Home page

Haber Menüsü


Cansun, Galatasaray’ın yeni başkanı
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Mehmet Cansun, Ateş Ünal Erzen’i büyük farkla geride bırakarak Mart ayına kadar sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı seçildi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
14 Temmuz— Galatasaray’ın Mart ayına kadar başkanını belirleyecek olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’ndaki oylamada Mehmet Cansun, sarı-kırmızılı kulübün yeni Başkanı seçildi. Galatasaray Kulübü’nün 31. Başkanı seçilen Mehmet Cansun ilk hedefini “22 milyon dolarlık banka borcundan kurtulmuş bir Galatasaray yaratmak” olarak açıkladı. Cansun “Bu borç temizlenmezse sağlıklı bir plan yapmak çok zor. Bu nedenle Mart ayına kadar kulübün banka borçlarını tasfiye edeceğiz” diye konuştu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Mehmet Cansun, Galatasaray kulübü başkanlığına seçildi. Cansun 972 oyla başkan olurken, diğer aday Ateş Ünal Erzen 435 oy aldı.
  Mehmet Cansun'un listesi
Eren Talu
Tuncer Hunca
Eşref Hamamcıoğlu
Fatih Altaylı
Özcan Çetinsoy
Aziz Üstel
Abdülrahim Albayrak
Yiğit Şardan
Levent Soylu
Özer Saraçoğlu
Osman Güneri
Coşkun Yılmaz
Bikem Ardakoç
Enis Sevil
Haluk Hamurculu

       Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nun sıcak havasında yapılan kongerede öncelikle Divan Kurulu Başkanlığı’na Duygun Yarsuvat seçildi. Kongrenin açılışını yapan Başkan Faruk Süren, kısa bir veda konuşması yaptı. Konuşması, genel kurul tarafından alkışlarla karşılanan Süren’in hayli duygulandığı görüldü.
       Kongre Başkanı Yarsuvat, ilk sözü daha eski üye olan Ateş Ünal Erzen’e verdi. Erzen, yaptığı konuşmada “Şeffaf, katılımcı ve akılcı bir dönem vadediyorum” dedi. Türkiye’nin dünyada tanınan tek kulübü olduklarını da vurgulayan başkan adayı Erzen, bütün bu sportif başarılara rağmen bir güven bunalımı yaşadıklarını söyledi.
Cem Uzan’dan şok tavır

       Galatasaray’ın mali durumunun iyi olmadığına işaret eden Erzen, “Kulübümüz borç zengini haline gelmiştir” dedi. Kulübün borcunun Denetleme Kurulu’na göre 128, Başkan Süren’e göre de 70 milyon dolar olduğunu kaydeden erzen, “Hiçbir şey bizi ürkütmüyor” diye konuştu.
Faruk Süren ve Mehmet Cansun bir süre sohbet ettiler.

       Başkan adaylarından Mehmet Cansun ise daha kısa bir konuşma yaptı. Cansun, kulübün banka borçlarının tasfiyesine 90 gün sonra başlayacaklarını belirterek, Mart ayında yapılıcak kongereye kadar bütün borçları kapatacakları iddiasında bulundu.
Cansun: Deli gibi çalışacağız
“Mart ayında bambaşka bir çehre ile seçime gireceğiz”
MEHMET CANSUN
Galatsaray Başkanı
       Basketbol ve voleybol şubesini kapatmayı düşünmediklerini de kaydeden Cansun, bu branşlarda en az eskisi kadar yatırım yapacaklarını belirtti. Mehmet Cansun son olarak, sarı-kırmızı kulübün Kalamış ve Kuruçeşme Adası’ndaki tesislerini Ekim ayından itibaren yenilemeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.
       Olağanüstü Genel Kurul’da daha sonra oy verme işlemine geçildi. Bu arada Faruk Süren, medyaya yaptığı açıklamada, “Şeffaflık oluşturacağız” diyen Erzen’e tepki gösterdi. Süren, “Biz şeffaf değilmiydik. Bizim yaptığımız mali kongrelerde herşey şeffaflıkla ortaya konuldu. Mali Kongre kitapçıklarımıza bakılsın orada herşey yazıyor” dedi.
       Oyların sayılması tamamlandığında Mehmet Cansun 972 oyla Galatasaray’ın yeni başkanı oldu. Ateş Ünal Erzen ise 435 oy aldı.
       
CANSUN 3 ELBİSE DEĞİŞTİRDİ
       Galatasaray Kulübü‘nün yeni başkanı Cansun, salondaki sıcak hava nedeniyle 3 elbise değiştirmek zorunda kaldı. Oyunu kullandıktan sonra Çiçek Pasajı‘nda öğle yemeği yiyen Cansun, genel kurulun yapıldığı salonda sıcak nedeniyle diğer üyelerle birlikte zor anlar yaşadı. Sıcaktan bunalan ve sürekli terleyen yeni başkan Cansun, sık sık elbise değiştirdi.
       
CANSUN KAMPI ZİYARET EDECEK
       Galatasaray Kulübü‘nde başkanlığa seçilen Mehmet Cansun, gelecek hafta içinde sarı-kırmızılı futbol takımının Almanya kampını ziyaret edecek. Başkan Cansun, yönetici arkadaşlarıyla birlikte Almanya‘ya çıkartma yaparak takıma moral verecek.
       
YENİ YÖNETİM, ZAFERİ KUTLADI
       Galatasaray Kulübü‘nde başkanlığa seçilen Mehmet Cansun ve yeni yönetim kurulu, seçim başarısını kutladı.
       Başkan Mehmet Cansun ve yeni yönetim kurulu Levent‘te bulunan Galatasaray Derneği‘nde seçim zaferini kutlamak için biraraya geldi. Gazetecilerin alınmadığı kutlamada, basın mensuplarına sadece toplantı öncesinde görüntü izni verildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Mehmet Cansun‘un ve yönetim kurulunun basın mensuplarına görüntü verirken, oldukça neşeli oldukları dikkat çekti.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları