Home page
Haber Menüsü



33 yıl sonra ‘Maymunlar Cehennemi’
Fransız yazar Pierre Boulle’nin klasik romanı “Planet of the Apes-Maymunlar Cehennemi”, ilk kez 1968’de beyazperdeye uyarlanmıştı. Maymunlarla insanların savaşını anlatan film, yine aynı adla ABD’de gösterime girdi.
NTV
    19 Ekim—  Ve 33 yıl aradan sonra, yeniden cehennemdeyiz. Masalsı tarzıyla tanınan yönetmen Tim Burton, “Maymunlar Cehennemi”nin yeni versiyonunu ucu ucuna tamamlayarak gösterime yetiştirdi. Başrollerinde Mark Wahlberg, Helena Bonham Carter ve Tim Roth’un oynadığı filmin gişelerde nasıl bir başarı elde edeceği merak konusu.  

   
 
       
    MSNBC News Maymunlar Cehennemi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


Charlton Heston, ilk filmde
       Yıl 2029. Maymunların yönettiği, insanların köle olduğu bir gezegen ve davetsiz misafir sayılabilecek bir astronotun gözlemleri... Bu tema, sinemaseverler kadar yönetmen Tim Burton’ı da etkilemiş. “İlk film, gerçek bir klasik. Bu yüzden de, aynısını tekrarlamamak en doğru karardı. Ne o günkü şartları, ne Charlton Heston’u kopya edebilirsiniz. Özüne sadık kalmaya çalıştık, çünkü beni çok etkileyen bir film bu. Çölün ortasında 300 maymunla uğraşmak zordu. Film, insani olgular üzerine kurulu ve bu yüzden bilgisayar efektleri kullanmadık. Filmi orijinal yapan etkenlerden biri de, insanların maymunları canlandırması..” şeklinde filmini anlatıyor.
       İlk filmde oynayan ve büyük ün kazanan Charlton Heston filmin galasında şöyle diyor “Senaryoyu ilk elime aldığımda, bunun mükemmel bir fırsat olduğunu düşünmüştüm. Ve sonunda da, ulaşılan başarı beni şaşırtmamıştı”.
Yönetmen Tim Burton, maymun kılığındaki oyuncularla sette.
       Yönetmen Tim Burton, filmin montajının gecikmesine ilişkin suçlamalara da cevap vererek “Çoğu yerde işin bitirilmesi hep son ana bırakılır. Bunda o kadar da sinirlenecek bir durum yok” diyerek rahatlığını ortaya koyuyor. Filme ilişkin ise “Bu film eski filmin tekrarı değil. Serinin eski bölümleri, televizyon şovu, çizgi filmi vesaire; bütün bunlar bana yeterli malzemeyi sunuyordu ve başka bir açıdan maymunların dünyasına gitmek bana ilginç geldi” diyor.
       Filmde maymunları da insanlar canlandırdığı için makyözler kadar bu ağır makyajı yüzlerinde taşıyan oyuncular da bir hayli zorlanmış.
Helena Bonham Carter, filmdeki haliyle
       Örneğin Helena Bonham Carter, filmde sadece gözlerinin göründüğünü, gerisinin maymun makyajı altında kaldığını belirtiyor “İçimdeki maymunu bulabilmek için bir maymun okuluna gittim. Çekimlerde, her günüm bir hafta gibiydi. Sabah 2’de güne başlıyordum. Makyajım yapıldıktan sonra 3-4 saat uzanıyordum, bir şempanze oluyordum. 3-4 dakika kamera karşısına geçip, tekrar dinleniyordum...”
       Oyunculardan Mark Wahlberg insan rolünde olduğu için daha rahat olanlardan: “Bütün herkes o makyajın içinrde bütün bir gün beklemek zorundaydı. Hemen hepsi oturup yaptıkları hakkında konuşuyordu. Bense sadece Tim’in bana söylediklerini yapıyordum. Diğerlerinden farklı olarak, bana benzeyen birini canlandırıyordum ve rolüm için her an hazırdım..”
Mark Wahlberg, astronot rolünde
       Wahlberg, filmde ilk filmdeki Charlton Heston’un rolünü üstleniyor: “Filmin ne kadar büyük bir prodüksiyon olduğu, eski versiyonlarıyla ne kadar kıyaslandığı ya da Charlton Heston’un rolünü üstlenmiş olmam hakkında çok kafa yormadım. Benim için önemli olan, Tim’le çalışmaktı... Onunla çalışırken özgürsün” sözleriyle filmdeki çalışmasını anlatıyor ve ekliyor “Elimde geleni yaptım rolüm için ama hiçbir zaman en iyi olmak için kendimi zorlamadım, çünkü, bu düşünce insanı baskı altına alıyor.”
       Filmde maymun rolüne giren bir başka ünlü isim Tim Roth: “Bir maymunu oynamak ve o makyaj içinde hissedilebilecek tüm zorlukları, korkuyu hissetmek ilginç bir tecrübeydi. Makyajım yapılırken uyuyordum. Bütün bir gün yüzünüzde o makyajın çıkacağı anı bekleyerek geçiriyorsunuz.
Tim Roth, makyajla tanınmayacak hale gelmiş
       Yüzünüzden bir anda koparıp atmak istiyorsunuz ama temizliğin sırasıyla ve titizlikle yapılması gerekiyordu. rolümü oynarken mümkün olduğu kadar kendimden uzaklaşmaya çalıştım. Bazen çok sıkıcıydı ve bazen de uyuşturucu etkisi vardı. O maske altında yok olmak ve sadece role odaklanmak daha kolay oluyordu. Film çekimlerinde insanların varlığını hatırlatacak birşey görmek istemedim. Bu da rolümü oynamak için bana gereken özgürlüğü verdi” sözleriyle ilginç bir film çalışması gerçekleştirdiğini anlatıyor.
       
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları