Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 11:22 ET 18 Haz., 2000
Ömerli’de müzik festivali: H2000
 
Çadırlar, uyku tulumları ve 72 saat kesintisiz müzik... Yıllardır TV ekranlarında dünyadaki örneklerini izlediğimiz “Wood Stock” Rock maratonu Türkiye’de...   H 2000 Müzik Festivali

 
İstanbul
NTV-MSNBC
17 Haziran—  Ömerli H2000 Müzik Festivali, 16-17-18 Haziran 2000 tarihlerinde İstanbul’da yapılıyor. Ömerli Beldesi sınırları içinde yer alan H2O Aquapark’da düzenlenen festival, üç gün boyunca kesintisiz bir programla müzik devlerini konuk ediyor. Festivalin tam programı için burayı tıklayın.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Bush


       Batı’daki Woodstock geleneğini takip eden Türkiye’deki ilk Uluslararası Müzik Festivali H 2000, başladı. Üç ana çadırın kurulduğu Ömerli’deki dev alanı dolduran müzikseverler, üç gün boyunca dünyaca ünlü Rock grupları ile tanışma fırsatı bulacaklar. Üç gün sürecek olan H 2000 Müzik Festivali’nde seyircilerin 72 saat boyunca alanda kalabilmeleri için her türlü hazırlık yapılmış. İlk gün değişik yaş gruplarından 5 binden fazla insanın konuk olduğu festivalde beklentiler ikiye ayrılmış durumda. Kimileri sadece iyi vakit geçirmek için, kimileri ise festivale katılan dünyaca ünlü müzisyenleri kaçırmamak için Ömerli’ye gelmişler. Cuma günü başlayan “H 2000 Festivali” müziğin bir an bile durmadığı, birbirinden ünlü Rock gruplarının sahne aldığı 3 günlük bir açık hava partisi. Dünyada “Rave”, yani “deli gibi” diye adlandırılan bu türün ilk örneği 60’lı yıllarda Amerika’daki Woodstock kasabasında yapılmıştı. Woodstock geleneği halen tüm dünyada devam ediyor ve her yıl birçok yerde benzer festivaller düzenleniyor. Türk usulü Woodstock’ın ilk gecesi ise dünyadaki örneklerini aratmayacak kadar hareketliydi. Türkiye’nin dörtbir yanından gelen gençler işe 3 gün boyunca kalacakları çadırların kurarak başladılar. Konser alanı ilk önce Alman grup Bandaloop daha sonra ırkçılık karşıtı şarkılarıyla tanınan Chumbawamba için doldu. Ömerli Müzik Festivali’ne katılan gruplar arasında Türkiye’de oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Apollo 440 de vardı. Sabaha karşı 03.00’te sahne alan grup müzikseverlere renkli anlar yaşattı. Geceyarısından sonra 01.00’de sahne alan ve şaşırtıcı performansıyla büyük beğeni toplayan The Egg isimli gruptan sonra çıkan “Apollo 440” Türkiye’de daha önce de konserler vermişti. Festivalin ikinci ve üçüncü gününde de daha önce Woodstock Festivali’nde sahne alan Bush’un yanısıra Republica, Jay Jay Johanson, Lamb, Gus Gus, Faze Action ve Gearwhore sahne alacak, Türkiye’den MFÖ, Teoman, Kargo, Aylin Aslım, Duman, Kurban ile Mor ve Ötesi müzikseverlere muhteşem anlar yaşatacaklar. Festivalde ayrıca dünyanın ve Türkiye’nin ünlü DJ’leri de canlı performans sergiliyor. Bütün konserler ileri bir tarihte sadece Kanal - e’den yayınlanacak.
       
DİĞER ETKİNLİKLER

       15 bin kişilik ana sahne sponsorluğunu Schöller’in üstlendiği Ömerli H2000 Müzik Festivali’nde Manhattan Ice-Dream Yeni Yetenekler Müzik Yarışması da düzenleniyor. Festival kapsamında yer alan Extreme Sports Area kısmında müzik dışında heyecan ve hareket arayanlar için bungee jumping ve 50 metreden bağlantısız düşüş yapabiliyor, bir eğitmen eşliğinde beş metrelik tırmanma duvarını deneyebiliyorlar. Ömerli H2000 Müzik Festivali boyunca H2O Aquapark’a Acıbadem Hastanesi tarafından tam teşekküllü bir İlkyardım çadırı bulunuyor. İlkyardım çadırı bünyesinde 24 saat boyunca uzman doktorlar ve hemşirelerin yanısıra ambulanslar hazır bekletiliyor. Acıbadem Hastanesi aynı zamanda düzenleyeceği bir panelle katılımcıları sağlık konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
       Her türlü yiyecek ve içecek satışının yapıldığı standların yer aldığı H2000 Müzik Festival’inde ayrıca dövmeciler, 2. El eşya satıcıları, CD, kaset ve poster satışlarının yapıldığı standlar da bulunuyor.

Festival konaklama alanı
       
KONAKLAMA ALANLARI
       Festival alanı katılımcılara 16 Haziran Cuma günü saat 16.00’da açıldı. Katılımcılar 2 bin çadırlık konaklama alanına, kendi çadırlarını ücretsiz kurdular. Aynı zamanda katılımcılara çadır kiralama hizmeti veriliyor. Festival 18 Haziran Pazar günü saat 23.00’de sona erecek.
       Ayrıntılı bilgi için www.h2000musicfestival.com adresinden faydalanabilirsiniz.
       
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları