Home page
Haber Menüsü


Intel’den minik dev:Intel Pocket PC Camera
Hareketli görüntü çekebilen, dijital fotoğraf makinesi olarak kullanılabilen ve tüm bunların hepsini çok iyi yapabilen bir ürün isterseniz Intel Pocket PC tam size göre.
Özgür Çetin
NTV-MSNBC
    18 Temmuz —  Hareketli görüntü çekebilen, dijital fotoğraf makinesi olarak kullanılabilen ve tüm bunların hepsini çok iyi yapabilen bir ürün isterseniz Intel Pocket PC tam size göre.İşlemci üretiminde lider firmalardan olan Intel, ürettiği diğer ürünlerle de tanınmaya başladı. Önceleri ana kart ve ekran kartı üreten firma son yıllarda ürün yelpazesini geliştirerek multimedya cihazları da üretmeye başladı  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
E-posta atmak için resmin üzerine tıklayınız

       Bu ürünlerden biri olan ve incelemesini yaptığımız Intel Pocket PC Camera, küçük boyutuna rağmen birçok özelliği üzerinde barındırmasıyla dikkat çekiyor.
       
Diğer Ürün İncelemeleri

       
       İlk piyasaya sürüldüklerinde fiyatları yüksek ve özellikleri sınırlı olan webcamler gelişen teknoloji sayesinde kabiliyetlerini geliştirdiler. Özellikle son yıllarda birbiri ardına piyasaya sürülen webcamler biz kullanıcıların yüzünü güldüren özelliklere sahipler.
Ayrıntı: Servis şöförü (fotoğraf üzerinde herhangibir renk ve ışık ayarı yapılmamıştır. Sadece boyut küçültülmüştür. Orijinal Boyut:640x480, Kullanılan Boyut:350x263 piksel.)

       İşte bu webcamlerden olan Intel Pocket PC hem kamera hem de fotoğraf makinesi özelliklerine sahip bir ürün. Genel kural olarak her ikisini de yapabilen ürünler ne yazık ki çok başarılı olamıyor (Creative Web Go Plus’da olduğu gibi).
       All in One (bütün özellikler bir cihazda) bir ürün olmasına rağmen Pocket PC Camera’dan çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.
       İlk geldiğinde boyutlarına bakıp, ‘bu da nedir’ diyerek küçümsediğim ürün, gerek kalitesi gerekse kullanım kolaylığı ile tüm önyargılarımı yerle bir etti.
       
KUTULAMA:
       Ürünün kutulaması gayet güzel. Hatta klasik olarak bilinen Intel işçiliği ile özenle kutulanmış. En ufak ayrıntılara bile dikkat edilmiş... Kutusundan bir adet yazılım CD’si (ki CD’nin içinde Intel’in Create&Share yazılımı bulunuyor), bir adet bonus CD (içinde çeşitli yazılımlar bulunuyor), oldukça uzun bir USB kablosu (yaklaşık 3 metre), ürünü üstüne koymak için küçük bir sehpa ve 4 adet AAA (ince kalem pil) çıkıyor.
       
KULLANIM:
       Webcam olarak kullanmak için USB kablosunu bilgisayar bağlamak ve uygun yazılımı açmak yeterli. Zengin bir yazılım paketi ile beraber satılan ürünü ister Photoshop (ya da benzeri) bir imaj işleme yazılımının içinden ya da beraberinde verilen Intel Create and Share yazılımları yardımıyla kullanabiliyorsunuz.
Sağdaki hareketli görüntü karesi ekrandan Print Screen komutu ile elde edilmiştir ve üzerinde herhangibir oynama yapılmamıştır.

       Görüntü kalitesi içinse mükemmel demek gerekiyor. Bugüne kadar incelediğim ve gördüğüm tüm webcamlerden daha iyi. Bir webcam’in kalitesi düşük ışık altında verdiği görüntüyle ölçülüyor. Oldukça karanlık ortamlarda yaptığım denemelerde çok iyi sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.
NTVMSNBC'den genel görünüm (fotoğraf üzerinde herhangibir renk ve ışık ayarı yapılmamıştır. Sadece boyut küçültülmüştür. Orijinal Boyut:640x480, Kullanılan Boyut:350x263 piksel.)

       Fotoğraf makinesi olarak kullanımına gelince: Ürün fotoğraf makinesi olarak da gayet güzel. Tasarımı fotoğraf makinesi gibi yapıldığı için hiç bir zorluk çekmeden kullanıyorsunuz. Orta üst kısmandı bulunan vizöründen bakarak çerçevelemeyi yapabiliyorsunuz. Bu işlemi kolaylaştırmak ve paralaks (basit makinelerde vizörün gördüğü yer ile kullanıcının gördüğü yerin farklı olması ve bu fark yüzünden oluşan çerçeveleme hatasının oluşması) sorununu ortadan kaldırmak için görülebilir alan işaretlenmiş. Bu sayede hatasız fotoğraf çekiyorsunuz. Yine aynen normal fotoğraf makinelerinde olduğu gibi sağ ön tarafta bulunan deklanşör düğmesi sayesinde fotoğraf çekebiliyorsunuz. Ürünün üst orta kısmında bulunan LCD ekran sayesinde Pocket PC Camera ile ilgili ayarları görebiliyorsunuz. Fotoğraf kalitesi ise profesyonel makinelerle karşılaştırılamaz. Eğer amatör bir kullanıcı iseniz ve “eşin dostun fotoğrafını çekeyim belge niteliğinde saklayayım” derseniz fazlasıyla işinizi görecek bir ürün.
Topkapı Surlarından bir görünüm: Mevlanakapı girişi. (fotoğraf üzerinde herhangibir renk ve ışık ayarı yapılmamıştır. Sadece boyut küçültülmüştür. Orijinal Boyut:640x480, Kullanılan Boyut:350x263 piksel.)

       Bu ekranda eğer netleme ayarı yanlışsa sizi uyaran (ki fotoğraf çekimi modunda objektifin bell bir konumda olması gerekiyor bu da objektifi döndürerek sağlanıyor) bir işaret bulunuyor ve ayar yanlış yapılmışsa üründen bir uyarı sesi duyuluyor. Ayrıca her fotoğraf çektikten sonra deklanşör sesine benzeyen ve bütünleşik olarak ürün üzerinde bulununan hoparlörden bir ses çıkıyor. Oldukça hoş bir ayrıntı.
       Yine bu ekran üzerindeki bilgilerden çektiğiniz fotoğrafın hangi kalitede olduğunu (iki modu bulunuyor: HQ High Quality - Yüksek Kalite ve normal kalite) sürekli çekim (arkası arkasıya hızlı çekim, kendine kendine çekim (Self Timer) ve son olarak da hareketli görüntü modu.
       Ayrıca ürün bilgisayara takılı iken hareketli görüntüleri sesli olarak da kaydedebiliyorsunuz. Bilgisayara bağlı olmadan da hareketli görünte (avi formatında) kayıt edililebiliyor ama sesli kayıt mümkün değil.
       Görüntü kalitesinin tatmin edici seviyede olduğunu söylemem gerek. Bu kapasitede bir ürün için çok başarılı sonuçlar verdi. Özellikle karanlık veya suni ışıkla aydınlatılmış ortamlarda oldukça iyi sonuçlar verdi. Yine de çekilen fotoğraflar profesyodel kalitede değil. Zaten böyle bir beklenti de olmamalı.
       Ürünle beraber neredeyse bir düzine yazılım veriliyor ki her biri birbirinden güzel özelliklere sahip. Üründeki fotoğrafları bilgisayara aktaran, hareketli görüntü kaydeden ve daha bir çok işi yapabilen Intel Picture Manager, resim düzenlemek için kullanılan MGI Photo Suit bu yazılımlardan bazıları. Ayrıca adını burada sayamayağım bir çok program ürünle beraber veriliyor.
       
SONUÇ:
       Boyutları, özellikleri, kalitesi ve beraberinde verilen zengin yazılım içeriğiyle Intel Pocket PC Camera, ‘hem webcam’im olsun hem de dijital fotoğraf makinem olsun’ diyenlere hitap eden bir ürün.
       
       Intel Pocket PC Camera
       Bellek: 8 Mbyte
       Fotoğraf Kalitesi: 640x480 Piksel (16.8 Milyon renk)
       Görüntü Kalitesi: 640x480 (VGA)
       Bağlantı:
USB
       Uyumlu Olduğu İşletim Sistemleri: Windows 98, Windows 98 SE, Windows ME
       Artıları: Fotoğraf ve görüntü kalitesi, küçük olması
       Eksileri: -
       Yazılım: Intel Scene recorder, Intel Snapshot, Intel Audio Recorder, Intel Email Postcard, Intel Gallery, Intel Quick Video Email, Intel Movie Builder, Intel Picture Manager (tam liste için Intel’in web sayfasına bakabilirsiniz)
       Fiyatı: 139.99$ + KDV
       Üretici Firma: Intele
       Distrübütör Firma: Datagate
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları