Home page

Haber Menüsü


15 Şubat 1998'te Fenerbahçe Kulübü başkanı seçilen Yıldırım, 20 Şubat 2000'de düzenlenen kongrede bu göreve ikinci kez getirilmişti.
Aziz Yıldırım görevi bıraktı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, görevini bıraktığını açıkladı.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    31 Mayıs —  Show TV’de canlı yayına katılan Yıldırım, “Sağlık nedenleri ve ailesine yeterince vakit ayıramadığı” gerekçesiyle, 3.5 yıldır yürüttüğü sarı-lacivertli kulübün başkanlığı görevini noktaladığını söyledi. Fenerbahçe’yi 5 yıl aradan sonra şampiyonluğa taşıyan Başkan Aziz Yıldırım’ın görevi bırakma kararı, şampiyonluk şarkıları söyleyen camiada şok etkisi yarattı.  

   
 
       
    MSNBC News Adım adım şampiyonluk... (1)
MSNBC News Adım adım şampiyonluk... (2)
MSNBC News Adım adım şampiyonluk... (3)
MSNBC News Adım adım şampiyonluk... (4)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Aziz Yıldırım’ın görevi bırakma lüksü yok. Bugünden itibaren kampanya başlatacağız. Aziz Yıldırım aile baskısıyla istifa ettiyse, ailesini ikna edeceğiz. Amacımız, başkanı göreve geri döndürmek. Altyapı Derneği, Fenerbahçe’yi istediği yerde tutacaktır.
DAVUT DIŞLI
Fenerbahçe Altyapı Derneği Başkanı
       Sarı-lacivertli kulübün başında bulunduğu 3,5 yılın sonunda, Fenerbahçe’yi 5 yıl aradan sonra şampiyonluğa taşıyan Aziz Yıldırım’ın görevi bırakacağı yönündeki spekülasyonları camiada tedirginlik yaratıyordu.
       İddiaları ısrarla doğrulamayan Aziz Yıldırım ise, Bursaspor maçının sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir yere gitmiyorum. 31 Mayıs‘ta başka konularla ilgili açıklamalar yapacağım” demişti.
       
“TAAHHÜTLERİMİ YERİNE GETİRECEĞİM”
       Dün gece Show TV’de Şansal Büyüka’nın sunduğu programa katılan Aziz Yıldırım, sağlık problemleri ve aile hayatında yaşanan düzensizlikler nedeniyle görevi bırakma kararı aldı. Kendisine destek veren tüm mesai arkadaşlarına ve ailesine teşekkür eden Yıldırım, Fenerbahçe’yi çok sevdiğini ve görevi devam ettirmesinin kendisine yeni sıkıntılar vereceğini dile getirdi. Yabancı futbolculara olan 25 milyon dolarlık taahhütü yerine getireceğini belirten Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin haziran ayında gelecek sezonun tüm transferini tamamlayacağını, 25-26 Haziran’da da kongreye gideceklerini söyledi.
       
“KARARIM KESİN, BASKI YAPILMASIN”
       Açıklamada bulunurken oldukça duygulanan ve gözleri dolan Aziz Yıldırım, bu kararı alırken çok zorlandığını ve çok düşündüğünü, ama buna mecbur olduğunu ifade ederek, “Kararım kesin, bana lütfen baskı yapılmasın” diye konuştu.
       
“HUZURLA BIRAKIYORUM”

       Fenerbahçe Kulübü başkanlığı görevinin yaşamındaki en büyük onur olduğunu ve bu görevde bulunmaktan her zaman mutluluk duyduğunu anlatan Yıldırım, sarı-lacivertli camiaya vermiş olduğu sözleri yerine getirdikten sonra görevi bırakmanın huzuru içinde olduğunu vurguladı. Yıldırım, sağlığı ile ilgili problemleri, iş ve ailesine yeterince zaman ayıramadığı gerekçesiyle bu görevi bırakmak istediğini yineleyerek, bunun, Fenerbahçe ile arasındaki bağın kopması anlamına gelmeyeceğini kaydetti.
       Yıldırım, “Kendim için bırakmam lazım, Fenerbahçe için de bırakmamam. Ama çok düşündüm ve bırakmak yönünde karar aldım. Beni kararımdan döndürmek için lütfen baskı yapılmasın, yoksa çok zor durumda kalırım” dedi.
Başkan yoksa, biz de yokuz
UĞUR DÜNDAR
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili
       
       
“SEÇİME TEK LİSTEYLE GİDİLSİN”
       Fenerbahçe’de hiç kimseye kırgınlığı bulunmadığını ifade eden Aziz Yıldırım, mevcut yönetimin içinde de Fenerbahçe’ye başkanlık yapabilecek kişiler bulunduğunu, isteğinin, adayların uzlaşması ve seçime tek listeyle gidilmesi olduğunu söyledi. Bu arada, Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu’nun bu akşam yapacağı toplantıda Olağanüstü Genel Kurul kararını basına açıklayacağını söyledi. Sarı lacivertli kulübün 23-24 Haziran’da Olağanüstü Kongre’ye gideceği, ilk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması durumunda yeni kulüp başkanının 1 Temmuz’da belli olacağı öğrenildi.
       
“KONGREYE KADAR GÖREV BAŞINDAYIM”
       Aziz Yıldırım, kongre tarihine kadar başkanlığı yürüteceğini belirtirken, Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin ise 1 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu ve kulüpte kalacağını söyledi.
       
TARAFTARLARDAN YOĞUN BASKI
       Öte yandan, Aziz Yıldırım’ın başkanlığı bırakacağını açıklamasının ardından, sarı-lacivertli taraftarların programın yayınlandığı televizyon kanalının santralini yoğun şekilde arayarak başkanı bu karardan dönmesi için ikna etmek istedikleri, Kulüp Başkanvekili Uğur Dündar’ın da arayanlar arasında yer alarak, “Başkan yoksa, biz de yokuz” dediği bildirildi.
       
DİŞLİ: YILDIRIM’IN BIRAKMA LÜKSÜ YOK
       Fenerbahçe Altyapı Derneği Başkanı Davut Dişli ise, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın görevi bırakma lüksü olmadığını söyledi. Dişli, Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun bütün Türkiye’yi mutlu ettiğini belirterek, “Türkiye’nin bu mutluluğa ihtiyacı vardı. Hepimizi üzen Fenerbahçe Kulübü’nün değerli başkanının istifa etmesidir. Bu istifa beklenmedik bir olay. Aziz Yıldırım’ın görevi bırakma lüksü yok” dedi.
       
KAMPANYA BAŞLATILACAK
       Dişli, bugünden itibaren bir kampanya başlatacaklarını da dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
       “Yönetim Kurulu olarak ortak bir karar alacağız. Aziz Yıldırım aile baskısıyla istifa ettiyse, ailesini ikna edeceğiz. Amacımız, başkanı göreve geri döndürmek. Altyapı Derneği, Fenerbahçe’yi istediği yerde tutacaktır.”
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları