Home page
Haber Menüsü


Akbaygil: İyimser olmaya mecburuz
Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Akbaygil, gazetecilerin yeni bir krizin olacağına ilişkin iddiaları sorması üzerine, “Ben güven ortamını sarsacak bir şey görmüyorum. şu anda iyimserim, iyimser olmaya da mecburuz” dedi.
İstanbul
AA
1 Haziran — Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, küçük ve orta ölçekli banka yöneticileriyle dün akşam Çırağan Sarayı’nda düzenlenen yemekte bir araya geldi. Bankalar Birliği’nce basına kapalı olarak düzenlenen yemekte Serdengeçti, aralarında Finansbank, İktisat Bankası, Dışbank, Körfez Bank, Toprakbank, Citibank ve Denizbank’ın genel müdürlerinin de bulunduğu yaklaşık 25 banka yöneticisine, yeni Merkez Bankası Kanunu ve para programını anlattı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yemek öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Akbaygil, bugün öğleden sonra Akmerkez’de yapılan toplantıyla para programını üyelere bir defa daha anlatmak istediklerini ifade etti. Piyasadaki dalgalanmalara ilişkin bir soru üzerine de Akbaygil, bu durumun toplantıyla denk gelmesinin bir rastlantı olduğunu belirtti. Akbaygil, yemekli toplantıda da Serdengeçti’nin, tekrar yeni Merkez Bankası Kanunu ve para programı konularını ele alacağını bildirdi.
       
“ENDİŞELENECEK BİR ŞEY YOK”
       Bir gazetecinin, yeni bir kriz olacağına ilişkin iddiaları sorması üzerine Akbaygil, şunları söyledi:
       “Bence endişelenecek bir şey yok. Biz hep kötü tarafını görüyoruz. Üçlü koalisyonun devam etmesi, bu kadar zor bir dönemde, bu kadar problemli bir dönemde önemli bir performanstır. Dünyada birçok krizler oluyor, biliyoruz bunu. Bence bu koalisyon iyi bir performanstır. Olumlu tarafına bakmak lazım işin. Bankacılık sektörünün sorunları var. Bunu biliyoruz, konuşuyoruz, düzeltmeye çalışıyoruz. Ama Merkez Bankası da çok güçlü. Gerek bünye olarak, gerekse bütün dünyayı arkasına almış vaziyette. Sadece IMF değil, G-10’lar da programımızın arkasında. Dolayısıyla ben güven ortamını sarsacak bir şey görmüyorum. Şu anda iyimserim, iyimser olmaya da mecburuz.”
       Akbaygil, gündüz yapılan toplantıda “swap” konusunun da gündeme geldiğini belirterek, vadeler konusunda şu anda bir görüşleri olmadığını söyledi. Akbaygil, “Yarın (bugün) bir şeyler oluşacak, oluşması gerekiyor” dedi. Akın Akbaygil, Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti’nin toplantıda, piyasadaki çalkantılar konusunda yorum yapmadığını söyledi.
       
“LAZARD İLE GÖRÜŞME BUGÜN”
       Akbaygil, Bankalar Birliği’nin bugünkü toplantısının gündeminde neler olduğunun sorulması üzerine, toplantıda bankacılığın yeniden yapılanması, orta vadeli bankacılık sektörüyle ilgili politikalar bakımından kendilerine danışmanlık yapan kuruluş olan Lazard’ın yetkilileriyle bir görüşme yapacaklarını bildirdi.
       Lazard’ın Ankara’nın görüşlerini aldığını, farklı görüşler almak üzere de Bankalar Birliği’ne geleceğini anlatan Akbaygil, şöyle devam etti:
       “Yarınki (bugünkü) gündem, bankacılık sektörünün yeniden yapılanması için alınması öngörülen tedbirler ne olabilir, dünyada ne olmuştu, Ankara’nın tutumu nedir? Lazard bunları bize anlatacak. Ve bankalar görüşlerini, taleplerini ifade edecekler. Bir orta yol bulacağız.”
       
“ÖNÜMÜZDE NET BİR PROGRAM VAR”
       Akbaygil, bankacılık sektörünün sorunları olduğunu dile getirerek, “Buna mukabil önümüzde çok net, iyi çizilmiş bir program var. Yeni Merkez Bankası Kanunu çok önemli. Herkesin tekrar okumasını tavsiye ederim” dedi.
       Bir basın mensubunun, Yüksel Yalova’nın Devlet Bakanlığı görevinden istifasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Akbaygil, bu konunun kendisine sorulmamasını istedi. Aynı gazetecinin “Ama piyasalar bu tür gelişmelerden etkileniyor” demesi üzerine de Akbaygil, “Etkilenecek. Ama bunların bir müddet sonra hepsinin birikerek ortaya çıkması çok daha ağır faturalar ortaya getirebilir. Böyle günlük faturalarla bir müddet uyum sağlayacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.
       Yemekte, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Fatih Özatay ve Şükrü Binay da hazır bulundu.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları