Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 16:22 TS 31 May., 2000
Fener’de Hakan Şükür sesleri
Fenerbahçe’de, kulübüyle anlaşamayan Galatasaray’ın golcüsü Hakan Şükür’ün transferi gündeme geldi.
İstanbul
NTV-MSNBC
29 Mayıs— Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu toplantısı bu akşam yapılırken, Başkan Aziz Yıldırım, teknik direktör Mustafa Denizli‘nin Galatasaraylı Hakan Şükür‘ün transfer edilmesini istemesi durumunda, yıldız futbolcuyla ilgileneceklerini söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Fenerbahçe Burnu‘daki kulüp binasında yapılan toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, Mustafa Denizli‘nin şu ana kadar Hakan Şükür konusunda bir talepte bulunmadığını, böyle bir istekte bulunduğu takdirde de golcü futbolcunun maliyetinin sorun olmayacağını ifade etti.
       Aziz Yıldırım, 1998-99 sezonun başında Bursaspor‘dan transfer ettikleri, Baliç örneğini göstererek, “Biz Baliç‘i 9 milyon dolara transfer ettiğimiz dönemde 5 milyon dolarlık rakamları bile kimse konuşmak istemiyordu. Hocamız isterse maliyet sorun olmaz“ diye konuştu.
       Yönetim kurulu toplantısı ile ilgili açıklama yapan Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Atilla Kıyat, Şadan Kalkavan ve Selim Soydan‘ın görevlerini bırakmak istemesi ile ilgili olarak henüz kulübe resmi bir müracaatta bulunmadıklarını söyledi.
       İki yönetici de bu akşamki toplantıda yer almazken, basın sözcüsü Kıyat, Kalkavan ve Soydan‘ın bu kararlarını basından ve bazı yöneticilerden öğrendiklerini kaydetti. Futbol Şube Sorumlusu Şadan Kalkavan ve yardımcısı Selim Soydan‘ın resmi olarak kulübe müracaatlarının ardından iki alternatif ile karşı karşıya kalacaklarını anlatan Atilla Kıyat, şöyle konuştu: “İki yöneticimiz bu akşamki toplantıya katılmadığı için yönetim kurulundaki görevlerinden ayrılma nedenlerini tartışamadık. Eğer, bu kararları doğru ise futbol şube sorumluluğu statüsünü yendine gözden geçireceğiz. Biz, ya tamamen bu görevi kaldırıp bütün sorumluluğu Denizli‘ye vereceğiz ya da yönetim kurulu olarak alacağımız karar doğrultusunda başka bir arkadaşımızı bu göreve getireceğiz.“
       Bu arada, Denizlisporlu Yusuf ve Gaziantepsporlu Erhan Albayrak‘ın transferinin büyük bir ihtimalle gerçekleşmeyeceği öğrenildi. Asbaşkan ve kulüp sözcüsü Kıyat, transferde birbirini tanıyan aynı takımlardan futbolcu almayı amaçladıklarını kaydederek, Ümit‘in Beşiktaş‘a transfer olmasıyla birlikte Yusuf‘un transferi konusundaki son kararı Mustafa Denizli‘ye bıraktıklarını söyledi.
       Atilla Kıyat, “Biz bu yıl grup transferler yapmaya gayret ediyorduk. Ümit, Beşiktaş‘a gittiği için teknik direktörümüz Denizli ile tekrar görüşmeyi düşündük. Bu transferde ısrarlı olup olmadığı konusunda Denizli ile tekrar konuşacağız“ dedi.
       Gaziantepsporlu Erhan Albayrak‘ın da Denizli‘nin verdiği transfer listesinde alternatifler arasında bulunduğunu, bu nedenle kendisi için kulübün istediği 5 milyon dolar bonservis bedelini yüksek bulduklarını ifade etti. Kıyat, Gaziantepspor‘dan talip oldukları ve bonservisi 5 milyon dolar olarak açıklanan bir diğer futbolcu Hakan ile ilgili görüşmelerin süreceğini kaydetti. Bu arada Atilla Kıyat, Fenerbahçe Kulübü‘nün bonservisini 8 milyon mark olarak belirlediği Mustafa Doğan‘ın büyük bir ihtimalle takımda kalacağını vurgulayarak, “Mustafa Doğan‘ın kalacağını şimdiden söyleyebilirim“ dedi. Öte yandan, bonservis bedeli 8 milyon mark olarak belirlenen Tayfun‘un bu yüksek bedel karşısında FIFA‘ya başvurma hakkının doğduğu öğrenildi. Geçen sezon sarı-lacivertli kulüple anlaşamayarak satış listesine konulduğu bedelin 5‘te biri fiyatına takımda kalan Tayfun, Real Sociaded takımı ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.
       Sarı-lacivertli yönetici Kıyat, Avrupa Şampiyonası Finalleri‘nde, (A) milli futbol takımının yapacağı maçların sona ermesinin ardından, transferde anlaşma sağladıkları futbolcularla toplu imza töreni yapacaklarını söyledi. Atilla Kıyat, Oktay ve Alpay‘ın transferi için her konuda anlaşma sağladıklarını belirterek, gerekli protokolleri imzaladıklarını da ifade etti. Diğer yandan, Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Oktay‘ın transferinin kesin olarak netleştiğini Alpay‘ın ise kendilerince hala kiralık olarak göründüğünü kaydetti. Akgündüz, sarı-lacivertli yöneticilerin önümüzdeki günlerde yapacakları görüşmede Alpay‘ın transferinin de kesin olarak gerçekleşmesi için gerekli ortamı yaratacaklarını söylediklerini ifade etti.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları