Home page
Haber Menüsü


‘Star Wars II’nin sürprizleri
Yeni macera, yeni mekanlar ve yeni karakterler... Bakalım yeni macerada bizleri neler bekliyor?..
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    13 Mayıs—  George Lucas’ın efsane filmi Star Wars’un ikinci bölümü bu hafta sonu vizyona giriyor. Ancak şimdiden filmle ilgili dedikodular dilden dile dolaşmaya başladı. Biz de bu söylentilere kulak kabarttık ve bazı sürprizleri meraklısı için derledik.  

   
 
       
    MSNBC News Star Wars'ın dünü bugünü
MSNBC News 'Yıldız Savaşları' internette
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yoda hep sabırlı olmayı öğütlese de “Star Wars”un ateşli hayranları için işin en zor kısmı beklemek. Filmin galası New York’ta ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Galaya katılan davetlilerin, Star Wars kostümleriyle karşılandığı geceye başrol oyuncularından Nathalie Portman’la birlikte, Michael Jerry Fox ve Peter Gallagher gibi ünlü isimler yer aldı. Portman galadan önce yaptığı açıklamada Star Wars dizisinin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Star Wars’un ikinci bölümü 16 Mayıs’ta tüm dünyada aynı günde gösterime girecek. Biz de, Bölüm II’de karşılaşacağımız yenilikler ve ufak prodüksiyon bilgilerinden bir derleme yaptık.
Yoda-Obi Wan-Mace Windu

       
       “Star Wars: Bölüm I”de Naboo Kraliçesi Amidala olarak izlediğimiz Nathalie Portman II. bölümde Naboo’yu Galaktik Senato’da temsil eden senator olarak çıkıyor karşımıza. Filmle ilgili sorulan sorulara ise genelde aynı yanıtı veriyor Portman: “Hikaye zaten herkes tarafından biliniyor, önemli olan onun nasıl anlattığınız. İnsanları şaşırtacak olan bu.”
       George Lucas’ın altı bölümlük Star Wars serisini tamamlamak için çekmeye başladığı ikinci üçlemenin ikinci filmi olan “Attack Of Clones”da Anakin Skywalker 19 yaşında ve Obi Van Kenobi’nin gözetiminde Jedi eğitimini sürdürüyor.
Natalie Portman (Senator Padmé Amidala) ve Hayden Christensen (Anakin Skywalker) romantik bir görünüm içindeler...

       
       Filmde, Anakin ve Amidala arasında gelişen romantizm, Anakin’in 10 yıldır görmediği annesi, Senatör Palpatine’nin (McDiarmid) entrikaları ve ödül avcısı Jango Fett’in şeytani güçlerin gelişmesindeki etkisi etrafında gelişen olaylar konu ediliyor. Yine de Portman’ın dediği gibi filmde öyküden çok öykü anlatımı önplana çıkıyor. Tüm gözler özellikle George Lucas’ın üzerinde. 1999’da Bölüm I’i çekmeye başladığında 22 yıldan sonra ilk kez yönetmen koltuğuna oturmuştu. Ancak bu kez sette bile daha rahat olduğu gözlenmiş. Dolayısıyla ilk filmde yaşattığı hayal kırıklığını bu filmle tamir etmesi bekleniyor. Aktör Ewan McGregor’da bu filmin diğerinden daha başarılı olacağını düşünenlerden (adı dışında).
       
       Başlık felaket!
Obi Wan-Mace Windu
       “Klonların Saldırısı” başlığı büyük tepki aldı. Başlığı, sinema tarihinin ilkel dönemlerini anımsatacak kadar basit bulanlar hayli fazla. Bunların başında da Ewan McGregor geliyor. O da filmin adını ‘ucuz ve ciddiyetsiz’ bulduğunu söylemişti. Lucas ise bu adı, eski fantastik filmlerin ruhunu yansıttığı için seçtiğini söylüyor.
       
       Senaryo aşamasında “Genç Indiana Jones”un TV serisinde de birlikte çalıştığı Jonathan Hales ile birlikte çalışan Lucas prodüksiyon aşamasında yanlızca dijital kamera kullanmış. 2000 yılının yazında tam 60 gün boyunca ilave planlar çekerek bunları postprodüksiyon aşamasında filme eklemiş. Bölüm II’de daha fazla F/X kreasyonuyla karşılaşacağız. İlk filmde fazlaca tepki alan Jar Jar Binks sahnelerinin kısaltıldığı da söylentiler arasında.
       
       Dexter Jettster ile tanışın!
       Jar Jar Binks’i artık unutun. Çünkü Bölüm II’de yeni bir CGI karakter ile tanışacaksınız: Dexter Jettster.
       Ewan McGregor’un canlandırdığı Obi-Wan Kenobi bu filmde senatör olan eski Naboo Kraliçesi Padme Amidala’ya (Nathalie Portman) karşı yapılan suikast girişiminin ardındaki güçlerin peşine düşüyor. Bu sırada da Jettsetter’den (Lucasfilm’in yaptığı tarife göre 40’ların dedektif filmlerinden kaçmış gibi koca cüsseli ve köhnemiş kafalı bir adam) ona yardımcı olacak kilit bilgiler ediniyor. Obi Wan, Coruscant’ın alt seviyelerinde bulunan Dex’s Diner’da, restoranın sahibi olan bu adamı Zam Wessel’i öldüren Kamino Kyberdart’ı hakkında sorguya çekecek. Bu arada Dexter’ın tam dört tane güçlü kolu var (eğer yalan değilse). Pislikten görünmeyen T-shirtü, üzerinden düşmek üzere olan pantalonu ve yağ lekeleriyle dolu önlüğüyle pek de çekici olmayan bu tipi Ronald Fulk seslendiriyor.
       
       Count Dooku (Kont Dooku)
Kont Dooku

       
       Bölüm II’de yer alan diğer yeni karakter de Kont Dooku (Christopher Lee). Geleceğin imparatoru olacak Darth Sidius- Senatör Palpatine’ın iktidarı güçlenirken Darth Moul’un ardından yeni maşası Darth Tyranus olarak bilinecek olan Kont Dooku olacak. Bu karaktere “Yüzüklerin Efendisi” filmiyle son çıkışını yapan Christopher Lee hayat veriyor. Bu arada karakterin efsanenin devamında kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Ama söylentilere göre Lucas ‘Dooku’ adını çok sevmiş.
       
       Muhteşem intikam, güçlü öfke
       Samuel L. Jackson bu filmde de İncil’den pasajlar okumasını beklemeyin ama canlandırdığı Jedi ustası Mace Windu karakteri Pulp Fiction’daki soğukkanlı ve acımasız haline benziyor. Zaten Jackson bu rollerin adamı olduğunu oynadığı hemen her filmde ispatlıyor. Mace Windu hakkında hatırlatma yapmak gerekirse, Jedi Konseyi’nin otoriter, kesin fikirli ve çok önemli bir üyesi demek yeterli olur herhalde.
       
       Droidler hep vardı
Lucas,R2-D2 ve C-3PO
       Yanlızca C-3PO ve R2-D2 her iki üçlemede de yer alan karakterler. Dolayısıyla droidler geri döndü diye şaşıracak değiliz. Ama C-3PO ne ilk bölümdeki kadar döküntü ne de orjinal üçlemedeki kadar boyanıp cilalanmış halde çıkacak karşımıza. Sağdan soldan toplanıp birleştirilmiş parçalardan yapılmış bir görüntüde olacak yani ne protip halde kalmış ne de droid olabilmiş.
       
       Farklı ve yeni dünyalar
       Star Wars denince akla gelen ilk şey masalsı gezegenlerdir. Bulutlar şehri Bespin, tümü ormanlar,savanalar ve dağlarla kaplı ve yer çekiminin az olduğu Endor (İklimi ağaçların tepesinde komün halinde yaşayan tüylü Ewoklar gibi pek çok hayat formunun yaşaması için elverişlidir). Farklı magma ve cekirdek yapısı binlerce mil uzunluğundaki peteksi kayaları ve ilginç yapısı ile Naboo. Ama Bölüm II’de Lucas iki farklı dünyanın daha kapılarını açıyor. Kamino ve Geonosis.
       
       Kamino: Kamino şiddetli fırtınalarla sarsılan bir su gezegeni. Obi-Wan ile Jango Feet arasındaki kavganın mekanı olan gezegen (Fragmanlarda görünüyor) aynı zamanda da klone ordusunun doğduğu yer. Obi-Wan klonların yetiştirildiği tankları burda görecek. Klon Trooper’lar burda üretiliyor ve klon çocuklar burda eğitiliyor. Gezegendeki şehirler sudaki kolonlarla desteklenen uzun yapılar. Gezegen sakinleri ise uzun boylu, ince, soluk renkli canlılar.
       
       Geonosis: Geonosis garip jeolojik formasyonlardan oluşan kayalık bir gezegen. Sakinleri ise İşçiler, savaşçılar, pilotlardan oluşan Geonosisliler. Aynı zamanda Savaş droidlerinin yaratıcıları.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları