Home page
Haber Menüsü


Liderler, Telekom’da değişiklik dedi
IMF’nin kredileri askıya almasına neden olan Telekom sorununa çözüm bulundu. Hükümet ortaklarının dün Telekom konusunda gerçekleştirdikleri zirveden, IMF’nin isteği uyarınca Telekom yönetiminin değişitirilmesi kararı çıktı.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
10 Temmuz— Liderler zirvesinde, Telekom Yönetim Kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevlerini üstlenen İbrahim Hakkı Alptürk’ün, bu görevlerden birinden istifa etmesi benimsendi. 7 kişilik yönetim kurulu ise, özel sektör deneyimi bulunan profesyonel iki üyenin katılımıyla 9’a çıkarılacak. Başbakanlık’taki trafik, dün sabah erken saatlerinde başladı. Liderler zirvesi bir buçuk saat sürdü ve ardından da yazılı açıklama yapıldı.

   
 
       
    MSNBC News IMF: En kısa sürede çözüm umuyoruz
MSNBC News Telekom için çözüm arayışı
MSNBC News Kemal Derviş kurmaylarıyla buluştu
MSNBC News Enis Öksüz: IMF kendini yargılasın
MSNBC News Bahçeli ile Öksüz Telekom'u konuştu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       
GENEL KURUL YENİDEN TOPLANACAK
       Başbakan Bülent Ecevit imzalı açıklamada IMF’nin Telekom Yönetim Kurulu’na atanan kişilerin niyet mektubundaki kriterlere uygun olmadığının iddia edildiği hatırlatıldı.
  IMF adımlardan memnun
Uluslararası Para Fonu, Türkiye’nin Telekom meselesinin çözümü yönünde attığı adımdan memnuniyet duyduğunu açıkladı.
IMF Sözcüsü Conny Lotze, yaptığı değerlendirmede, “Türk hükümetinin, sekizinci gözden geçirme işlemi için gereken ön adımları tamamlama yolunda gereken eylemi gerçekleştirmeye yönelik niyetini memnuniyetle karşılıyoruz. IMF İcra Direktörleri Kurulu, bu önlemler uygulandığında toplanacaktır. Şu anda henüz bir tarih belirlenmemiştir” dedi.
Ecevit, hükümet olarak bu görüşe katılmadıklarını ancak IMF ile ilişkilerin yapay bir pürüzle gölgelenmemesi için Yönetim Kurulu’nda gerekli değişikliğin yapılması konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı. Başbakan, Telekom Genel Kurulu’nun, Yönetim Kurulu’nda gerekli değişikliğin yapılması amacıyla yeniden toplantıya çağrılacağını kaydetti.
       Açıklamada, hükümetin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na alınan sorunlu bankalarla ilgili işlemlerin çabuklaştırılması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nezdinde girişimde bulunacakları da belirtildi.
       
“NİYET MEKTUBUNUN ARKASINDAYIZ”
       Yazılı açıklamanın sonunda, hükümetin IMF’ye sunulan niyet mektubunda yer alan yükümlülüklerini, bundan sonra da eksiksiz yerine getirmeye devam edeceği vurgulandı ve aynı duyarlılığın IMF tarafından da gösterilmesi isteği dile getirildi.
       
  PROFESYONEL YÖNETİCİ
NTV'de Yakın Plan'da Uluslararası Kariyer Danışmanlık Şirketi Egon Zehnder Yönetici Ortağı Haluk Alacaklıoğlu konuktu.
Programın tam metnini okumak için tıklayın
Zirvenin ardından dikkatler Telekom Yönetim Kurulu’nda nasıl bir değişiklik yapılacağı noktasına odaklandı. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Başbakanlık’tan ayrılırken gazetecelerin bu yöndeki sorularını yanıtsız bıraktı. Zirve sonrasında toplanan ANAP Başkanlık Divanı’nda, yapılmasına karar verilen değişiklere ilişkin ilk işaretler geldi.
  Ecevit'ten NTV'ye özel açıklama
Ecevit: IMF ile işler yoluna girdi

YILMAZ: ÇARŞAMBAYA BİTER
       ANAP lidervi ve Başbakan Yardımcısı Yılmaz, ANAP’lı bakanların da katıldığı toplantıya gelişinde, zirvede alınan kararlara ilişkin önemli ipuçları verdi. Başbakan Bülent Ecevit’in Hazine’ye gerekli talimatları verdiğini belirten Yılmaz, “Çarşamba gününe kadar IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun toplanmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılacak” diye konuştu.
       
ÖZEL SEKTÖRDEN İKİ ÜYE ALINACAK
       ANAP Lideri’nin bu açıklamayı yaptığı dakikalarda Telekom Yönetim Kurulu da toplandı. Yılmaz, IMF ile anlaşmazlığın giderilmesi için nasıl bir formül üzerinde anlaşıldığını ise Başkanlık Divanı üyelerine anlattı. Buna göre, Yönetim Kurulu üye sayısı, özel sektörden gelen profesyonel iki üyenin katılımıyla 7’den 9’a çıkarılacak.
  MHP'de Telekom zirvesi
MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, dün gece bir araya gelerek Telekom konusunda yaşanan gelişmeleri ele aldı.
Edinilen bilgilere göre; Bahçeli ile Öksüz, Telekom Yönetim Kurulu'nun üye sayısının 7'den 9'a çıkarılmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Öksüz ve Bahçeli'nin, Başbakan Ecevit tarafından belirlenecek iki yönetim kurulu üyesinin kimler olabileceği üzerine tahmin ve değerlendirmelerde bulundukları belirtildi.
Yönetim Kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevlerini üstlenen İbrahim Hakkı Alptürk, bu görevlerden birinden istifa edecek.
       
       
    MSNBC News Öksüz hükümete ihanet ediyor
MSNBC News Kutsal ittifak
MSNBC News Maksat üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi?
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları