Home page
Haber Menüsü


Telekom için çözüm arayışı
IMF yönetimi ile bir haftadır süren gerginlik, yerini çözüm arayışına bıraktı. IMF Başkanı Köhler’in Başbakan Ecevit’e gönderdiği mektupta Türk Telekom yönetiminin yeni bir formülle yenilenmesi öneriliyor.
İstanbul
NTV-MSNBC
9 Temmuz — Sorunun, Kemal Derviş’in yurda dönmesinden sonra hükümet ortakları arasında yapılacak görüşmelerde çözülmesi bekleniyor. Kemal Derviş’in, IMF ile Telekom pürüzünün aşılabileceği mesajını vermesi ve Özkan ile Bahçeli’nin Telekom için bir araya gelmesi, piyasaların beklediği olumlu havayı sağlayacak gibi görünüyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Önce Uluslararası Para Fonu, ardından Dünya Bankası’nın Türk Telekom yönetimine ilişkin çekinceleri nedeniyle kredileri ertelemesi, ekonomik krizden çıkma yolunda adımlar atan Türkiye’nin programını zorluyor. Devlet Bakanı Kemal Derviş’in yurtdışı temasları sonrasında, Türk Telekom yönetimiyle ilgili sorunların hafta başında aşılacağını söylemesi, bir “çözüm” bulunacağı beklentilerini güçlendirmiş görünüyor.
       Bu kapsamda, varılacak bir çözüm, Cuma günü piyasalarda yaşanan “deprem”in derinleşerek devam etmesini engelleyecek nitelikte olacak. Haftanın son iş günü, önce Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin Kırıkkale’de “IMF konusunda biz üzerimize düşen her şeyi yaptık” sözleri, ardından Başbakan Bülent Ecevit’in “IMF haksızlık yapıyor” açıklaması, IMF ile “iplerin gerildiği” mesajını verdi. Bunun üzerine ayrıca “Ecevit’in öldüğü” söylentisi İMKB’de yüzde 9.01’lik düşüşe ve doların 1 milyon 335 bin liradan kapanmasına neden oldu.
       
DERVİŞ: UMUTLUYUM
       Devlet Bakanı Kemal Derviş ise cumartesi günü, Washington’dan Türkiye’ye hareketi öncesinde, IMF ile yaşanan kredi tıkanıklığı için “Pazartesi sabahı çözümü bulmuş olacağımızı tahmin ediyorum ama kesin bir şey de söyleyemem” dedi.
       Derviş, kredi sıkıntısının aşılmasına yönelik sorulara “Çalışıyoruz. Ama ben bir neticeye ulaşacığımıza inanıyorum, umutluyum” karşılığını verdi.
       
  Derviş kurmaylarını topladı
Devlet Bakanı Kemal Derviş, ABD'den döner dönmez ekonomi bürokratlarıyla bir araya geldi.

       Bu arada, IMF Başkanı Horst Köhler Başbakan Bülent Ecevit’e bir mektup gönderdi. Mektupta, Türk Telekom Yönetim Kurulu’na özel sektörden profesyonel iki üye daha atanması ve genel müdürlük kadrosunun değiştirilmesi yönünde önerilerin yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca kamu bankalarının daha hızlı şekilde ya elden çıkarılması ya da tasfiye edilmesi öneriliyor.
       
TELEKOM’A YENİ FORMÜL
       IMF’den gelecek kaynağın aksamaya uğramasıyla piyasaların morali bozulurken, Türk Telekom konusunda sonuç bulunacağına yönelik beklentiler güçleniyor. Nitekim IMF yönetimi ile bir haftadır süren gerginlik yerini çözüm arayışına bıraktı. Bu çerçevede Başbakan yardımcıları Devlet Bahçeli ve Hüsamettin Özkan, dün Başbakanlık binasında bir araya geldiler. Görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Ancak Başbakan yardımcılarının Türk Telekom yönetiminin yeniden şekillendirilmesiyle ilgili ön görüşme yaptıkları ifade edildi.
       
  MHP'de 3 saatlik Telekom zirvesi
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile MHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmenin gündeminde Telekom vardı.

       Bu arada hükümet de IMF’ye verilecek yanıtları belirlemek için ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in Washington’dan Ankara’ya dönmesini beklemeyi tercih etti. Hafta başında da liderlerin bir araya gelerek IMF Başkanı Köhler’in mektubunda dile getirilen eleştiri ve çözüm önerilerine yanıt vermesi bekleniyor.
       
BORSA OLUMLU İŞARETİ BEKLİYOR
       Öte yandan piyasa çevreleri, Ankara’dan gelebilecek herhangi bir olumlu işaretin dolardaki hızlı çıkışı frenleyeceği görüşündeler. Borsada ise sert bir tepki çıkışı yaşanmasıyla, 11 bin puan düzeyinin üzerine çıkılması sözkonusu olabilir.
       Çarşamba günü ayın en büyük 1.4 katrilyon liralık iç borç geri ödemesi öncesinde, Hazine’nin yapacağı 8 aylık borçlanma ihalesi de morallerin düzelmesiyle kolaylıkla aşılabilir.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları