Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş taraftarıyla buluştu
 
Siyah beyazlı taraftarların büyük ilgi gösterdiği açılışta bir konuşma yapan Başkan Serdar Bilgili, şampiyonluk için çok iddialı olduklarını söyledi.  

 
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
25 Temmuz—  Beşiktaş, 2001-2002 sezonunu İnönü Stadı’nda düzenlenen törenle açtı. Yaklaşık 20 bin taraftar stadı “Şampiyon” sesleriyle adeta inletirken, kulüp başkanı Serdar Bilgili, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolculara yeni sezon öncesi büyük destek verdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, amigo kızların gösterilerinin ardından, Hamiyet, Doğuş, Aykut ve Gülben Ergen şarkılarıyla taraftarları coşturdu.
       Siyah-beyazlı kulüpte faaliyet gösteren bütün branşlardaki sporcuların geçiş töreninin ardından, kulüp başkanı Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri hep birlikte sahaya inerek, taraftarı selamladı.
       
BİLGİLİ UMUT DAĞITTI
       Siyah-beyazlı taraftarların sevgi gösterileri sürerken konuşan kulüp başkanı Serdar Bilgili, geçen sezonda yapılan hatalardan dersler aldıklarını ve bu sezon şampiyonluk için çok iddialı olduklarını söyledi.
Siyah beyazlı futbolcuların açılış boyunca hayli neşeli oldukları gözlendi.

        Bilgili, şöyle konuştu: “Her zaman takımın ve bizlerin arkasında olan siz büyük taraftarımız, desteğinizi eksik etmezseniz bu sezon çok önemli başarılara birlikte imza atarız. Birlikte Kara-Kartal’ı en yükseklerde uçuracağız. Geçen sezon yapılan yanlışlıklardan dersler aldık. Bu sezon yönetimimiz, hocamız, teknik kadromuz ve futbolcularımızla iddialıyız. Hep birlikte siz büyük taraftarlarımızın desteğiyle mutlu sona ulaşacağımıza eminiz. Teknik direktörümüz Daum’un direktifleriyle iddialı bir takım kurduk.”
Beşiktaş’a, Del Solar’dan 350 bin dolar
“Süper Lig’de fırtına gibi eseceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”
SERDAR BİLGİLİ
Beşiktaş Başkanı
       Serdar Bilgili, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizden siyah- beyazlı kulübün de etkilendiğini, bunu atlatmaya çalıştıklarını vurgulayarak, mevcut şartlar altında en uygun transferleri yaptıklarını ifade etti.
       Serdar Bilgili, “Başarı için sizlere söz verdik, bu sözümüzün arkasındayız. Bunu gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Birbirimize destek olup, inanırsak şampiyonluğu bizden kimse alamaz” diye konuştu. Kulüp başkanı Bilgili, konuşmasını taraftarların sloganı gibi “Bizler inandık, siz de inanın” diye tamamlarken, yeni sezonun siyah-beyazlı camiaya hayırlı olmasını diledi.
       
FUTBOLCULAR SAHADA
       Açılış töreninden daha sonra teknik heyet ve futbolcular yapılan anonsla teker teker sahaya çıkarak, taraftarlara tanıtıldı.
Beşiktaşlı taraftarlar, amigo kızların şovlarıyla coştu.

        Siyah-beyazlı taraftarlar, başta yeni transferler olmak üzere bütün futbolcular ve teknik heyete büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar en büyük ilgiyi ise geçen sezon sonunda protesto ettiği Ahmet Dursun’a göstererek, bu futbolcuyu adeta bağrına bastı. Taraftarlar, “Şampiyonluk yakışır, bu büyük taraftara”, “Bizler inandık, siz de inanın” diye uzun süre tempo tuttular.
Beşiktaş, Daum’dan yoksun çalıştı

       Bu arada, siyah-beyazlı futbolcular hep birlikte tribünleri dolaşarak, taraftarların tezahüratlarına eşlik ettiler. Açılışta futbolcuların bir hayli neşeli oldukları gözlendi. Sezon açılışında futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından kısa süren ve oldukça neşeli geçen şova yönelik çift kale maç yaptılar.
       
YÖNETİMDEN ŞOV
       Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, sezon açılışında taraftarların isteği üzerine adeta şov yaptılar.
       Kapalı tribünde yer alan taraftarlar, yönetim kurulu üyelerini tribünlere çağırarak, seyircilerle bütünleşmelerini istediler. El ele tutuşarak, koşar adımlarla kapalı tribünün önüne giden yöneticiler, taraftarların “siyah” şeklindeki tezahüratına “beyaz” diye karşılık verdi. Yönetimin bu tavrı taraftarlardan büyük alkış aldı.
Siyah beyazlı futbolcular, kendilerine büyük destek veren taraftarları saha içinde tur atarak selamladılar.

       
AÇILIŞTAN NOTLAR
       - Beşiktaşlı taraftarlar sezon açılış töreninde şarkılarıyla kendilerini çoşturmaya çalışan Doğuş’a büyük tepki gösterdi. Sırtında kendi adı yazılı Beşiktaş formasıyla sahaya çıkan Doğuş, Fenerbahçeli olduğu gerekçesiyle siyah-beyazlı taraftarların büyük protestosuna maruz kaldı. Törende 2 şarkı söyleyen Doğuş’u yoğun biçimde protesto eden taraftarlar, Fenerbahçe aleyhine de slogan attı. Taraftarlar ayrıca, tribünlerin önünden geçişi sırasında Doğuş’un üzerine yabancı maddeler attılar. Bu durum karşısında oldukça üzülen ve morali bozulan Doğuş ise şarkılarını güçlükle tamamladıktan sonra taraftarlara yönelik yaptığı konuşmada, “Her şey sportmenlik adınadır. Her şey gönlünüzce olsun” diyerek üzgün biçimde soyunma odasına gitti.
       - Taraftarların sezon açılışında tepki gösterdiği bir başka sanatçı ise Gülben Ergen oldu. “Gerçek Beşiktaşlı” diyerek anons edilen Ergen’in sahaya çıkışında, kapalı tribünde yer alan taraftarlar uzun süre Hülya Avşar lehine tezahürat yaptı.
       - Açılış törenine, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu çiçek gönderdi.
       - Açılışı Devlet Bakanı Faruk Bal’ın yanı sıra MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Bülent Yavuz, Gençlik Spor İl Müdürü Vedat Bayram, Göztepe Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve jübile hazırlıkları yapan Mehmet Özdilek izledi.
       - Açılış töreninde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un da yer aldığının anons edilmesi üzerine siyah-beyazlı taraftarlar, Ulusoy’u protesto etti. Federasyon aleyhine sloganlar atan taraftarları, kulüp başkanı Serdar Bilgili, ayağa kalkarak yatıştırmaya çalıştı.
       - Beşiktaşlı yöneticiler, sezon açılış töreni öncesi kulübün kurucularının, Yahya Efendi Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyaret ettiler.
       - Nijerya Milli Takımı kampında bulunan Shorunmu ile sakatlığı süren Tamer dışındaki bütün oyuncular sezon açılışına katıldı.
       - Siyah-beyazlı futbolcuların sahaya çıkışlarının tamamlanmasının ardından tribünlerin bir bölümünden Pascal Nouma lehine tezahüratlar yükseldi. Ancak kapalı tribünde yer alan taraftarlar bu duruma müdahale ederek, Nouma lehine bağırılmasını engelledi.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları