Home page
Haber Menüsü


 
‘Resmi’ Yenilikçiden Erbakan eleştirisi
Kapatılan FP’de yeni oluşum çabalarında adı ‘birleştirici genel’ başkan olarak ön plana çıkan Bülent Arınç, resmen Yenilikçilere katıldı. Arınç, Erbakan’ı eleştirdi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    9 Temmuz —  Arınç, Meclis’te diğer Yenilikçi milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kuracakları partinin toplumun bütün kesimlerini kucaklayacağını ve iktidarı hedefleyeceğini söyledi.  

   
 
       
    MSNBC News Gelenekçiler'in programı hazır
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       Arınç, TBMM’de düzenlediği ve aralarında Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Meral Akşener, Sadık Yakut ve Hüseyin Çelik başta olmak üzere 30 kadar milletvekilinin hazır bulunduğu basın toplantısında “niçin yeni oluşuma katıldığını” anlattı. Arınç’ın basın toplantısına Anayasa Mahkemesi tarafından milletvekilliği düşürülen, İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak da katıldı.
       Manisa Bağımsız Milletvekili Arınç, FP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine geniş kapsamlı çeşitli toplantılar yaptıklarını anlattı. Bu toplantılarda, partinin bölünmemesi, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiği üzeride durulduğunu aktaran Arınç, bunun için 80 milletvekili ve 300’den fazla belediye başkanı ile tabanlarının büyük bir bölümünün kendisinin “Genel Başkan” olması gerektiğini ifade ettiğini bildirdi.
       Bülent Arınç’ın adı FP’nin kapatılmasının ardından “birleştirici genel başkan adayı” olarak öne çıkmıştı.
       
“SADECE İSİM VE AMBLEM DEĞİŞSSİN”
       Bülent Arınç, bu konuda çeşitli görüşmelerin yapıldığını, ancak eski FP’li yöneticilerin ve “etkin isimlerinin “sadece isim ve amblem değişsin, genel başkan ve eski yönetimle yola devam edilsin” kararını aldıklarını söyledi.
       İsim ve amblem değiştirilerek eski kadroyla yola devam edilmesinin etik açıdan da doğru olmadığını kaydeden Arınç, “Halkın, (madem bunlar başarılı idilerse neden partilerini kapattırdılar) dediklerini duyar gibiyim” dedi.
       
“TALİMATLA KURULAN PARTİ”
       Aralarında kapatılan RP’nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan da dahil etkin bazı isimlerle görüştüğünü ve düşündükleri gibi bir partinin halkın ihtiyaçlarına cevap veremeyeceğini dile getirdiğini bildiren Arınç, bu isimlerin kafalarındaki yapıda ısrar ettiklerini kaydetti.
       Bülent Arınç, gelinen noktada iki ayrı partinin kurulmasının kaçınılmaz hale geldiğini ifade ederek, FP tabanında “evlerinden ölü çıkmış gibi yas yaşandığını” anlattı.
       “Belli kişilerin talimatlarıyla kurulacak partinin toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeyeceğini, bir nefer olabilmek için yeni oluşum içinde yer aldığını” ifade eden Arınç, “Böyle bir yerde olmak da bana onur ve şeref verir” dedi.
       
“AYRIŞMA NOKTASI”
       Arınç, “tek adamlık, lider adamlık, herşeyi çok iyi bilen bir anlayışın yerine eşitler içerisinde bir adım önde olanlar” mantığı çerçevesinde hareket ettiklerini ifade etti. Arınç Gelenekçi milletvekillerine de şöyle seslendi:
       “Kader bizi ayrışma noktasına getirmiş olabilir. Temel arzumuz aynı yerde olmaktır. Bu zamana kadar beraber olduğumuz arkadaşlarımızla manevi beraberliğimiz ölünceye kadar devam edecektir.
       Siyaset en iyiyi yapma, ülkeye hizmet etme anlayışıdır. Biz de beraber ülkeye en iyi hizmet etme yarışında olacağız. Aramızda kıskançlıklar, dedikodular oldu, ancak bunlar okyanusta bir nokta gibidir. Siyasette başarılı olunca yerinde kalınmalı, (birileri istedi) diye orada durulmamalıdır.”
       
“MARJİNAL OLMAMALIDIR”
       Arınç, bir gazetecinin “karar verme noktasındaki etkin isimler kimlerdi?” şeklindeki soru üzerine, bunları kamuoyunun çok iyi bildiğini ifade ederek, “Bunlar arasında Erbakan, Kutan ve Erbakan’ın yakın çevresindeki insanlar var” dedi.
       Bülent Arınç, FP’nin kapatılması sonrasında ikiye bölünmeyi, “toplumun ortak talebi dışında, 3-5 kişi tarafından verilen bir karar” olarak nitelendirdi. “İçinde yer alacağınız parti yüzde kaç oy alır?” sorusuna Arınç, “Yeni oluşum kademe kademe bütün halka ulaşırsa oy oranı yüzde 50’ye ulaşacaktır” dedi. Arınç, “Kurulacak yeni parti, toplumun inancına, tarihine, kültürüne uzaktan bakmayacak, sıkı sıkıya bağlı olacaktır. Bu parti marjinal, ideolojik bir parti olmamalıdır. Herkesin sorunlarına çözüm getiren bir parti olmalıdır” diye konuştu.
       
“BİRLEŞTİRİCİ GENEL BAŞKAN”
       Bülent Arınç, “Yeni kurulacak partide konumunuz ne olacak?” şeklindeki soruya ise geçtiğimiz günlerde taban tarafından adının “Genel Başkan” olarak ortaya atıldığını anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:
       “Yeni oluşuma bir nefer olarak katılıyorum. Benim için en büyük şeref budur. Eğer doğru işler yapabilirsek bu beraberlikten Türkiye için iyi şeyler çıkarsa ben bundan ömrüm boyunda en büyük neticeyi almış olacağım. Burada eşit noktalarda siyaset yapıyoruz. Ancak bir partinin elbette genel başkanı yönetimi olacaktır. Bunları kendi içimizden, liyakat noktasında kimse onu bulup çıkacağız.
       Ama benim geldiğim nokta, orada genel başkanlığı bırakıp burada genel başkanlığa talip olma noktası değil sadece ortak noktalarını benimsediğimiz bu oluşumda bir nefer olarak görev almaktır.”
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları