Eğer yönetmenin yaratıcılığı vasıtasıyla dünyaya ilişkin çok şey öğrenebiliyorsam, kendimi çok iyi hissederim. Bu bana ilişkin bir sorun. Çünkü okulu bitirmeden terk ettim. Bu nedenle her zaman öğrenmeye ve anlamaya açığım. böyle bir ortam varsa kendimi rahat hissedip o role çok iyi adapte olurum.
       - Filmdeki ‘robot düşkünlüğünü’ nasıl açıklamalı?
       -J. Law: Yapay Zeka dünyasında çok basit işleri üstlenmeleri için insanlar daha çok mekanik araçları “mecha”ları kullanmaya başlamışlardır. Yıllar içinde bunlar daha karmaşık ve üst düzeyde, yetenek gerektiren işlerde de kullanılır olmuş. Sizi güldüren, evde mesaj yapan hatta aşığınız olan robotlar... Joe da bunlardan biridir. O, müşterilerini eğlendirmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için oradadır. Seks ‘mecha’sının erkek verisyonudur.
  Jude Law
Oynadığı filmler

       - Sırada hangi film var?
       - J. Law: Sam Mendes’in (Amerikan Güzeli) yöneteceği “Raod to Perdition” filminde rol alacağım. Film, Al Capone zamanlarında geçiyor. Çok da iyi oyuncular var; Tom Hanks, Paul Newman, Jennifer Jason Leigh ve Stanley Tucci...
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları