Home page
Haber Menüsü


Telekom’da mutlu son
IMF ve Dünya Bankası kredilerinin dondurulmasına yol açan Telekom sorunu, Yönetim Kurulu’nun yeniden şekillendirilmesiyle sona erdi.
Ankara/Washington
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
11 Temmuz — Dün Telekom Yönetim Kurulu’na atanan profesyonel iki üyeden biri olan Murat Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hakkı Alptürk ise Genel Müdürlük görevine devam edecek. Bu gelişme üzerine toplanan IMF yönetimi, İcra Direktörleri Kurulu’nun Türkiye’ye 2. kredi dilimini görüşeceği toplantının yarın yapılacağını açıkladı. Dünya Bankası İcra Direktörleri toplantısının da yarın yapılacağı açıklandı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  IMF yönetiminin 1.5 milyar, Dünya Bankası’nın ise 1.7 milyar dolarlık kredileri serbest bırakmama kararına gerekçe oluşturan Türk Telekom’da, Yönetim Kurulu yeniden şekillendirildi.
       Türk Telekom Genel Kurulu aynı gün içinde iki kez toplandı. Sabah saatlerinde yapılan Genel Kurul’da şirket ana sözleşmesinde temel değişikliklere gidildi.
       
KARAR YETER SAYISI 5 OLDU
       Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Yönetimde 4 olan karar yeter sayısı 5’e çıkarıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Genel Müdürlük unvanlarının aynı şahısta bulunmaması hükme bağlandı.
       Genel Kurul toplantısının hemen ardından alınan kararlar, tescil ve onay işlemleri için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na gönderildi. Onay işlemleri akşam saatlerinde tamamlandı.
       
ÖNCE YENİ ÜYELER BELİRLENDİ
       Bunun üzerine Telekom Genel Kurulu yeniden toplandı.
  Yeni üyelerin özgeçmişleri
Türk Telekom A.Ş’nin Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Murat Yılmaz, çeşitli televizyonların teknik birimlerinde, diğer üye Levent Neşet Tanrıdağ da yazılım sanayinde ve TUSAŞ’da mühendislik ve sistem yöneticiliği görevlerinde bulundu.
Saat 17.30’da başlayan Genel Kurul’da 7’den 9’a çıkarılan Yönetim Kurulu üyeliklerinden ikisinin doldurulması için seçim yapıldı. Murat Yılmaz ve Levent Neşet Tanrıdağ, Yönetim Kurulu’nun yeni üyeleri olarak belirlendi. Türk Telekom A.Ş’nin Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Murat Yılmaz, çeşitli televizyonların teknik birimlerinde; diğer üye Levent Neşet Tanrıdağ da yazılım sanayinde ve TUSAŞ’da mühendislik ve sistem yöneticiliği görevlerinde bulundu.
Liderler: Telekom yönetiminde değişiklik

YENİ ÜYE BAŞKAN OLDU
       Yeni üyelerle birlikte Telekom Yönetim Kurulu saat 19.40’ta üçüncü kez bir araya geldi. İki saat süren toplantıda, Yönetim Kurulu üyeleri görev dağılımı yaptı. Telekom Yönetim Kurulu üyeliğine ikinci toplantıda seçilen Murat Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilirken, İbrahim Hakkı Alptürk’ün Genel Müdürlük görevini sürdürmesi kararlaştırıldı. Yönetim Kurulu Başkanvekilliğini de daha önce olduğu gibi Ercüment Özçelik yürütecek.
       Yeni görevlendirmede, Genel Müdür Yardımcıları Muharrem Beşir ve Mehmet Taşaltın görevlerinden alındı. Yerlerine Türk Telekom Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Alaattin İçer ve yine Türk Telekom’dan Celalettin Dinçer getirildi.
       
IMF’NİN İSTEDİĞİ OLDU
       IMF tarafı, daha önce Türk Telekom Yönetim Kurulu’na atanan üyelerin profesyonel olmadığına ilişkin eleştirilerde bulunmuş ve özel sektör tecrübeleri olmadığı yönünde de itirazlarını dile getirmişti. Türkiye ise, IMF’nin bu eleştirilerine; özel sektör deneyimi bulunan Murat Yılmaz’ı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Levent Neşet Tanrıdağ’ı ise üyeliğe getirerek yanıt vermiş oldu.
  IMF'nin kredi toplantısı yarın
IMF, Telekom'da yönetim sorununun çözülmesinin üzerine, Türkiye'ye verilecek 2. kredi diliminin ele alınacağı İcra Direktörleri Kurulu'nun yarın toplanacağını duyurdu.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Horst Köhler, Washington'da yaptığı yazılı açıklamada, ''Ekonomik programla ilgili olarak Türk yetkililerle yapılan danışmalar sonunda, daha önce ertelenen İcra Kurulu toplantısı için 12 Temmuz tarihi belirlendi'' dedi. Türkiye'nin bankacılık ve Telekom alanında attığı son adımların ardından yaklaşık 1.56 milyar dolar tutarındaki ikinci kredi diliminin, yarın TSİ akşam üzeri yapılacak İcra Direktörleri Kurulu toplantısında serbest bırakılacağına kesin gözüyle bakılıyor. IMF'nin bu açıklamasının ardından, Dünya Bankası'nın da bu haftasonuna kadar benzer bir karar alarak 1.7 milyar dolarlık iki krediye onay vermesi bekleniyor.

       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları