Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 14:19 TS 3 Eki., 2000
CHP’de devir teslim  
  Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), 30 Eylül’de yapılan 11. olağanüstü kurultayında yeniden genel başkan seçilen Deniz Baykal, görevini eski Genel Başkan Altan Öymen’den devraldı.

Ankara
NTV
 
   03 Ekim—  Baykal, 16 ay sonra geldiği CHP genel merkezinde, partililerin yoğun ilgisiyle ve tezahüratla karşılandı. Genel başkanlık makamına çıkış sırasında izdiham yaşanırken, Baykal ve Öymen, makam odasında konuşmalarına başlamak için bir süre beklemek zorunda kaldılar. 

   
 
       
    MSNBC News Sirmen: CHP'de Kurultay sonucu kamuoyunun isteğini yansıtmadı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Devir-teslim töreninde ilk sözü alan eski Genel Başkan Öymen, “Baykal’ı kurultay salonunda tebrik ettiğini ve aynı tebriği burada da ilettiğini” belirterek, genel başkanlık odasında görevini aldığını ve aynı şekilde burada teslim ettiğini söyledi.


       Baykal’a verilmek üzere hazırladığı dosyaların kalabalık nedeniyle yerlere dağıldığını, dosyaları ortalığın sakinleşmesinden sonra ileteceğini ifade eden Öymen, görevi devraldığından bu yana yapılan tüm çalışmaları, Baykal’a sunacağını ifade etti.
       Öymen Baykal’a vereceği dosyalar arasında “gölge kabine gibi çalışan çalışma masaları raporlarının, halkla birlikte çözüm kurultayının belgelerinin, kendisi ve parti adına yapılan tüm açıklamaların, tüzük çalışmalarının” bulunduğunu ifade etti.
       
BAYKAL’A TESLİM EDİLENLER
       Öymen, “sayın Baykal’a, bir de parti için aldığımız arsanın tapusunu ve parti kasasının anahtarını teslim ediyorum. O kasanın içindeki disketlerde parti üyelerimizin tam listesi var. Bunlar 147 bin 546 kişidir. Ayrıca, 46 bin 91 aday üyemiz ve eksik bilgiler nedeniyle yazılamayan 16 bin üyemiz var” diye konuştu.
       Baykal’a, başbaşa yapacağı görüşmede, genel başkanlıktaki 16 aylık izlenimlerini sunacağını ifade eden Öymen, sözlerini şöyle tamamladı:
       “CHP, çok zor bir dönemden bugünlere geldi. Bu dönemin de güçlükleri var. Ancak bu güçlükleri, sayın Baykal’ın aşacağına inanıyorum. CHP’de artık arkadaş grupları arasındaki çekişmelerin azalması gerekiyor. Bunun yolu tasfiye değil, ikna ve işbirliğidir. Burada herkese görev düşüyor. Kimse endişe etmesin tasfiye diye. Çünkü biz, böyle bir şey yapmadık ve kimsenin de yapacağına inanmıyorum. Ayrıca, bugün bazı basın organlarında yer alan partiden ayrılma ile ilgili yaklaşımları da kesinlikle doğru bulmuyorum. CHP’nin başka seçeneği yoktur. Bu tartışmalar CHP içinde çözülür.”
       
BAYKAL: HAZIRLIKSIZ GELDİM
       Altan Öymen’den sonra söz alan yeni Genel Başkan Deniz Baykal da 16 aylık sürede partiye yaptığı katkıdan dolayı Öymen’e teşekkür ederek, “kendisi CHP’li yöneticiye yakışır bir anlayışta görev yapmıştır. Bütün partililerim adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
       Partilerde demokratik süreçte yönetimlerin değişmesinin olağan olduğunu ve kurultayın aldığı karar gereği bu doğrultuda görev yapacaklarını ifade eden Baykal, şunları söyledi:
       “Burada yaşadığım çok özel duygular var. Bunları da sizinle paylaşmak istiyorum. Yaşamın ne kadar rastlantılarla şekillenmiş olduğunu, yaşadığım bu 2-3 hafta içinde bir kez daha gözlemledim. 2-3 hafta içinde hiç böyle bir hesap yokken şimdi buradayım. Ben, böyle bir hazırlık içinde değildim, böyle bir planlamam yoktu. Şimdi buradayım.
       Büyük ve ağır bir sorumluluk aldım. El ele vererek bunun altından kalkacağız. Partimiz, kendine hizmet verecek olanları seçmiş ve görev vermiştir. Buna talip olup da seçilemeyenlerle birlikte işbirliği içinde bu görevi yerine getireceğiz. Bu konuda kamuoyundan, basından ve halkımızdan yardım bekliyoruz. Çünkü bu CHP’nin değil, Türkiye’nin sorunudur. Sayın Öymen’e çok teşekkür ediyorum ve bugüne kadar gösterdiği aynı sorumluluk içinde, bundan böyle de kendisiyle çalışacağımıza inanıyorum.” Baykal ve Öymen, daha sonra başbaşa bir görüşme yaptılar.
       Başbaşa yaklaşık 1 saat görüşen Baykal ve Öymen, birlikte parti genel merkezinin girişine kadar inerek, burada partililerin alkışları arasında vedalaştılar.
       Baykal, Altan Öymen’i, bir demet çiçek vererek uğurladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, daha sonra kendisini kutlamaya gelen partililer ile teker teker tokalaştı.
       
PARTİ MECLİSİ TOPLANACAK
       CHP Parti Meclisi (PM), 7 Ekim Cumartesi günü toplanarak, yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirleyecek. Baykal başkanlığında toplanacak yeni PM’de, 20 kişilik MYK için seçim yapılacak. Parti Meclisi, MYK seçiminin ardından, bu kurulun içinden Genel Sekreter ve Genel Sayman seçecek. Gerek MYK, gerek Genel Sekreter ve Genel Saymanlık seçimlerinde, 60 kişilik PM’nin salt çoğunluğu olan 31 üyenin oyu gerekiyor.
       
 
       
    MSNBC News Baykal yeniden CHP'nin lideri oldu
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları