Home page
Haber Menüsü


17 Temmuz haftasının kitapları  
  17 - 23 Temmuz haftasında elimize ulaşan kitaplardan bir derleme...

Evin Doğu
NTV-MSNBC
 
   17 Temmuz—  Sıcaklar iyice bastırdı, herkesi bir tatil rehaveti aldı ama bizim sayfalarımızda hâlâ araştırma, inceleme kitapları ağırlığını koruyor. ‘Okumanın, öğrenmenin mevsimi yoktur’ gerekçesine sığınarak kitaplarımızı tanıtıyoruz. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 



       
NEW LEFT REVIEW
       2000-Türkiye Seçkisi
       Dünyanın en önde gelen düşün dergisinin özel Türkiye sayısı, pek çok kişiyi heyecanlandıracaktır sanırız. Türkiyeli pek çok okurun belki önce romanlarıyla tanıdığı editörlerden Tarık Ali’nin giriş yazısında da belirttiği gibi New Left Review, mevcut sosyo-politik-ekonomik ve kültürel düzene karşı her zaman eleştirel bir tutum içindedir. Türkiye için derlenen yazılarda da coğrafyadan romana, siyasetten müziğe hayatın her alanına farklı bakış açıları geliştiriliyor. Yazarlar arasında Edward Said, Sabri Hafız, Perry Anderson, Tarık Ali gibi isimler var...
       Derleme
       
(Politika)
       Yayına hazırlayanlar: Osman Akınhay- Serhat Uyurkulak
       Everest Yayınları, 348 sayfa
       



       
HÜSAMETTİN ÖZKAN
       Gölgedeki adamın portresi
       Üçlü koalisyon kurulduğundan bu yana bir isim, herkesten fazla ağırlığını hissettirdi, bir o kadar da merak konusu oldu. Ecevit’in sağ kolu, Başbakan yardımcısı Özkan, sadece yardımcı olarak değil, bizzat belirleyen kişi olarak da öne çıkıyor. Bu kadar belirleyici olmasına karşı hakkında çok az şey bilinen bu ‘gölge şahsiyet’i ancak ilişkilerini inceleyerek açıklığa kavuşturacağını söyleyen gazeteci yazar, Özkan’ı akrabaları, dostları, düşmanları ile kurduğu diyalogları vasıtasıyla anlatıyor.
       Cengiz Kuşçuoğlu
       (İnceleme)
       Metis yayınları, 141 sayfa
       



       
OSMANLI İMPARATORLUĞUNDA DOĞAL AFETLER
       Büyük depremler, seller
       Ağustos 1999’dan bu yana depremle yatar depremle kalkar olduk. 1997 Rethymo’da düzenlenen konferansa sunulan tebliğlerden oluşan kitap ise bu afetlerin hiç de yeni olmadığını hatırlatıyor bizlere. İlk bölümde yer alan 14 makale büyük depremleri, ikinci bölüm ise kuraklık ve selleri ele alıyor. Misyonerlerden şövalyelere, konsolosluklardan sismolog kayıtlarına kadar geniş kaynaklara dayanan araştırmalar, bu büyük felaketlerin ekonomik ve sosyal yapıyı da nasıl etkilediğini ortaya koyuyor.
       Editör: Elizabeth Zachariadou
       (Araştırma)
       Çevirenler: Gül Çağlalı Güven - Saadet Öztürk
       Tarih Vakfı yayınları, 313 sayfa
       



       
İTTİHAT VE TERAKKİ’NİN MÜSLÜMANLARI İSKAN POLİTİKASI
       Türkiye’nin nüfus yapısının şekillenmesi
       Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu topraklarında kimi yerlerde Türk nüfustan çok Rum, Ermeni, Yahudi, Arap, Kürt, Arnavut, Gürcü, Boşnak gibi halklar yaşıyordu. İttihat Terakki’nin iktidarı ile birlikte Anadolu toprakları büyük bir göç ve iskan hareketine tanık olur. Kitap, Müslüman halkların nasıl bir politika doğrultusunda iskan edildiğini, muhacir ve mülteci sorunlarına İttihat Terakki’nin nasıl yaklaştığını belgelerle anlatıyor. Türkçü devlet zihniyetinin temelini anlamak için gerekli bir kitap.
       Fuat Dündar
       (Araştırma)
       İletişim yayınları, 284 sayfa
       



       
YARALI KALMAK
       Okuyucuyla dertleşmenin bir başka yolu
       Klasik roman kalıpları dışına çıkmaya çalışan yazar, okuyucuyla dertleşerek yeni yollar arıyor. ‘Aşk ve yazı üzerine karşı bir anlatı’ diye tarif edilen romanda bir dönem hatırlatılıp sonra nesneler, sözcükler, kavramlar herşey bir başka şey’e açılıp hiç şey’e dönüştürülüyor.Bu arada duygu ve edimlerin doğruluğu konusunda da okuyucuyu ikna etmek değişik yöntemler kullanılıyor.
       İbrahim Yıldırım
       (Roman)
       Sel yayıncılık, 238 sayfa
       



       
KEŞKE GERÇEK OLSA
       Modern bir peri masalı
       Genç ve güzel doktor Lauren trafik kazası geçirip yoğun bakıma alınır. Ancak ruhu özgürce dolaşmaya başlar ve oturduğu eve gider. Evin şimdiki sahibi Arthur ile aralarında ilginç bir ilişki başlar. Lauren’i Arthur’dan başka kimse görmemektedir (evet, TV dizisi Ruhat’ı anımsatıyor değil mi?). Bu ilginç birliktelik kimi zaman komik kimi zaman hüzünlü olaylara yol açar. Bu arada İzmir kökenli yazarın bu kitabının yakında filme çekileceği belirtiliyor.
       Marc Levy
       (Roman)
       Çeviren: Saadet Özen
       Can Yayınları, 232 sayfa
       



       
YABAN ELLERDE ÖLÜM
       Venedik’te rüşvet, komplo vs...
       Kanallarıyla ünlü kentte bir erkek cesedinin bulunmasıyla başlıyor maceralar. Basit sir soygun ve bir cinayet gibi görünen olay, gelişerek karmaşık ve korkutucu bir görünüm alır. İşin içine devlet, mafya, rüşvet, emniyet teşkilatının kokuşmuşluğu vs. girer. Uluslararası boyut kazanan olay örgüsü, çoğu yerde bizlere çok tanıdık gelen ayrıntılarla bezeli.
       Donna Leon
       (Polisiye)
       Çeviren: A. Semih Bilencan
       Ayrıntı Yayınları, 240 sayfa
       
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları