Home page
Haber Menüsü


ÖSS şampiyonları belli oldu
Öğrenci Seçme Sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Dr. Fethi Toker, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçlarına ilişkin bilgileri, basın toplantısıyla açıkladı.
Ankara
AA
20 Temmuz— Sayısalda 189,621 puanla İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nden Mert Poyraz birinci oldu. Sözelde İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nden Hüseyin Onay 171.987 puanla, eşit ağırlıklıda Özel Fatih Fen Lisesi’nden Burak Eskici 172.556 puanla birinci olurken, yabancı dilde ise Aydın Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Mustafa Coşkun, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi’nden Sebla Kütük, Gebze Neşet Yalçın Lisesi’nden Burcu Sipahioğlu, Ordu Anadolu Lisesi’nden Semiha Topal 144.402’şer puan alarak birinci oldular.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Öğrenci Seçme Sınavı‘nda, hem ham hem de yerleştirme puanında sayısal birincisi olan İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Poyraz, üniversiteyi İstanbul‘da okumak istediğini söyledi. Dikili Danışkent Sitesi‘nde yaz tatilini geçiren Poyraz, sınava ilk kez girdiğini ve birinci olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
        Doktor anne babanın üç çocuğundan biri olan Mert Poyraz, İskenderun‘da bid dershaneye devam ettiğini belirterek, “Başarımın bir kuralı, formülü, sistemi yok. Hissettiğim gibi çalıştım. Üniversite konusunda henüz karar veremedim. Ancak il olarak İstanbul‘da okumak istiyorum diyebilirim“ dedi.
        Mert Poyraz, birinci olduğunun açıklanmasından sonra başta İskenderun olmak üzere birçok yerden telefon aldığını, herkesin kendisini tebrik ettiğini kaydetti. Spor yapmayı çok sevdiğini ifade eden Mert Poyraz, “En büyük zevkim yüzmek. Burada da bol bol yüzüyorum“ diye konuştu.
       
GENETİK OKUMAK İSTİYOR
       Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) sözel birincisi olan Hüseyin Onay (24), sözel alanda herhangi bir tercihte bulunmayacağını belirterek, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde genetik tıp okumak istiyorum” dedi.
        Hüseyin Onay sözelde aldığı 171.987 puanı değerlendirmeyeceğini, arkadaşlarının kendisine bildirdiğine göre sayısal alanda aldığı 186 puan ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmek istediğini söyledi.
        İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ni 1995 yılında birincilikle bitirerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) giren Hüseyin Onay, burada da 5 yıl okuduktan sonra yeniden üniversite sınavına hazırlandığını ifade etti. Amacının genetik tıp alanında uzmanlaşmak olduğunu kaydeden Onay, şunları söyledi:
        “Genetik tıp alanında ilerlemek istiyorum. Sivil tıp fakültelerinin şartları askeri tıp fakültelerine göre daha iyi olduğu için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumak istiyordum. Bu amaçla da geçen yıl Eylül ayında GATA’dan ilişiğimi kestim ve Özel Ege Sistem Dersanesi’nde sınava hazırlandım. Düzenli olarak çalıştım. Tıp eğitimi daha ağır olduğu için sınava hazırlık çalışmaları bana ağır gelmedi.”
       
“BİRİNCİLİK BEKLEMİYORDUM”
        Türkiye birincisi olmayı beklemediğini dile getiren Hüseyin Onay, “İlk 100’e girmeyi bekliyordum. Ama birincilik benim için sürpriz oldu. Arkadaşlarım beni arayıp müjdeyi verdi. Sürpriz de olsa çok sevindim. Sözel’de başarılı olmak isteyenlere bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü kitap okumak insanın ufkunu genişletiyor” diye konuştu.
        GATA’da okurken arkadaşlarıyla “Yeni Ufuklar” adında bir dergi çıkarttıklarını anlatan Hüseyin Onay, sinemaya gitmekten ve fotoğraf çekmekten hoşlandığını bildirdi.
        Hüseyin Onay’ın Türkiye Elektrik Kurumu’ndan (TEK) emekli olan babası Muzaffer Onay, oğlunun ne yaptığını bilen bir çocuk olduğunu belirterek “Seçimde onu serbest bıraktım. O öyle istedi ben de izin verdim. Geçmişte de beni çok gururlandırmıştı. Şimdi de beni sevindirdi” dedi.
        Hüseyin Onay’ın annesi Elmas Onay ise ev hanımı olduğunu kaydederek, “En büyük sermayem iki çocuğumdur. Hüseyin’in ağabeyi de bilgisayar yüksek mühendisidir. Çalışsaydım çocuklarımla bu kadar ilgilenemezdim. Hüseyin, çok çalışıyor. Askeri okulda birinci olmakla beni zaten mutlu etmişti. Şimdi bir kez daha birinci olarak beni yine sevindirdi” şeklinde konuştu.
       
ŞAMPİYON GARSON
       Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) Yabancı Dil ham puanda Türkiye birincilerinden Aydın Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Mustafa Coşkun, birinci olduğunu Bodrum’da garsonluk yaparken öğrendi.
        Sınavda 144.402 puan alan Coşkun yaptığı açıklamada, başarısında en büyük faktörün arkadaşlarının motive etmesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Sınav sonuçlarını aldığımda bu iş olacak galiba dedim. ODTÜ İngilizce Öğretmenliği’ni istiyordum. Puanım buna yetiyor. İsteğim gerçekleşti. Başarımı öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme borçluyum. Ama itiraf etmeliyim ki bu kadarını hiç beklemiyordum. Çok heyecanlıyım.”
        Kendisinin Bodrum’da bir çay bahçesinde garsonluk yaptığını belirten Coşkun, “Ailemin maddi durumu çok iyi değil. Ben burada hem para kazanıyorum hem de yabancı dilimi geliştiriyorum” dedi.
        Aydın’ın Köşk İlçesi’nde tuhafiyecilik yapan Coşkun’un babası Muzaffer Coşkun da, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, sonucun sürpriz olduğunu kaydetti.
       900’LÜ TELEFON HATLARI:
        0 900 309 1900, 0 900 309 1920, 0 900 310 1401, 0 900 310 1402
        WAP UYUMLU CEP TELEFONLARI:
        http://wap.osym.gov.tr
       
  ÖSS PUANLARI AÇIKLANDI
PUANLARINIZI İNTERNETTEN ÖĞRENMEK İÇİN LİNKLERE TIKLAYIN
Punlar için ilk adres
Punlar için ikinci adres

       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları