Home page
Haber Menüsü


31 Temmuz haftasının kitapları  
  31 Temmuz- 6 Ağustos haftasında elimize ulaşan kitaplardan bir seçme yaptık.

Evin Doğu
NTV-MSNBC
 
   31 Temmuz—  Bu hafta romanlar ağırlıkta. Ama araştırma kitaplarından Cengiz Aktar’ın Batılılaşma sancısı çeken Türkiye’deki kampları anlattığı çalışması ile hortumlanan bankaları, hortumlayanları ele alan Şaban Arslan’ın kitabı dikkate değer. Romanlar arasında kolay okunurundan felsefi tartışma yapanlara kadar geniş bir seçeneğiniz var... 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 



       
AVRUPA YOL AYRIMINDA TÜRKİYE
       Kim korkar Batı’dan?
       Son iki yüzyıldır Türkiye’nin batılılaşma süreci devlet eliyle yürütülüyor. Ama diyor yazar, bu tepeden zorlamacılık, tükenmiş bir modernlik anlayışını getirdi. Ne toplumu meydana getiren etnik yapıları dikkate alıyor, ne batılılaşma yolunda kamudan özel kesime hiç bir alanda reformlar yapmıyor. Bugün çekilen sancılar, bu tükenmiş modernlik anlayışı ile Türkiye’nin gerçekten batıyla, herşeydan önemlisi Doğu’yla ve kendisiyle barışmasını isteyeneler arasındaki çekişmeden kaynaklanıyor. Kitap, buradaki tarafları, gerçek niyetleri anlatıyor.
       Cengiz Aktar
       (Araştırma)
       İletişim Yayınları, 228 sayfa
       



       
HORTUM VE CİNNET
       Zenginin malı fakirin çenesini yorar
       Türkiye’de son yıllarda su yüzüne çıkan bankaların içlerinin boşaltılmasına ayrıntılı bir bakış. İlk bölümde, bankacalık sektöründe yaşanan sorunlar ele alınıyor. Sonra banka hortumlama işinin kahramanları tek tek ele alınıyor. Ardından hortumlanan bankaların her birine mercek tutuluyor. İlerleyen sayfalarda ‘basın-siyaset-banka’ ilişkileri, Temizel’in istifası, MGK’da yaşanan krizin perde arkası, Tantan’a yöneltilen ‘komplo’lar okuyucuya anlatılıyor.
       Şaban Arslan
       (Araştırma)
       Om Yayınevi, 535 sayfa
       



       
İYİ Kİ ŞU KÖYCEĞİZ VAR
       Kasabadan dünyaya
       Ege’nin şirin mi şirin, mütevazı kasabalarından biri Köyceğiz. Yazar Çetin Altan, bu kendi halindeki kasabayı gördüğü anda vurulmuş, oradan esinlendiklerini, oraya ilişkin gözmelerini, kağıda dökmeye karar vermiş. Sevgiyle bilginin birbirine karıştığı yazılardan küçücük bir kasabadan dünyanın dört bir yanına uzanacaksınız. Üstelik, kitabın sonunda, Altan ve Köyceğiz’e ilişkin renkli fotoğraflar eşliğinde...
       Çetin Altan
       (Deneme)
       İnkılap Yayınevi, 165 sayfa
       



       
KABAKÇI MUSTAFA
       III. Selim ve Nizam-ı Cedit’in son günleri
       Tarih yazımına farklı bir yaklaşım getirerek, geçmiş olayların geniş kitlelerce daha rahat okunmasını sağlayan yazarların başını çeker Koçu. Sadece olayları anlatmaz, aynı zamanda o dönemin insan ilişkilerini, gündelik yaşamı ayrıntılarıyla betimleyerek, hem o zamanın resmini çizer, hem büyük bir bilgi aktarır. Bu kez, yalınayak, basit bir adamken, bir devri kapatan kişiyi anlatıyor.
       Reşad Ekrem Koçu
       (Roman)
       Doğan Kitapçılık, 196 sayfa
       



       
YATAK ODASINDA TERÖR
       Marquis de Sade’ın gizemli hayatı
       dünyayı ikiye bölem adam. Bir kısım onu özgür düşüncenin önemli isimlerinden sayarken, bir kısmı şeytanın ta kendisi olduğunu iddia ediyor; üstelik bu tartışma iki yüzyılı aşkın bir süredir devam ediyor. Roman, Sade’ın sözde hapislik hayatı yaşadığı Picpus’a naklediği günleri anlatıyor. Giyotinden kurtulan Marki’nin arkasında kim vardır, onun için kim çuval dolusu para ödemiştir? Geçtiğimiz kış sinemalara gelen Marki’yle bu kez romanda karşılaşıyoruz.
       Serge Bramly
       (Roman)
       Çeviren: Nermin Acar
       Everest Yayınları, 276 sayfa
       



       
ARKADAŞLIK
       Karşıtlıklar üzerine bir roman
       İki kadın, çocukluklarından beri arkadaştırlar. Çoğumuzun yaşadığı bu durumu, yazar, didik didik ediyor. Bağlanma korkusu, sahiplenme dürtüsü, önyargılar, beklentiler, birey olmanın sınırları, bu arkadaşlıkta yaşananlardan sadece bazıları... İntikam, suçluluk, özgürlük, bencillik, bunlara eklenebilecek diğerleri. Ama roman, herşeyden önce, okuyucuyu ‘içindeki’ ve ‘dışındaki’yle tanıştırıyor.
       Connie Palmen
       (Roman)
       Çeviren: İlknur İgan
       Ayrıntı Yayınları, 246 sayfa
       



       
VE BİRDEN SONSUZLUK
       Satırlarda tanışmalar
       Pierre ve eşi Anne, dolu dolu bir hayat sürdükten sonra yaşlandıklarına karar vererek inzivaya çekilmeye karar verirler. Akıllarına manastıra kapanmak gelir. İkisi ayrı manastırlara yerleşirler ve bağlarını koparmamak için mektuplaşmaya başlarlar. Aradan zaman geçtikçe mektuplarda, evliliklerinde hiç dile getirilmeyen noktalar açığa çıkmaya başlar; kırgınlıklar, öfkeler hatta ihanetler... Birbirlerini yeniden keşfeden bu ikili, manastırdan sonra acaba nasıl bir yaşamın içinde olacaklardır?
       Claude Mourthe
       (Roman)
       Çeviren: Şehsuvar Aktaş
       Can Yayınları, 138 sayfa
       



       
DÖRDÜNCÜ BOYUT
       Hayat alay eder
       Gerilim tarzında yazılmış olan roman, bir yanlış anlama yüzünden başlayan ölümcül kovalamacayı anlatıyor. Burada yolları kesişen üç grup insan var. Bir psikolog, banliyöde yaşayan bir anne ve mafyayla iş yapmaya kalkan bir İngiliz denizci, hayatta kalmaya çalışacaklardır. Yazar, hayatta çoğu kez anlamadığımız trajediler karşısında takındığımız tavırları ele alarak romanını daha bir derinleştiriyor. Din, mit, psikoloji; hangisi yeterli?..
       Alex Garland
       (Roman)
       Çeviren: Esin Benüz
       Epsilon Yayınları, 258 sayfa
       



       
THE CROW - ÖLÜMSÜZ AŞK
       Ünlü filmin romanı
       Brandon Lee’nin başrolünü oynadığı filmin romanı. Ünlü yazar, William Blessing, karısı Amy ile mutlu bir hayat sürmektedir, ta ki Donald Marquette ile tanışıncaya kadar. Danışman olarak yanında işe başlayan Donald, kısa bir süre sonra önce William’ı öldürtür, ardından karısı dahil herşeyine el koyar. Ancak William, bir karga kılığında intikam almak için geri gönderilir ve macera o zaman başlar.
       David Bischoff
       (Fantastik Roman)
       Çeviren: Cem Küçük
       Beyaz Balina Yayınları, 314 sayfa
       



       
SÜRÜDEN AYRI
       Türk yazardan Zen felsefesi
       Aikido’da siyah kuşak sahibi olduğu belirtilen yazar, Aikido öğretisi ve Zen felsefesiyle örülü kitabında mistik noktalara ulaşıyor. Özellikle ölümden sonra tekrar doğum teması çerçevesinde, değişik konulardan yola çıkarak felsefesini anlatıyor. Romandan çok deneme sayılabilecek bir kitap.
       Hakan Karahan
       (Roman)
       Alfa Yayınları, 312 sayfa
       
       
       
       
       
       
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları