Home page
Haber Menüsü


Köhler’den yeni yardım sinyali
IMF Başkanı Köhler, The New York Times’a Türk ekonomisi incelendikten sonra yeni bir yardıma karar verileceğini vurguladı. Köhler, ek kaynak konusunda da konuşmak için ‘erken’ olduğunu söyledi.
New York
NTV-MSNBC
20 Eylül— Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Hörst Köhler, Türkiye’ye yeni bir olağanüstü yardım yapılabileceğini söyledi. ABD’de yayınlanan The New York Times gazetesinin sorularını yanıtlayan Köhler, IMF’nin terörizmle mücadele ön cephede yer alan ülkelerden Pakistan’a yüklü miktarda bir kredi vermeye hazırlandığını ve Türkiye’nin durumunun da yakından takip edildiğini söyledi. Köhler, bir grup gazeteciyle yaptığı değerlendirmede de, Türkiye’ye IMF’den ek kaynak sağlanması konusunda konuşmak için henüz erken olduğunu, ancak Türkiye’nin durumunun değerlendirileceğini bildirdi.

   
 
       
   
MSNBC News Derviş: Küçülme % 7'yi bulur
MSNBC News IMF ile görüşmeler Washington'da sürecek
MSNBC News IMF ödemesinde erteleme mümkün
MSNBC News IMF, memura enflasyonun altında zam önerdi
MSNBC News Fitch: Geri ödeme ertelenebilir
MSNBC News Niyet mektubu tamam
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
FAİZLERDEKİ YÜKSELİŞ
       Köhler, Türkiye’nin aldığı IMF kredisiyle sorunlarını çözebilmesi yönünde ümidini koruduğunu, ancak son dönemde faizlerdeki hızlı yükselişin sorunun henüz çözümlenmediğini ortaya koyduğunu belirtti.
       Köhler, Türk ekonomisini inceledikten sonra yeni bir yardıma karar verileceğini vurguladı.
       
IMF YETKİLİLERİ NE DİYOR?
       NTV Washington muhabiri Ümit Enginsoy’un görüşlerini aldığı IMF yetkilileri ise, Türkiye’nin ek kaynak talebinde bulunmadığını, dolayısıyla bu noktada ek kaynağın söz konusu olmadığını söyledi. Ancak diğer ülkelerle birlikte Türkiye’nin durumunun incelendiğini de belirttiler.
       
KÖHLER İYİMSER
       Köhler, Pakistan’ın son zamanlarda mevcut kredi paketi altında iyi bir performans gösterdiğini, yoksulukla mücadele paketine ilişkin görüşmelerin de yolunda gittiğini ifade etti.
IMF memur sayısının azaltılmasını önerdi

       Köhler, IMF’nin Dünya Ekonomik Raporu adlı detaylı çalışmasının bu hafta yayınlanacağını belirterek, ABD’de büyümenin bu yıl sonunda hızlanacağı yolunda iyimser görüşünü de devam ettirdiğini sözlerine ekledi.
       Köhler, dünya ekonomisinin de durgunluğa girmekten kurtulacağını ifade etti. IMF, küresel ekonomik büyümenin yüzde 2.5 veya altında olması durumunda, bunu resesyon olarak kabul ediyor.
       
‘TÜRKLER ÇOK İŞ BAŞARDILAR’
       Köhler, dün küçük bir grup Batılı gazeteciyle yaptığı söyleşide Türkiye’ye de değindi. IMF Başkanı, Türkiye’nin IMF’den yeni para isteyeceği yolunda basında çıkan haberleri “erken” olarak nitelendirirken, değerlendirmenin, IMF heyetinin Türkiye’den dönüşünde yapılacağını söyledi.
       Türkiye’ye ek kaynak sağlanması ihtimali konusunda kapıyı açık tuttuğu gözlenen IMF Başkanı Köhler, Türk hükümetinin programı uygulamasına ilişkin, “Türkiye’nin iddialı bir programı var ve Türkler doğru yönde birçok iş başardılar. Bankacılık sektörünü yeniden yapılandırmada, mali disiplini geri getirmede önemli yol katettiler. Ancak faiz oranlarının yüksek seyretmesi, sorunun henüz çözümlenemediğinin işaretini veriyor. Ağustos’un ikinci yarısında ve Eylül başında faizlerin düşmesi yönünde cesaret verici gelişmeler oldu. Ancak terörist saldırıların ardından faizler yine fırladı. Bu, önemli bir mesele” dedi.
       Köhler, Türkiye’ye muhtemel yeni kaynak sağlanması konusunda ise şunları söyledi:
       “Devlet Bakanı Kemal Derviş’in IMF’den yeni para istediğine ilişkin bazı gazete haberlerinin henüz erken olduğunu düşünüyorum. Bu henüz erken. Türkiye’deki gelişmeleri inceleyen IMF heyeti geri döndüğünde durumu değerlendireceğiz. Türkiye’nin ilerleme sağlaması ve bu zor durumdan kurtulmasında açık, güçlü bir çıkarımız var.”
       Horst Köhler, IMF’nin değerlendirmesini, son gelişmeler ışığında yapması gerektiğini ve IMF heyetinin hazırlayacağı raporu bekleyeceklerini belirtti.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları