Home page
Haber Menüsü


24 Temmuz haftasının kitapları
24-30 Temmuz haftasında elimize ulaşan kitaplardan bir derleme yaptık.
aEvin Doğu
NTV-MSNBC
    24 Temmuz—  Bu hafta romanlar ağırlıkta. Ama roman dışında ilginç mi ilginç bir kitap var listemizde. Douglas R. Hofstadter’ın “Ben kimim, neyim?” sorusundan hareketle, Lewis Carrollvari, bilim ve sanat dünyasına müzik eşliğinde inanılmaz bir yolculuğa çıkıyor. Shakespeare’in oyunlarının yeniden basılmaya başlanması da edebiyatseverleri sevindiren bir başka okta oldu.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 



       
ANTONIUS VE KLEOPATRA
       William Shakespeare - Bütün Oyunları 1
       Yaşamı bir sır perdesiyle gizli olan ünlü yazarın, yüzyıllar geçse de değerinden bir şey kaybetmeyen eserlerini İş Bankası yeniden basıyor. Hem bir aşk trajedisini hem tarihi bir trajediyi konu edinen oyunda birbirine tamamen zıt iyi dünya anlatılıyor: Doğu ile Batı. Savaş, iktidar ve hırsın egemen olduğu Roma’dan gelen Antonius ile hayattan zevk almak için yaşayan Mısırlı Kleopatra, bu iki zıt dünyanın temsilcileri olarak edebiyat dünyasının ölümsüzleri arasında yer alıyorlar.
       William Shakespeare
       (Oyun)
       Çeviren: Sabahattin Eyuboğlu
       İş Bankası Kültür Yayınları, 203 sayfa
       



       
BARBARLAR KAPIDA
       Acımasız kapitalizmin yüzü
       Wall Street tarihinin en büyük şirket ele geçirme operasyonu roman diliyle anlatılıyor. Camel, Winston ve Salem sigaraları ile yiyecek-içecek sektörünün devi RJR Nebisco şirketinin satışı, gerçekleştiği gün ABD bankacılık sektöründe birkaç gün işlemleri durduracak kadar olay yaratmıştı. Kapitalizmin kalesinde işlerin nasıl yürüdüğünü anlamak isteyenler için hem öğretici, hem eğlendirici bir öykü. Kitap, hemen her yerden büyük övgü aldı.
       Bryan Burrough-John Helyar
       (Roman)
       Çevirenler: Hasan Uzma- Levent Cinemre
       Scala Yayıncılık, 647 sayfa
       



       
GÖDEL, ESCHER, BACH
       Kolay rastlanmayacak bir kitap
       Belki de son yılların en ilginç kitabı diyebiliriz bu ansiklopedi kalınlığındaki yapıta. Bir matematikçi, bir sanatçı ve bir besteci, kitaba adını veriyor. Ama kitap, bu üçünün toplamı dışında; fügler ve kanonlar, mantık ve doğruluk, geometri, yinelenme, Zen Budizm, beyin ve zihin, kavramlar, yapay zeka, yaratıcılık, genetik kod, DNA, anlamın doğası gibi konulara el atıyor. Ama temel soru “Ben”i araştırmak. 70’li yılların sonunda basılan ve bilime, edebiyata, felsefeye, sanata meraklı herkesin kütüphanesinde bulundurmak istediği kitap, büyük bir çalışma sonucu Türkçe’de.
       Douglas R. Hofstadter
       (Deneme)
       Çevirenler: Ergün Akça - Hamide Koyukan
       Kabalcı Yayınevi, 836 sayfa
       



       
KORKU TAPINAĞI
       Doğu ve Güneydoğu’dan yükselen çığlık
       “Düşünmeyeceksin, konuşmayacaksın, varlığını haykırmayacaksın, kimliğinin ve dilinin peşine düşmeyeceksin. Korkacaksın ve susacaksın.” Onlarca yıldır, Doğu ve Güneydoğu’daki insanlar böyle eğitilmeye çalışıldı. Gazeteci yazar Başlangıç, tanıklıklarla, unutulmaya çalışılan gerçekleri, bir kez daha yüzlerimize çarpıyor. Unutulmasın ki, bir daha yaşanmasın dileğiyle...
       Celal Başlangıç
       (Araştırma)
       İletişim Yayınları, 304 sayfa
       



       
KADERİMİN EFENDİSİ..
       ... ben değilsem kim?
       Edebiyatımızın genç ve yetenekli ismi, bu kez hayatı burnumuzdan getiren küçük şeyleri yazıyor. Kaderimizin efendisi olmadığımızı ve olamayacağımızı hatırlatan şeyler bunlar... Acı zarifler burada başı çekiyor. Zarifçe dayatılanlar, başkaları tarafından zarifçe tuzla buz edilen hayaller, umutlar, hayatlar. Bunların sonucu sessizce kabuğuna çekilmeler, kaderine boyun eğmeler... Kader ile insan arasında kalan öyküler.
       Şebnem İşigüzel
       (Öykü)
       Everest Yayınları, 144 sayfa
       



       
LAURA DIAZ’LI YILLAR
       Bir kadının gözünden Meksika tarihi
       Meksika’nın geçtiğimiz yüzyılına bakan ünlü yazar, her zamanki gibi sosyal konuları, derinliğine ele alarak tarihsel bir roman ortaya koyuyor. 20. yy. Meksika’sında toplumsal ve ekonomik değişimler, amacından sapan devrim ve solan umutlar. Bu tablonun içinde İspanya’dan Almanya’ya geniş bir coğrafya da katılır. Varlıklı bir aileye mensup Laura’nın ağabeyi ve kocası devrimci mücadelenin içinde yer alırlar. Ancak kısa sürede devrim amacından sapar. Laura, herşeye karşın ayakta kalmaya çalışır.
       Carlos Fuentes
       (Roman)
       Çeviren: Peral Beyaz Charum
       Can Yayınevi, 504 sayfa
       



       
METEORLAR
       Herşeyin bir anlamı var
       İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında Avrupa’dan insan manzaraları eşliğinde yine alışılmadık dünyalara götürüyor yazar bizi. İşadamalığı ile aile reisliği arasında bocalayan Edouard, yaşamını evine ve sürekli doğurduğu çocuklara adayan bir anne; son çocukları ikizler Jean ile Paul... Özürlü çocuklar için kurulmuş eğitim kurumundaki çocukların gizli evreni, Edouard’ın eşcinsel kardeşi ile çöp işiyle uğraşan kardeşinin ilginç dünyaları. Kısaca ‘başka’ olanların romanı.
       Michel Tournier
       (Roman)
       Çeviren: Yaşar Avunç
       Ayrıntı Yayınları, 421 sayfa
       



       
BEKLEYİŞ
       Çinlilerin sabrı ünlüdür
       Askeri doktor Lin, sevmeden evlenir. Başka bir şehre tayini çıkınca, karısını ancak yılda 10 gün görür. Ancak başka birine aşık olunca karısından ayrılmak ister. Oysa karısı boşanmaya razı gelmez ve iki sevgili, yıllar ve yıllar boyu kadının boşanmaya razı olmasını beklerler. Büyük ölçüde Komünist Çin’in baskıcı yanını eleştiren kitap, geçtiğimz yıllarda iki büyük edebiyat ödülünün sahibi oldu.
       Ha Jin
       (Roman)
       Çeviren: Sibel Türe
       Epsilon Yayınevi, 358 sayfa
       



       
BASKERVILLE’LERİN KÖPEĞİ
       Katil dev köpek mi?
       Sir Charles, ormanda ölü bulunur. Yüzü tanınmayacak derecede bozulan adamda fiziki bir yaraya rastlanmaz. Cesedi olduğu yerde görüp, inceleyen doktor, ilginç bir ayrıntıyı ünlü dedektife söyler: “Cesedin biraz ilerisinde dev bir köpeğin ayak izleri vardı!” Şimdiye kadar hep insanlarla uğraşan soğukkanlı dedektif, bakalım bu kez, dev bir köpekle nasıl başa çıkacak?
       Sir Arthur Conan Doyle
       (Polisiye)
       Çeviren: Vedat Polatlı
       Beyaz Balina Yayınları, 237 sayfa
       



       
KAHRAMANLAR ÖLÜ DOĞAR
       Hırçın şairden dizeler
       Son yılların adından çokça söz ettiren şairinden yeni bir kitap. “Kahramanların ölü doğması, doğası gereği bir halk kehanetidir; onların heykelleri dikilmez: Şiirlerde, türkülerde, hikayelerde yaşatılır; acıları, mücadeleleri, fikirleri, efsanevi dirençleri taşınır kuşaktan kuşağa” diyor. Onun kahramanları bu kitapta.
       küçük İskender
       (Şiir)
       Om Yayınları, 99 sayfa
       



       
İNGİLİZCE’DE ARGO VE GÜNLÜK KONUŞMALAR
       Pratiğinizi artırın
       Yaz geldi demek herşeyin tatile girmesi demek değil tabii ki. Yabancı dili bu aylarda ihmal etmemek gerek. Hele bir de turistlerin boy olduğu bir yerdeyseniz... Bu kitap, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılan sözcük ve deyimleri içeriyor. İngilizceyle işi olan herkesin edinmesi gereken bir kitap.
       Ertan Ardanancı
       (Başvuru)
       İnkılap Yayınevi, 325 sayfa
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları